Home EKONOMİ Mudanya Belediyesinde tarihi “U” dönüşü

Mudanya Belediyesinde tarihi “U” dönüşü

- Guncellenme Tarihi: 5 Mart 2017 22:32
8 min read
Mudanya Belediyesinde tarihi “U” dönüşü için yorumlar kapalı
0

 


Mudanya Belediye Mart ayı oturumunda belediyeye ait parkın ticari alan olarak kiralanmasıyla arsa satışları gündeme geldi. Kiralama ve arsa satışları meclisten geçmedi. CHP Grup Sözcüsü Akın Poroy’un tarihi itirafı ise belediyede işlerin iyi gitmediğini bir kez daha gözler önüne serdi.
Mudanya Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde halkında yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Mecliste ilk kez CHP sayısal çoğunluğundan mahrum yer alırken, Başkan Hayri Türkyılmaz tarafından meclis dışına atılmak istenen Metin Uyanık, Mahmure Uçar, Mustafa Ay ve Metin Bağcı mahkeme kararı ile bağımsız üyeler olarak tam kadro toplantıya katıldı.
OTURMA YERİ KRİZİ
Mudanya Belediye Meclisi, oturum başlamadan oturma yeri krizine sahne oldu. CHP’den ihraç edilen bağımsız üyeler Metin Uyanık, Mahmure Uçar, Mustafa Ay ve Metin Bağcı, muhalefetin arkasındaki koltuklara oturdu. Ancak burada oturamayacakları bildirildi. CHP’li üyelerin arkasında gösterilen yeri de bağımsız üyeler reddetti. Bir sıra arkaya geçerek oturdular ve Türkyılmaz yönetimine gereken mesajı verdiler.
DAKİKA BİR GOL BİR
Hayri Türkyılmaz yönetiminde toplanan mecliste, Yıldıztepe’de Agâh Bursalı parkının ticari olarak kiraya verilmesi maddesi gündeme geldi. Başkan Türkyılmaz belediyeye ait parkın bakımsız ve kötü bir görüntüde olduğunu belirterek kiralanmasını istedi. Ancak Meclis CHP’nin evet oylarına karşı AK Parti-MHP ve bağımsızların oylarıyla bu teklifi reddetti. İlk golü de böylece CHP yemiş oldu.
ARSA SATIŞLARI KOMİSYONA
Halkın olan malları satmayacaklarını, satılanları da geri alacaklarını ilan eden CHP Genel Merkezinin bu iradesine rağmen Mudanya Belediyesi, elindeki varlıkları son aylarda satmak için harekete geçti. Belediye bütçesinin denkleşmemesi nedeniyle ne var ne yok satmak isteyen Türkyılmaz yönetimi, meclisteki çoğunluğu kaybedince bu maddeleri geçiremedi. Maddeler tekrara görüşülmek üzere komisyona gönderildi.
BÖYLE SKANDAL GÖRÜLMEDİ
Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Erkan Altıntaş’ın Turkuvaz Sitesindeki ruhsat problemiyle ilgili alınan karar ise büyük bir skandala yol açtı. Turkuvaz Sitesi’nin halkın olan 85 metrekarelik yolu işgal etmesi, yine aynı sitenin 125 metrekare başka bir kamu alanına aşması nedeniyle ruhsat alamıyordu. İşte bu madde meclise geldi ve çok ilginç bir şekilde MHP’nin de desteği ile geçti. Meclis toplantısı öncesi Erkan Atıntaş’ın belediye meclis üyelerini aradığı ve pazarlık yaptığı iddiası ise kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Aralık Meclisi’nde benzer durumda Altınkum’taki 70 dairelik bir sitenin talebini reddeden belediye meclisi 4 ay arayla benzer bir konuya evet dedi. Talebi CHP Meclis Üyesi ve başkan yardımcısından gelmiş olması bir anda olmazı olur yaptı. Haktan adaletten haklın hakkından bahseden Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da Altıntaş’ın oy vermediğini söyleyerek bir anlamda işi şova çevirmek istedi ancak yapılan skandal gözlerden kaçmadı.
KİME İNANACAĞIZ?
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz özellikle Büyükşehir Belediyesi’ne sahil projesiyle ilgi tepki gösterirken, “Bize versinler yapalım. Bizim paramız var. Hemen bitiririz. Paraları yoksa para verelim” ifadelerini sık sık kullanıyor. Ancak Mecliste arsa satışlarını savunan CHP Grup Sözcüsü Akın Poroy, Bütünşehir Kanunu ile gelirlerin düştüğünü, kiralama ya da satış yapmak zorunda olduklarını söyledi. Yani başkan Türkyılmaz’a göre para var, kültür ve zabıtadan sorumlu başkan yardımcısı Poroy’a göre belediyenin kasası boş. Mudanya Belediyesinde işlerin iyi gitmediği de böylece Başkan Yardımcısı Akın Poroy’un ağzından teyit dilmiş oldu. Bakalım belediye maaşları ödemeye devam edebilecek mi?

Kahraman’dan demokrasi vurgusu
Mudanya Belediye Meclisi üyelikleri kendi iradeleri dışında sonlandırılmak istenen 4 meclis üyesinin mahkeme kararı ile geri dönmeleri üzerine AK Parti Grup Sözcüsü Kadir Kahraman; “CHP’nin ihraç ettiği 4 belediye meclis üyesi Mahkeme kararı ile meclise döndüler. Dolayısı ile halkın iradesi tecelli etmiştir. Kendilerine Ak parti grubu olarak hoş geldiniz diyorum” diyerek demokrasi dersi verdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…