Home EKONOMİ Düşürülen Başkan Güler kitabını tanıttı…

Düşürülen Başkan Güler kitabını tanıttı…

- Guncellenme Tarihi: 23 Ocak 2017 17:18
18 min read
Düşürülen Başkan Güler kitabını tanıttı… için yorumlar kapalı
0

Gemlik Eski Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler, başkanlık döneminde başından geçenleri, hukuksuz ve usulsüzce görevden nasıl alındığını bir kitapta topladı. Başkan Düşürüldü adını verdiği kitabın imza gününe Gemlikliler yoğun ilgi gösterdi. Güler’in zaman zaman alkışlarla kesilen konuşması katılımcılar tarafından dikkatle dinlendi.

“Sizlerden güç alıyorum, bu güce siyaseten değil, hak arama mücadelemde gerek duyuyorum” diyen Güler Refik Yılmaz’a “sana kin duymuyorum, gariban adamsın, kullanıldın” diyerek seslendi.

Seçim kazanıldığı dönemde ilçe başkanı olan Cem Güler’in açılış konuşmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Cem Güler, Fatih Mehmet Güler’i kürsüye davet etti.

Güler’in konuşmasından satır başları şöyle;

“HAKKIMDA YALAN HABERLER YAPILDI, İFTİRALAR ATILDI”

Sevgili dostlar hoş geldiniz. Bana mücadele gücü veren en büyük destek, ailemden sonra siz oldunuz. Bu gün başka bir kimlikle karşınızdayım. Kendim için yazar diyemem ama şöyle tanımlayabilirim; haksızlığa uğrayan, kendisine söz hakkı verilmeyen, bu sefer de çareyi yazmakta bulan, derdini anlatmaya çalışan bir garip adamım.

Bu kitap nasıl çıktı derseniz, hakkımda yargısız infaz yapıldı, birçok haberler yapıldı, iftiralar atıldı. Hiç kimse bu olayların gerçeğini sormadı. Bu iddialar karşısında neler söylenebilir yazmaya başladım. Bu kitabın içinde 2011 yılında yazılmış yazılar da var. Altı yıllık bir harmanlama.

“YAŞANAN AHLAKSIZLIKLARI BİLİYORSUNUZ”

Seçimleri kazandıktan yirmi üç ay sonra hakkımdaki soruşturmalar gerekçe gösterilerek, aslında Gemlik’te dönen rant çarkına çomak soktuğumuz için görevden uzaklaştırıldık. Bu arada başkanvekilliği seçimleri oldu. Ahlaksızlıkları zaten biliyorsunuz. Hukuksuzca, cemaate yakın AKP’li bir meclis üyesi koltuğa oturdu. Üç yıl süresince o koltuğu işgal etti. Koltuğun avantajları ile de 2014 seçimlerini kazandı.

“BAŞKANLIK KOLTUĞU İŞGAL EDİLDİ”

2014 seçimlerinden sonra önemli bir gelişme oldu. 2015 yılında mahkeme “Fatih Mehmet Güler’in üç yıl süresince görevden uzakta tutulması hukuka aykırıdır” dedi. Göreve iade çıktığında geri dönecek bir görev yoktu. Bir karar daha çıktı. Belediye başkanlığı koltuğunu işgal eden kişinin hukuka aykırı şekilde koltuğa oturduğuna karar verildi.

“BENİ GÖREVDEN ALDIRAN SAVCILARIN HEPSİ FETÖ’CÜ ÇIKTI”

15 Temmuz’dan sonra yaşananlar çok daha ilginçti. Gemlik’te hakkımda soruşturma başlatan, tutuklanmamı isteyen, bu reddedilince İç İşleri Bakanlığı’na yazı yazarak görevden uzaklaştırılmamı isteyen savcı S.N., bu savcıyı soruşturma için görevlendirilen Başsavcı Z.B. ve soruşturmalar sonrasında oluşan fezlekeleri iddianameye çeviren Bursa Adliyesi’ndeki savcı N.C. 15 Temmuz’dan sonra FETÖ/PDY içinde olmakla görevden alındılar ve tutuklandılar.

