Home GÜNCEL BUSİAD’ın mali genel kurulu yapıldı

BUSİAD’ın mali genel kurulu yapıldı

- Guncellenme Tarihi: 23 Ocak 2017 08:54
6 min read
BUSİAD’ın mali genel kurulu yapıldı için yorumlar kapalı
0

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin 39. Mali Genel Kurul Toplantısı BUSİAD Evi’nde gerçekleştirildi. Genel kurulda konuşan Başkan Günal Baylan, Türkiye’nin ülke olarak zor bir süreçten geçtiğini belirterek, ülkedeki görünümün yatırımların artmasına ve yurtdışından gelecek yeni projelere engel olduğunu kaydetti. Baylan, toplumun bazı kesimlerinde yaşanan ayrışma ve kutuplaşmaları üzüntüyle takip ettiklerine değinerek, Türkiye’nin yaşanan tüm sorunları aşacak güçte olduğuna ve kenetlenmenin bugün için her hedeften daha değerli olduğuna dikkat çekti.

BUSİAD üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen Mali Genel Kurul Toplantısı, Başkanlık Divanı’nın belirlenmesi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Genel kurul gündem maddelerinin okunmasının ardından söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan, BUSİAD’ın ilkeli duruşu, girişimci kimliği, fikirleri, projeleri ve yaptığı çalışmalarla ekonomi ve sosyal sorumluluk platformlarında 39 yıldır örnek bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirtti. Türkiye’nin çok güzel, fakat zor bir coğrafyada bulunduğunu söyleyen Baylan, bazı dönemlerde gerek siyasi gerekse ekonomik krizlere tanık olduklarını ancak yaşanan her türlü soruna, sahip oldukları Cumhuriyet değerleriyle göğüs germeyi bildiklerini kaydetti. Baylan, günümüzde ülke olarak yine zor bir süreçten geçtiklerini ifade ederek, “Ülkedeki görünüm, yatırımların artmasına ve yurtdışından gelecek yeni projelere engel oluyor. Özel sektörün ihracat gayretlerinin büyümeye katkısı yeterli değil. Potansiyelimizin altında, özellikle kamu yatırımları ve tüketim ile büyüyoruz. Yurt dışı tehditlere maruz kaldığımız da yetkililer tarafından sık sık dile getiriliyor. Özellikle ihracat olarak iş yaptığımız ülkelerle ilişkilerimizi etkileyecek söylemlere de basın üzerinden şahit oluyoruz” diye konuştu. Baylan, ülke içinde acılar yaşanırken bazı kesimlerdeki ayrışma ve kutuplaşmaları da üzüntüyle takip ettiklerine değinerek, şöyle devam etti: “Türkiye’nin yaşanan tüm sorunları aşacak güçte olduğunu biliyoruz. Fakat toplumsal huzuru bozarak kutuplaşmayı attıracak siyasi arzu ve söylemlerden de rahatsız oluyoruz. Birleşmiş ve kenetlenmiş bir görünümün bugün için her hedeften daha değerli olduğuna dikkat çekmek istiyoruz. Kazançlarını yatırıma dönüştürmüş, gelişmiş teknolojik sanayisi ile ihracat hedeflerini kat kat aşmış, iktisadi kalkınmasını bölgelerarası gelir farkını azaltarak gerçekleştirmiş, demokratikleşmeyle temel hak ve özgürlüklerde yaptığı uygulamalar ile evrensel hukuk devleti olmuş, ulusal gelişmişlik düzeyi artmış, eğitimde yapılan başarılı reformlarla ülkeyi geleceğe taşıyabilecek aydın gençleri Atatürk ilkeleri ve cumhuriyetimizin kuruluş değerleri doğrultusunda yetiştirme arzusunda olan bir ulus olmayı diliyoruz.”

Baylan’ın konuşmasının ardından BUSİAD’ın 2016 yılı faaliyet ve denetleme raporları ile hesap durumu okundu ve ayrı ayrı onaylandı. Mali genel kurul, 2017 yılına ait bütçenin takdimi, onayı, yönetim kuruluna fasıllar arasında değişiklik yapma yetkisinin verilmesi, yönetim kurulu tarafından aidat borçları nedeni ile üyeliği sona erdirilen ve aidat borcu olan üyeler için yapılacak uygulamanın kararlaştırılması ve temenniler bölümünün ardından sona erdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da “21. Yüzyılda Öğretmen Olmak” Konulu Panel Gerçekleştirildi

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Uludağ Üniversitesi’nin iş birliğinde gerçekleşti…