Home FOTO GALERİ YEŞİL LİONS ULUUMAY AİLESİNİ AĞIRLADI

YEŞİL LİONS ULUUMAY AİLESİNİ AĞIRLADI

- Guncellenme Tarihi: 11 Mart 2017 16:23
3 min read
YEŞİL LİONS ULUUMAY AİLESİNİ AĞIRLADI için yorumlar kapalı
0

ULUUMAY: BURSA BİR KÜLTÜR DENİZİ

BURSA- Lions 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu’nun köklü kulüplerinden Yeşil Lions Kulübü, Mart ayı 1. Toplantısı’nda Uluumay Osmanlı Halk Kıyafetleri ve Takıları Müzesi kurucusu Esat Uluumay ve ailesini konuk etti.

Gönlü Ferah Oteli’nde gerçekleştirilen toplantıya Esat Uluumay’ın yanı sıra eşi Mukaddes ve kızı Saadet Uluumay da katıldı. Yeşil Lions Kulübü Başkanı Mahmut Demiröz, Esat Uluumay ve ailesini konuk ettikleri için onur duyduklarını dile getirdi. Bursa’nın derin bir kültür hazinesine sahip olduğunu dile getiren Demiröz, “Uluumay ailesi de bu hazineyi gelecek kuşaklara aktarmayı başarabilmiş bir ailedir. Şair Ahmet Paşa Medresesi içinde bulunan müzeyi, kültürümüzü daha yakından tanımak için hepimizin gezmesi gereken bir yerdir. Hepimizin görevi bu müzelere dolasıyla kültürümüze sahip çıkmaktır” dedi.

ULUUMAY: HEP BİR ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞTIM

Uluumay Osmanlı Halk Kıyafetleri ve Takıları Müzesi’ndeki eserlerle ilgili bir sunum gerçekleştiren Esat Uluumay,  16. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar Türk kültüründe günlük hayatta kullanılan giysi ve eşyaları Yeşil Lions Kulübü üyelerine aktardı. Türk kültürüne katkı koymak için hep bir şeyler yapmaya çalıştığını söyleyen Uluumay, “Bu konularla ilgili üniversitelerde birçok konferans verdim. Başarabildiysem ne mutlu. Çok önemli bir şehirde yaşıyoruz. Bursa bir kültür denizidir. Bir kültür denizinin üzerinde oturuyoruz” ifadelerini kullandı.

Toplantının sonunda kulüp başkanı Mahmut Demiröz tarafından Esat Uluumay’a teşekkür belgesi takdim edildi. Toplantı, kulüp üyelerinin aynı karede buluşmasıyla sona erdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…