Yine dönemin Gemlik Kaymakamı Bilal Çelik ile Bursa Valisi Şahabettin Harput da FETÖ üyesi olmaktan tutuklandı.

Beni üç yıl süresince görevden uzak tutabilmeleri için pek çok dava açılması gerekiyordu. İç İşleri bakanlığı belediyeye iki müfettiş gönderdi. S.P. ile S.Y.’nin hazırladığı raporlar doğrultusunda iddianame hazırlayarak yargılanmamı sağlayan savcılar S.N. ile O.K., iki müfettiş de FETÖ üyesi olmaktan görevlerinden ihraç edildi. O.K. de gözaltına alındı.

Yasa gereği iki ayda bir bakanlığın inceleme yaparak karar vermesi gerekiyordu. Vali, kaymakama yazdı, kaymakam başsavcıya yazdı, başsavcı savcıya yazdı. Bu silsile ile üç yıl boyunca görevden uzaklaştırıldım.

REFİK YILMAZ’IN BELEDİYEYE ALDIKLARI 15 TEMMUZ’DAN SONRA İŞTEN ÇIKARILDI”

Belediye Başkanının üç oda ötesinde, belediyeyi cilalamakla görevli bir vatandaş işe alındı. Daha önceki çalışma yeri neresiydi? GEMSİAD. Aynı cilalama işin GEMSİAD için yapıyordu. Ondan önce çalıştığı yer? Yeşilırmak Dershanesi. Ama onlar ak kaşık! Refik Yılmaz, senin aldığın adamlardan başka FETÖ’cü diye işten çıkarılan başka adam yok. Bir tanesini biliyorum, FETÖ’nün yurtlarında kalmıştı. Görevden alınmasının sebebi Yılmaz’ın adrese teslim ihale evraklarına imza atmamaktı. İşten çıkarılan elemanın, Refik Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı cemaat toplantılarına gidiyordu. Yani Yılmaz’ın vaaz verdiği toplantıları dinlemeye giden adam işten atılıyor ama konuşmayı yapanlar koltuklarında. Refik Yılmaz başkanvekili olarak belediyeyi işgal ettiği sırada kilisenin ziyaretçi defterine bir not yazdı. Altına da adını ve adresini yazdı. Orada “dinler arası diyalog diyor bir büyüğümüz, bu gün daha çok ihtiyaç var buna”. Kim o büyük? Bizim büyüğümüz olmadığı açık.

“BENİ GÖREVDEN ALDIRAN FETÖ’CÜLER, YERİME FETÖ’CÜ KOYMAZ MI?”

Kitabımızı Bursa’daki gazetecilere anlatıyoruz. Sağ olsunlar yazıyorlar. Bu çalışmalarımız onları çılgına çevirdi. Diyorlar ki “2011 yılında yolsuzlukla suçlanmışlardı” Suçlayanlar kim? Savcı nerede? Onu görevlendiren başsavcı nerede? FETÖ’cü diye içerideler. Onların marifetiyle ben görevden indirilmedin mi? Evet. Yerime kim oturdu? Bu günkü işgalci başkan Refik Yılmaz!

Bizim aklımızla mı alay ediyorlar? Bu organizasyonları yapanların hepsi içerideyse, yine hukuksuzca birisini o koltuğa oturttularsa, bu kadar risk aldılarsa, Allah aşkına soruyorum, kendilerinden olmayan birini oraya oturtmak için riske girerler mi?

“GEMSİAD’IN ÜYESİ REFİK YILMAZ!”

Fatih Mehmet Güler GEMSİAD’ın toplantısına katıldı demişler. Başkan olduğum dönemde, Refik Yılmaz’ın üyesi olduğu, onun ev sahipliğinde GEMSİAD’ın bir toplantısına katıldım. O toplantıda cemaat hakkındaki düşüncelerimi dile getirdim. Ev sahibi Refik Yılmaz’dı. FETÖ’cüler beni indirdi, onu oturttu, nasıl FETÖ’cüysem!

