Home GÜNCEL Osmangazi’nin Gururu Oldular

Osmangazi’nin Gururu Oldular

- Guncellenme Tarihi: 3 Mart 2017 14:44
3 min read
Osmangazi’nin Gururu Oldular için yorumlar kapalı
0

Uluslararası Oryantiring’de 1. ve 3.’ü Osmangazi’den

Akdeniz Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası ve Antalya Oryantiring Günleri 2. Kademe Yarışları’nda Uluslararası 1.’lik ve 3.’lük madalyaları Osmangazi’ye geldi.

Osmangazi Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde çalışan ve yıllardır Oryantiring sporuna gönül veren Emine Öztürk, Uluslararası Oryantiring K45 kategorisinde 1. olurken, Osmangazi Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışan Arzu Kurtuluş da Uluslararası Oryantiring K35 kategorisinde 3.’lüğü aldı. Yerli ve yabancı 2 bin 500 sporcunun katılımıyla 4 gün süren yarışlarda, tüm aşamaları başarıyla tamamlayan sporcular madalya ile ödüllendirildi. Bursa’nın gururu olan Emine Öztürk ve Arzu Kurtuluş, desteklerinden dolayı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti.

Hem Hemşire, Hem Milli Antrenör

Eski Milli Sporcu, Oryantiring İl Temsilcisi ve Oryantiring Milli Takım Antrenörü Emine Öztürk,  2010 yılından beri aralıksız yarışmalara katılırken, Bursa çapında Oryantiring yapmak isteyen sporcularla da gönüllü olarak çalışıyor. Amacının Oryantiring sporunu yaymak ve Bursa’daki sporcularını en iyi seviyeye getirerek ülkemizi temsil etmek olduğunu ifade eden Öztürk, yaşları 8 ile 62 arasında değişen aktif 106 sporcu çalıştırdığını söyledi.

Personele de Oryantiring Öğrenme İmkanı

Osmangazi Belediyesi’nde de personel ve ailelerine yönelik gönüllü olarak Oryantiring branşının teknik eğitimini vermeyi düşündüğünü aktaran Emine Öztürk, 4 hafta teknik eğitim sürecinin olacağı sporu, personelin özellikle hafta sonları aile bireyleriyle yapabileceklerini belirterek, “Oryantiring sporu, harita ve pusula ile hedef bulma sporudur. Özellikle küçük çocuklarda yapıldığında kişiliği üzerinde çok olumlu etkileri var. Hem bedeni hem de beyni harekete geçirerek kişisel gelişeme de ciddi katkı sağlıyor” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…