Home GÜNCEL ŞEHİTLER BURSA’DA UNUTULMADI

ŞEHİTLER BURSA’DA UNUTULMADI

- Guncellenme Tarihi: 13 Aralık 2016 11:55
14 min read
ŞEHİTLER BURSA’DA UNUTULMADI için yorumlar kapalı
0

Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu öncülüğünde Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrası terör örgütlerince gerçekleştirilen bombalı saldırıda şehit düşenler için Ulu Cami’de gıyabi cenaze namazı kılındı.

 İstanbul Beşiktaş’ta maç çıkışı saatinde çevik kuvvet otobüsüne yönelik bombalı araçla düzenlenen saldırılarda şehit olan 36’sı polis, 8’i sivil Bursa’da unutulmadı. Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu ile birlikte gıyabi cenaze namazı düzenledi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gıyabi cenaze namazına Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu Başkanı Burhan Sayılgan’ın yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cüneyt Karlık, Bursa iş dünyası ve siyaset dünyasının önemli isimleri, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Şehitlerin ruhları için kılınan gıyabi cenaze namazı ve edilen dualar sonrası tekbir sesleri ile terör lanetlendi. Platform adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, son rakamlara göre 44 vatan evladının şehit olduğu ve 162 kişinin yaralandığı hain bombalı saldırıyı Bursa olarak lanetlediklerini ifade ederek, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, başta emniyet teşkilatımız olmak üzere milletimize başsağlığı ve metanet diliyoruz” dedi.

NUMAN ŞEKER: “HUZUR VE İSTİKRAR BOZULMAK İSTENMEKTE”

Türkiye’nin yeni yönelişlerinin önü alınmak, yönetilebilir, öngörülebilir bir ülke olmaktan çıkarılmak istenildiğine dikkat çeken Numan Şeker, “Kan ve kaostan beslenen terör örgütlerinin ve onları kullanan güç odaklarının bu saldırısı, umutsuz, sonuçsuz bir sıkışma içinde olduklarını açık bir şekilde göstermektedir. Yaratılmak istenen güvensizlik ve umutsuzluk ortamıyla huzur ve istikrar bozulmak istenmekte sosyal ve ekonomik iyileşmeler sabote edilmeye çalışılmaktadır” diye konuştu.

ŞEKER: “ASIL AMAÇ MİLLİ VARLIĞIMIZI SİLMEK”

Emperyalist güçlerin milli varlığı tarihten silmek olduğunun altını çizen Şeker, “Uluslar üstü emperyalist odakların tetikçiliğini yapan, sivil, asker, kadın, yaşlı ve çocuk demeden insanımızı öldüren insanlıktan çıkmış güruh, milletimizin feraseti, basireti ve dirayeti karşısında yok olup gidecektir. Kardeşlik duygularıyla güçlenen bir millet olarak aramızda yılgınlık, nefret, güvensizlik oluşturarak, her alanda yaptığımız hamleleri önlemenin yanında, terör saldırılarını taktik olarak kullanan küresel haçlı-siyonist ittifakının asıl amacı milli varlığımızı tarihten silmektir” şeklinde konuştu.

ŞEKER: “TERÖR ÖRGÜTLERİ SON ÇIRPINIŞLARINI YAŞIYOR”

Yapılan saldırının 15 Temmuz sonrası devletin kararlı bir biçimde başlattığı terörle mücadelede ağır kayıplar alan örgütlerin son çırpınışları olduğunu vurgulayan Numan Şeker, “15 Temmuz’da başlatılmak istenen işgal girişiminin, halkımızın soylu, cesur direnişiyle püskürtülmesinin ardından Türkiye’nin bir yandan Suriye’de DAEŞ ve PYD, içeriden de PKK terör unsurlarına ağır kayıplar verdirmesi, artık yolun sonuna gelen karanlık örgütleri, şuursuz olduğu kadar acımasız eylemler yapmaya itmiştir. Barbarca saldırının, bütün karşı çabalara rağmen Musul operasyonunda devre dışı bırakılamayan Türkiye’nin oyun kurucu veya oyun bozucu olarak bölgedeki etkisinin arttığı bir dönemde gerçekleşmesi tesadüf değildir. Ülkemizin birliğini, milletimizin huzurunu hedef alan bu tür saldırı ve eylemlerin başarıya ulaşma imkânı yoktur Bu alçaklardan da, arkalarındaki güçlerden de birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek kurtulacağız” dedi.