Refik Yılmaz ile birlikte AKP’nin GEMSİAD üyesi bir meclis üyesi daha vardı. Yılmaz olmadığında yerine başkanvekili olarak onu bırakırdı. Bu kişi 2014 yerel seçimleri için aday gösterilmek istendi. Listelere yazıldı, seçimlere kısa süre kala aday olan kişi istifa etti.  İstifa eden kişi 15 Temmuz sonrası sorgulandı, salındı, tekrar sorguya alındı. Benim CHP’den irtibatta olduğum böyle birini bulabiliyor musunuz?

“REFİK YILMAZ’IN BELEDİYEYE ALDIKLARI 15 TEMMUZ’DAN SONRA İŞTEN ÇIKARILDI”

Refik Yılmaz, senin aldığın adamlardan başka FETÖ’cü diye işten çıkarılan başka adam yok. Bir tanesini biliyorum, FETÖ’nün yurtlarında kalmıştı. Görevden alınmasının sebebi Yılmaz’ın adrese teslim ihale evraklarına imza atmamaktı. İşten çıkarılan elemanın, Refik Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı cemaat toplantılarına gidiyordu. Yani Yılmaz’ın vaaz verdiği toplantıları dinlemeye giden adam işten atılıyor ama konuşmayı yapanlar koltuklarında.

Refik Yılmaz başkanvekili olarak belediyeyi işgal ettiği sırada kilisenin ziyaretçi defterine bir not yazdı. Altına da adını ve adresini yazdı. Orada “dinler arası diyalog diyor bir büyüğümüz, bu gün daha çok ihtiyaç var buna”. Kim o büyük? Bizim büyüğümüz olmadığı açık.

“İŞGALCİ GRUBUN SAKARYA SEVDASI”

Bu işgalci grubun bir de Sakarya sevdası çıktı. Önce bir başkan yardımcısı geldi Sakarya’dan. Sonra FETÖ’cü diye gitti. Zabıta müdürü geldi, o da 15 Temmuz sonrası gitti. Bunun dışında ne yaptılar? Belediye Binası’nın yıkım raporunu Sakarya üniversitesinden temin ettiler. Meclis kararı olmadan bina yıkıldı. O raporu hazırlayanlar, sahte raporlar hazırlamaktan tutuklandılar? Bu Sakarya sevdasının Adil Öksüz’le bağlantısı olmasın? Peki Adil Öksüz hiç Gemlik’e geldi mi? Geldiyse kimler tarafından karşılandı?

“CANIM KARDEŞİM, SEN GARİBANSIN, KULLANILDIN!”

Bu gün FETÖ’den tutuklanan savcıların iddianameleri arkasına sığınarak haysiyet cellatlığı yapmaya çalışan Refik Yılmaz’a soruyorum, canım kardeşim, sana kin filan duymuyorum. Sen gariban bir adamsın. Kullanılan adamsın. Hayatında göremeyeceğin koltuğu bu entrikalar sayesinde gördün. Isıtıp ısıtıp 2011 yılını getiriyorsun ya, 2011 yılında bir tane telefon kaydımı mı buldular kızım sıfırla diye? Kızlarımın hesaplarına kadar araştırdılar. Banyo diplerinde para mı buldular? Arabaları kapının önüne çekip kamyonlarla para transferi mi oldu?

“BELEDİYEYİ UĞRATTIĞINIZ ZARARIN HESABINI VERECEKSİNİZ”

Yüz onun üzerinde duruşmaya çıktım. Dokuz davadan sekizi beraatla sonuçlandı. Elini vicdanınıza koyun, yüz on duruşmaya çıkıp beraat eden başka biri var mı? Altmış dönümlük araziyi ihalesiz satarken, 15 Milyon Lira kamu zararı meydana gelirken, sahte raporla belediye binası yıkılırken, çıkın yargının karşısına onların da hesabını verin. Ben buradayım, siz de bunların hesabını verin.

 

 

Kaynak: www.bizimgemlik.com

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aktaş, “Biz Gençlerimize Güveniyoruz”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de gen…