Home GÜNCEL Dünya Ombudsmanları Ankara’da

Dünya Ombudsmanları Ankara’da

- Guncellenme Tarihi: 3 Mart 2017 16:29
5 min read
Dünya Ombudsmanları Ankara’da için yorumlar kapalı
0

Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından 2 Mart Perşembe günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımları ile düzenlenen IV. Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumunun ikinci gününde ‘Göç ve Mülteci‘ başlıklı Panel düzenlendi. Panel; Başbakanlık Müsteşarı Dr. Fuat Oktay, Rusya Ombudsmanı Tatyana Moskalkova,  İran Ombudsmanı Justice Naser Seraj ve Sırbistan Ombudsman Vekili Milos Jankovic’in katılımları ile başladı.

Panelin açılış konuşmasını yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin 3.5 milyon mülteciye ev sahipliği yaptığını belirterek, bundan güç alan, insanlığın kendisine bir sınavı olarak gören bir millet olduğunu vurguladı.

Bu toprakların darda olan birçok insana ev sahipliği yaptığını söyleyen Bakan Soylu, “Bizim medeniyetimiz şefkat merhametidir. Dünyanın dili, dini, rengi, ırkı, etnik kökeni ne olursa olsun, bu merhamet ve şefkat medeniyetinin eli onlara uzanmakta ve dünyaya iyiliğin nasıl oluşabileceğini göstermektedir. Bizim dinimiz, inancımız, geleneklerimiz, göreneklerimiz, annelerimiz, babalarımız, atalarımız ve bizim öğrendiklerimiz bize şöyle söyler; Yaratılmışların en şefkatlisi insandır. Saddam’ın kimyasallarından kaçan Peşmergelere de sırtını dönmeyen bir milletiz biz. Onlara insanlığın ne olduğunu, sadece para, madde, petrol, silah satışı üzerinden gerçekleşmeyen, insanlığın bambaşka bir tablo olduğunu bütün dünyaya anlatmaya çalışan maddenin ve materyalin arasına sıkışmayan Anadolu medeniyetini ifade etmeye çalışıyoruz” dedi.

Türkiye’nin göç ve mülteci politikasının üç ana temele dayandığını belirten Bakan Soylu, “Birincisi açık kapı politikası, ikincisi geri göndermeme ilkesi, üçüncüsü ise gelen kişilerin temel acil ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. Kapımıza gelen insanları geri çevirmemek, onları zulüm ve ölüm tehlikesi geçmeden geldikleri yere göndermemek ve göçü kontrollü bir şekilde yönetmektir. Bu politikanın ana felsefesi aslında yaşanan trajedinin etkilerini en aza indirmek şeklinde ifade edilebilir. Biz sadece onlara barınma sağlıyor değiliz. Hemen yanı başımızda bütün dünyayı etkileyebilecek bir insanlık travmasını en aza indirmek için büyük gayret sarf ediyoruz. Biz çocukların, annelerin, gençlerin yarınlarına yönelmeye çalışıyoruz. Aslında en büyük yaptığımız iş, onlarla sevgimizi paylaşmaktır. Bu belki de insanlığa yapmış olduğumuz en önemli katkılardan bir tanesidir. Yapılması gereken bu göçü yönetmek ve dünyaya insani yansımalarını en aza indirgemektir. Göçü yönetmek, sadece insanlara barınacak kamp bulup günde 3 öğün yemek çıkartmak demek değildir. Bunu bile yapamayan ülkeler var” şeklinde konuştu.

Paneli çok sayıda davetli ve basın mensubu takip etti.

 

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Çilek ve Marul Dikerek Tarımla Tanıştılar

Zekai Gümüşdiş Ortaokulu öğrencileri, Nilüfer Belediyesi tarafından getirilen çilek ve mar…