Home EKONOMİ VAKFIYLA, İNİSİYATİF GRUBUYLA, İRLANDALISIYLA MUDANYA..!

VAKFIYLA, İNİSİYATİF GRUBUYLA, İRLANDALISIYLA MUDANYA..!

- Guncellenme Tarihi: 21 Ocak 2017 15:57
11 min read
VAKFIYLA, İNİSİYATİF GRUBUYLA, İRLANDALISIYLA MUDANYA..! için yorumlar kapalı
0

GÜZELYALI İLİM KÜLTÜR VE DAYANIŞMA VAKFI NEDEN DAYANIŞMIYOR?

Biliyorsunuz Fetö Okulu olan Nilüfer Koleji kapatıldıktan bir süre sonra Güzelyalı’da bulunan İmam Hatip Lisesine tahsis edilmiş, dolayısıyla vakfa ait bu bina boş kalmıştı.

Gerek kış saati uygulamasındaki sıkıntı gerekse mesafe sebebiyle öğrenciler çok erken saatlerde, sıkış tepiş servislerle evlerinden çok uzaktaki okullara gitmek zorunda kalıyorlar.

Bu sorunu gören birçok Güzelyalılı vatandaş da gerek gazetemizle irtibat kurarak, gerekse ilgili mercilere öneri sunarak boş okul binasının İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisine önermişler, bizler de bu fikri olumlu bularak destek olmuştuk. Özellikle Ak Parti ilçe yönetiminden Av. İbrahim Turan sosyal medyadan yaptığı paylaşımla bu konuyu kamuoyu ile paylaşmıştı.

Ak Partili birkaç ismin, son tahlilde İlçe Başkanı Murat Ünal’ın girişimi ile bir süre önce Kaymakam beyle Vakıf Başkanı Gündüz Güler, Ünal’ın da iştirak ettiği bir toplantı yaptılar.

Toplantıdan çıkan sonuç oldu gibi idi. Ama olmamış… Neden mi? Açıklayalım.

Vakıf Başkanı Gündüz Güler’le bizzat yaptığım telefon konuşmasından anladım çünkü bunu… Son durumu sordum, ilk cevabı şu ana kadar bize bir cevap gelmedi oldu. Yani sözün özü, pazarlıkta anlaşamadık dedi aslında.

Tüzükleri gereği o binayı kiralamak zorunda olduklarını, şu ana kadar bir teklif gelmediğini, özel bir okula kiralasalar 30 – 40 Bin TL kira getirisi olacaklarını, o kadar istemediklerini ama teklif gelirse değerlendireceklerini, aslında vermek, tahsis etmek zorunda olmadıklarını ama çocukları düşündükleri için bunu istediklerini belirtti Güler.

Tüzükte sembolik bir rakamla veya değerinden düşük kiraya verilemez cümlesi geçip geçmediği özellikle öğrenmek istedim, geçmiyor.

Cüzi miktar diyor başkan ama o ne kadar cüzi anlayamadık. Yönetimde çatlak ses yoksa sorun olmayacağını söylediğimde, genel başkana yetki verilmiş, genel başkan da benim, çözeceğim dedi. Varın siz ne anlamak isterseniz onu anlayın.

 

Gündüz bey müteahitlik yaptığı için 30-40 bin lira kendisine sembolik geliyor sanırım. Milletin parasıyla yapılmış bir okulda milletin çocuklarının okuması için kira istemek de Gündüz beyin adaleti olsa gerek.

Benim anladığım şu ki; Vakıf Başkanı Gündüz bey sembolik bir rakamdan yana değil, 30 – 40 bin olmasa da 15 – 20 bine bağlanır bu iş..! En kötü ihtimalle dedikodu şeklinde konuşulan kantin gelirleri vakfa BAĞIŞLANIRSA el sıkışılır.

Çocuklar dert etmeyin, Gürbüz amcanız en çok sizi düşünüyor..!

 

SİVİL İNİSİYATİF GRUBU

Geneli Başkan Türkyılmaz’ın küstürdüklerinden oluşsa da, başkan taraftarı sosyal medya gruplarının birinde Sivil Mikser Grubu olarak lanse edilseler de Mudanya siyaset dünyasının güçlü birçok ismini içine toplamış bu grupla bu sabah basın için düzenledikleri kahvaltıda buluştuk.

Şu an toplam 52 üyeleri var, özellikle merak ettiğimiz tabii ki Türkyılmaz, Mudanya CHP ve Bursa CHP tarafından doğru söyledikleri için dışlananlar dolayısıyla muhalefet olarak anılanlardan mı oluştuğuydu. Hayır dediler, evet içlerinde olup hala teşkilatta görev alanlar da vardı.

Başkanı olmayan, Sekreterliğini Hüseyin Ihlamur’un, Saymanlığını ise Hürriyet Öztosun Aslıkara’nın yürüttüğü İnisiyatif Gurubu Mudanya tarihinde bir ilk olarak öne çıkıyor. Her toplantılarında aralarından birinin moderatörlüğünü yaptığı grubun bugünkü toplantısında ilk konuşmayı Av. SelamiÖne çıkarılmış görseli kaldıri Uğur üstlendi. Uğurlu; “Mudanya hepimizin, bu sahiplenmeyi temel alarak Mudanya’nın sesi olacağız, hukuk sınırları içinde iyi ve doğru yapılanı alkışlamak, yanlış ve kötü yapılana dur demek için varız. Mudanya için söylenecek bir sözümüz var sloganıyla herkesi grubumuza bekliyoruz.” çağrısını yaptı.

Grup üyelerinden Mustafa Ay da bir konuşma yaparak hem Meclis üyeliğinin düşürülmesine, hem de partisinden ihraç edilmesine yol açan süreci tüm çıplaklığıyla dile getirdi. Mustafa Ay’ın bu sürecini Mudanya CHP Toz Duman haberimizden okuyabilirsiniz.

Göze çarpan isimlerden biri de yine partiden ihraç edilen ve meclis üyeliği düşürülmesinden sonra Mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararıyla meclise dönen Metin Bağcı idi. Mustafa Ay ve Metin Bağcı’yı görünce aynı konunun diğer iki mağduru Mahmure Uçar ve Metin Uyanık’ın da bu gruba dahil olup olmadıklarını sorduk. Bugün sağlık gerekçesiyle iştirak edememişler toplantıya, geçmiş olsun diyoruz.

Her ne kadar küskün CHP’lilerden oluşan bir grup gibi algılansa da Ak Parti ve MHP’nin muhalefet görevini de üstleneceğe benziyorlar. Bu iki parti de armut piş ağzıma düş fikrinde olup seçim zamanı geldiğinde Belediyeyi alacaklarına inanıyorlarsa daha çok beklerler. Zira mevcut yönetimden değil memnuniyetsizlik, mevcut birkaç isimden. O isimlerin zaten seçim zamanı boy göstermesi mümkün dahi olmayacak, ama muhalefetin de gidişatı ortada…

KİM BU İRLANDALILAR?

Bir başka konuya değinmek istiyorum ki bu çok önemli. Hayri Türkyılmaz; bahse konu dört meclis üyesinin üyeliğini düşürürken, onun talebiyle bu arkadaşlar partiden de ihraç edilirken mahkeme kararıyla geri dönebileceklerini ve ihtimal o ki mecliste azınlığa düşeceklerini biliyordu. Bilmemesi imkansız… Hatta bu konuda birçok CHP’linin kendisini uyardığı, Türkyılmaz’ın da ben diğer partili meclis üyelerinden ayarlarım durumu dediği konuşuluyor. Kim bu güvendiği isimler siz bulun artık..!

 

 

 

 

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Çekirge Devlet Hastanesi ve Kök Hücre Meselesi…

Çekirge Devlet Hastanesinde kök hücre tedavisi yapıldığını biliyor muydunuz? Bilen biliyor…