ŞEKER: “PKK’YA TERÖR ÖRGÜTÜ DİYEMEYENLERİ LANETLİYORUZ”

Hain terör odaklarının arkasında CIA, MOSAD, ABD, İSRAİL, İNGİLTERE ve Avrupa’nın olduğunu çok iyi bildiklerini söyleyen Şeker, “Bu terör örgütlerini ortaya çıkaranlar da bunlar destekleyenler de bunlar. Bütün katliamların mazlum ümmet coğrafyasında yaşanmasının tesadüfi olmadığını çok iyi biliyoruz. Batı yine üç maymunu oynuyor. Açık bir dille İstanbul’daki terör saldırısını kınayamayan ve PKK’ya terör örgütü diyemeyenleri buradan lanetliyoruz” diyerek şöyle devam etti: “Bugün insanları, insanlığın ve bütün insani değerlerin katledildiği kentlerden biri de Halep’te yine soykırım ve can pazarı yaşanıyor. Ve maalesef insanlık bu katliamları kanıksamış görünüyor. İnsani yardımın gidebilmesi için geçici ateşkesin bile BM de veto edilmiş bir dünya da daha ne söylenebilir. Masum çocukların kadınların yaşlıların ölmemesi için bile koridor açılmasına izin verilmiyor.”

ŞEKER: “TÜRKİYE’YE DOĞRU YÖNELEN YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ HİÇBİR GÜÇ DURDURAMAYACAK”

İçinde bulunan durum ve jeopolitik önem ile ülkece milli kaynaşmayı ve dayanışmayı sağlamlaştırmanın önemli olduğunu hatırlatan Numan Şeker, “Son derece zorlu bir coğrafyada yaşamanın yüklediği sorumluluğun idrakinde ve bütün terör örgütlerinin bizi yıkmaya, parçalamaya dönük amaç ve eylem birliği içinde oldukları bilinciyle, milli kaynaşma ve dayanışmamızı daha da sağlamlaştıracağız. Bizi bölmek, parçalamak, kışkırtmak isteyenlere inat, bütün farklılıklarımızla kardeşler olarak kucaklaşacağız. Hep birlikte demokratik, güçlü Türkiye’ye doğru yönelen yürüyüşümüzü hiçbir güç durduramayacaktır. Her zaman olduğu gibi, kardeşlik kararlılığımızla ortaya koyduğumuz milli duruşumuz, teröre vereceğimiz en önemli karşılık olacaktır.

ŞEKER: “DARBENİN ARTÇI SALDIRILARI MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ DAHA DA PEKİŞTİRECEK”

Darbe kalkışmasının artçı saldırıların milli birlik ve beraberliği daha da pekiştireceğinin altını çizen Şeker, “15 Temmuz’un artçı saldırıları olan bu kanlı, kirli, hain eylemler, birlikte ortaya koyduğumuz kararlılığı daha da pekiştirecektir. 15 Temmuz ihanetine teslim olmadığımız gibi, bu alçakça saldırılara da teslim olmayacağız” diyerek sözlerini şu cümlelerle noktaladı: “Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu olarak, bu ve bütün terör saldırılarını tekrar lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, emniyet teşkilatımıza ve milletimize başsağlığı diliyoruz.”

BURHAN SAYILGAN: “ONLAR NE YAPARSA YAPSINLAR BİZ HİÇBİR ŞEKİLDE YILMAYACAĞIZ”

Her gün cenaze namazı kılsak dahi millet olarak bu işten yılmadıklarını ve biraz daha güçleneceklerini tüm dünyanın çok iyi bilmesini istediklerini ifade eden Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu Başkanı Burhan Sayılgan ise, “Dünya dönüyor biz içindeyiz. Doğrudur; ama doğrularla hiçbir zaman kimse yere düşmediği gibi eğilmemiştir. Dolayısıyla Allah’ın dini, dün olduğu gibi bugün de yok edilmeye çalışılıyor. Bugün bakıyoruz ki yine saldırıya uğrayan bir din haline gelmiştir. Bu ülke ve ümmet olarak bizim gücümüzü gösterdiği gibi aynı zamanda iman gücümüzü de gösterir. Onlar ne yaparsa yapsınlar biz hiçbir şekilde yılmayacağız ve onlar da kazanamayacak” dedi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …