Home GÜNCEL LATİF SELVİ: “ULUSLARARASI ALANDA ‘ONE MİNUTE’ DİYECEK BİR SENDİKAL HAREKETE İHTİYAÇ VAR”

LATİF SELVİ: “ULUSLARARASI ALANDA ‘ONE MİNUTE’ DİYECEK BİR SENDİKAL HAREKETE İHTİYAÇ VAR”

- Guncellenme Tarihi: 21 Ocak 2017 15:11
7 min read
LATİF SELVİ: “ULUSLARARASI ALANDA ‘ONE MİNUTE’ DİYECEK BİR SENDİKAL HAREKETE İHTİYAÇ VAR” için yorumlar kapalı
0

BURSA- Eğitim-Bir-Sen Bursa 2 Nolu Şubesi, teşkilat eğitim programında üyeleri ile bir araya geldi. Eğitim programına katılan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Memur-Sen’in yalnız başına Türkiye’de büyüyerek büyük sendika olamayacağını ifade ederek, dünyada da söz sahibi olması gerektiğini işaret ederek, “Uluslararası alanda çalışanlar adına ‘one minute’ diyecek bir sendikal harekete, bir emek hareketine şiddetle ihtiyaç var” dedi.

 

Bursa’da üniversite ve Kredi Yurtlar Kurumlarındaki hizmet veren kamu çalışanlarının sendikal sesi olan Eğitim-Bir-Sen Bursa 2 Nolu Şubesi, Havva Aslanoba Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi konferans salonunda üyelerine teşkilat eğitim programı düzenledi.  Yoğun katılımın sağlandığı eğitim programına Bursa’da bir dizi ziyaretlerde bulunan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi de katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı İlyas Kaya, TBMM Genel Kurulunda, anayasa değişikliğine dikkat çekerek, “Ülkeyi daha müreffeh yarınlara taşıyacak anayasal değişimin yanındayız. Milletin kararına kalan anayasa değişikliği sürecinde doğru kararın verilmesi adına sorumluluğumuzun farkındayız, değişimi omuzlayacağız. Bu bilinçle geçmişi unutmadan geleceğe emin adımlarla ilerlemek için erdemli sendikacılığın, kurumsallaşmanın ve akademik sendikacılığın gereklerini yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi.

 

SELVİ: “DÜNYADAKİ ORGANİZE YAPILAR TÜRKİYE’Yİ KARALAMAYA DEVAM EDİYOR”

Dünyadaki organize yapıların Türkiye’nin aleyhine açıklamaları yaymaya çalıştıklarının altını çizen Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanvekili Latif Selvi, “Memur-Sen’in yalnız başına Türkiye’de büyüyerek büyük sendika olamaz. Çünkü dünyanın en organize yapıları, ‘Türkiye’nin Güneydoğusunda soykırım yapılıyor, Türkiye’de ceberut bir yönetim var,  her şeyi hükmediyor, bütün basın mensupları olmak üzere bütün herkesi hapishanelere doldurmuş ve Türkiye’de acımasız bir sistem işletiliyor’ şeklinde dünyaya açıklamalar yapıyorlar. Bunu niye yapıyorlar derseniz uluslararası emperyalizm böyle baktığı için bunu yapıyorlar. Suriye, Irak’la ya da Afrika ile ilgili söyleyecekleri yok. Oradaki bir mazluma ya da mağdura yardım etme gibi gayeleri de dertleri de yok. Öylesiyle derdi olan birinin devreye girmesi gerekiyor. Onun için uluslararası alanda çalışanlar adına ‘one minute’ diyecek bir sendikal harekete, bir emek hareketine şiddetle ihtiyaç var” diye konuştu.

 

LATİF SELVİ: “TÜRKİYE’DE EN GÜÇLÜ SİVİL HAREKET MEMUR-SEN”

Ülkenin bir süreçten geçtiğini ve bir dönüşüm yaşadığını söyleyen Latif Selvi, “Bu ülkenin en birikimli kişileri olarak bizler bu süreçlere olumlu katkı vermek için hepimiz kendimizi sorumlu görmeliyiz. Bilgimizi, birikimimizi bir araya getirmek suretiyle organize çalışmalar düzenlemek mecburiyetindeyiz. Bu noktada Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim İzleme ve Değerlendirme Raporu’nu yayınladık. Üniversitelerinde bu yıl yayınlayacağız ve bunu her yıl yayınlayarak hepsinin fotoğrafını ortaya koyacağız. Eleştirmelerini ve değerlendirmelerini yapacağız. Bu ülkede bir şeylerin iyi gitmesini istiyorsanız; inisiyatif almaya mecbursunuz. Bunu yapacak en güçlü sivil hareket, bilgisi, yaygın hizmet ağıyla ve geniş halk kitleleri ile olan diyaloğuyla Memur-Sen’dir” diyerek, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Bu çerçevede bu eğitim çalışmalarını çok önemsiyoruz. Her bir temsilci arkadaşımız sendikal çalışmalarında kendisini, bir Eğitim-Bir-Sen başkanı gibi konsantre etmelidir.”

Konuşmaların sonunda Eğitim-Bir-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı İlyas Kaya, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi’ye eğitim programına katılımlarından dolayı çini takdim etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …