Home GÜNCEL DOĞU HATTINDA BAYRAM SEVİNCİ!

DOĞU HATTINDA BAYRAM SEVİNCİ!

- Guncellenme Tarihi: 8 Şubat 2017 16:14
5 min read
DOĞU HATTINDA BAYRAM SEVİNCİ! için yorumlar kapalı
0

Şehrin Doğu yakasında bayram sevinci. UKOME tarafından ocak ayı oturumunda karara bağlanan 70. madde ile 1 mart tarihinden itibaren Şevket Yılmaz- Polis Okulu, Mimar Sinan Kavşağına kadar gidebilecek olan Gürsu-Kestel-isabey- Karapınar minibüslerine belediye başkanlarından destek. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ve Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, minibüs esnafına sahip çıktı. Gürsu Şoförler Odası Başkanı Recep Kaya, Kestel Şoförler Odası Başkanı Meysun Ayva, Bursa Minibüsçüler Oda Başkanı Rafet Burgaz’ın Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire başkanlığında yapmış oldukları girişimler, ilçe belediye başkanlarının desteği ile olumlu sonuç verdi.

KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK!

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar “ Şehrimizi ve ilçemizi seviyoruz. Vatandaşlarımızın her türlü sıkıntısını çözmek için bu makama oturduk ve taktir edilerek seçildik. Ulaşım sadece Kestel ilçesinin değil Bursa’nın da önemli bir sorunudur. Büyükşehir nezninde yapmış olduğumuz girişimlere olumlu bir cevap aldık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe bu konuyla ilgilenerek, şehrin doğu hattında yaşayan 250 bin nüfusun mağdur edilmeyeceğini, ilçemizde yoğunluklu olarak yolcu taşıyan minibüslerin kısmen aynı güzergahı kullanacağını bizlere bildirdi. Halkımız adına mutlu olduk” ifadelerini kullandı.

MESELE SADECE MİNİBÜSCÜLERİ İLGİLENDİRMİYOR!

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ise “ Bursa’nın en yoğun göç alan 2. İlçesiyiz. Nüfus yoğunluğumuz 90 binlere ulaştı. Ulaşım noktasında ilçemizde yıllardır hizmet veren minibüslerin ocak ayı itibari ile Mimar Sinan Kavşağından öteye gidemeyeceği kararı yönetim de olan bizleri üzdü. Çünkü bu karar sadece ilçe de kayıtlı 80 minibüsü ilgilendirmiyor. Günlük olarak 45 bin insanımız işine, evine, okuluna giderken bu hatları kullanıyor. Bu sadece kayıtlı olan yolcu sayısı. Kestel ve Gürsu’da yaşayan vatandaşlarımız yaklaşık 10 yıldır tek bir vasıta ile şehir merkezine gidemiyor. Bu gerekçeleri göz önüne alarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Recep Altepe ile görüştük. Meslek Odaları ve bizim itiraz ettiğimiz noktalardaki gerekçeleri tekrar değerlendirileceğini, alternatif güzergahları da değerlendirmek sureti ile hem minibüs esnafını, hem de yolcularımızı mağdur etmeyeceklerini müjdeleyerek kent merkezine ulaşım noktasında yardımcı olacağını söyledi. Uzlaşma kültürünün hakim olduğu ilçemizdeki bu gelişme ziyadesi ile bizi memnun etmiştir.” dedi

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …