Home EKONOMİ Fatih Pulat’tan açıklama geldi…

Fatih Pulat’tan açıklama geldi…

- Guncellenme Tarihi: 23 Ocak 2017 14:05
7 min read
Fatih Pulat’tan açıklama geldi… için yorumlar kapalı
0

Bursaspor Mali As Başkanı Fatih Pulat hakkındaki iddialarla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama paylaştı. Açıklamasını belgelerle de destekleyen Pulat’ın Bursaspor kulübü tarafından alınan ticari arsa alımında 270 bin TL ticari menfaat sağladığına ilişkin serzenişi büyüktü. Açıklamayı ve belgeleri olduğu gibi okuyucularımızın bilgisine sunuyoruz.

“Değerli arkadaşlarım;

Bugün ; şehrimizin önemli köşe yazarlarından Sn Mehmet Ali Yılmaz’ın köşesinde belirttiği Bursaspor kulübü tarafından 650.000 tl ye alımı gerçekleştirilen 1803 m2 ticari arsa alımında ;270.000 tl ticari menfaat sağladığım iddiasına yönelik cevaplarım ve evraklar bilgilerinize sunulmuştur..

Öncelikle yazıda övgü ile başkanımız Sn Ali Ay ın 35-40 milyon tl krediye kefaletinden bahsedilmiştir..

Sözkonusu kredi sözleşmesinde ;Başkanımızın imzasının yanında yine aynı dirayet ve sorumluluk duygusu ile kefalet imzası olarak şahsımın ve eşimin de müteselsilen imzaları bulunmaktadır.

ilgililer ile sözleşmenin örneğini de ayrıca paylaşabilirim..

Bu bir yıllık süreçte görev tanımım ile ilgili maddi manevi çalışmalarım Bursa Kamuoyunun bilgisi dahilindedir.

Mudanya daki arsa alımı için mal sahibine kulübümüz tarafından Resmi olarak 650.000 tl resmi ödeme gerçekleştirilmiş ve tapuya tescil ettirilmiştir .(Harç dekontları da eklenmiştir)

Sözkonusu arazinin alımına yönelik ödenen 650.000 tl lik ücret birçok platformda ve canlı yayında şahsım tarafından mevkii, arsa yüzölçümü ve fiyat açıkça ifade edilmiştir.

Geçtiğimiz gün; büyük bir mutlulukla, imar planlarını geçirdiğimiz söz konusu arsanın alımında başından beri başkanımız ve yönetim kurulumuz bilgilendirilmiş ve alım öncesinde tutar belirtilerek yönetim kurulu kararı alınmıştır ..

Öncesinde ise yani arsa tarafımıza sunulduğunda ;Bursa Büyükşehir Belediyesi imar müdürlüğündeki yetkili bürokratlardan arsanın imar planı mevzuatınca yapılacak değişikliğe uygun olduğunun oluru alınmıştır.

Gelelim arsanın değerine;

Değerli dostlar ;

Mudanya Bursa İstikametinde yola 40m2 cephesi olan ve imar planlarına göre -ticari imarlı arsanın -650.000 tl ye yani dönüm fiyatı 360.000 tl ye alınması ticari bir başarıdır.

Küçük bir araştırma ile sözkonusu bölgede ticari imarlı arsaların rayiç m2 si 1000 tl dir Yani alınan arsanın değeri bu kabaca hesapla 1800.000 tl dir

Oysaki biz konu arsayı 650.000 tl ye almIş bulunmaktayız..

Belirtmek isterim ki 650.000 tl ye aldığımız konu arsanın değerinin; 18.madde uygulamasının ardından ,yaklaşık 15.000.000 tl lik değer olarak karşımıza çıkacağı öngörülmektedir..(bu süreç yaklaşık 3 aydır)

Bursaspor kulübü arsa sahibinin şahsi hesabına resmi olarak 650.000 tl tutarı geçmiş ve akabinde mal sahibi söz konusu parayı teslim aldığını ifade ederek tapuya eş zamanlı olarak imzasını atmıştır..

Kaldı ki ekte sunulan tapular üzerinde toplamda 650.000 tl değer yazılıdır.(1525m2 549.000tl,278m2 101.000 tl)

Sn yazar ifadesinde; 1803m2 arsayı 380.000 tl ye aldığımızı ve kalan bakiye olan 270.000 tl nin suistimal yapılarak şahsımın banka hesaplarını şişirdiğini iddia etmektedir..

Kendimin ve ailemin Tüm banka hesaplarının incelenmesi konusunda savcılık,maliye ye buradan talepte bulunuyorum..

Bu inceleme sonrasında çıkan sonuç, hukuksal vicdani ve idari olarak eminim karşılık bulacaktır..

Not; Söz konusu iddialar ile ilgili olarak gazeteci Sn Mehmet Ali Yılmaz ile kendileri de eğer müsait olurlarsa ivedilikle biraraya geleceğim ve ekte sunduğum yazıların aslının onaylı suretini de elden ileteceğim.

Ekte;Tapuların kulübümüze geçmeden önce 2005 yılında alındığı yani yeni tapu olmadığı, Kulübümüze geçen tapu örnekleri, Eft ödeme dekontu ve harç makbuzları mevcuttur

Bilgi ve görüşlerinize sunarım..

Saygılarımızla,

Fatih Pulat

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Merkez Parkın 200 Araçlık Otoparkı Hizmete Girdi

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği Merkez Park projesinin açık ve kapalı otoparkları h…