Home Duyuru MUSTAFAKEMALPAŞA’DA ‘ONLİNE EĞİTİM’ DÖNEMİ

MUSTAFAKEMALPAŞA’DA ‘ONLİNE EĞİTİM’ DÖNEMİ

- Guncellenme Tarihi: 13 Aralık 2016 11:21
5 min read
MUSTAFAKEMALPAŞA’DA ‘ONLİNE EĞİTİM’ DÖNEMİ için yorumlar kapalı
0

Mustafakemalpaşa Belediyesi, öğrencilere destek olmak için hazırladığı ‘ Ücretsiz Online Eğitim Sistemi’ni hizmete sundu.

Okul bahçelerinden başlayarak dersliklere kadar eğitim kurumlarının eksikliklerini gidermek için birçok çalışma yürüten Mustafakemalpaşa Belediyesi, 66 okulda eğitim gören 11 bin ilkokul ve ortaokul öğrencisine bilgisayar üzerinden ücretsiz olarak derslerinde yardımcı olabilmek amacıyla hazırladığı yeni eğitim uygulamasını kullanıma açtı.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Öğretmen Davut İlkokulu ve Mustafakemalpaşa Ortaokulu’nda öğrenci ve öğretmenlere online eğitim projesini tanıttı.

Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak, Enver Erdoğan ve Mustafa Eren ile birlikte Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe’nin de katıldığı tanıtım töreninde, öğrencilere online eğitim aktivasyon kartları teslim edildi.

‘Sistem verimli eğitim sunacak’

Yeni eğitim müfredatına uygun, internet üzerinden bilgisayar destekli programı öğrencilerle birlikte inceleyen Başkan Sadi Kurtulan, ihtiyaç duyulan yardımcı kaynakların tamamını içeren bu sistemin 1 yıl boyunca yürütüleceğini söyledi.

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin www.mustafakemalpasa.bel.tr adresi üzerinden sisteme giriş yapılacağını belirten Başkan Kurtulan; “ Çocuklarımızın nitelikli ve geleceğe güvenle bakabilen bireylerler olarak hayata atılabilmesi için eğitim alanında yeni yatırımlar yapıyor, kaliteli eğitime tam destek veriyoruz. Teknoloji her alanda olduğu gibi eğitim ve öğretim alanında da yaşantımıza girmiş bulunmaktadır. Öğrencilerimizin teknolojinin en son imkânlarından yararlanmalarını istiyoruz. Bu amaçla Mustafakemalpaşa Belediyesi olarak bu yıl ilk kez, öğrencilerimizin sınıf dışı eğitim çalışmalarına yardımcı olmak için web sitemizden online eğitim adı altında ücretsiz eğitim-öğretim hizmetini başlattık.  İlkokul ve ortaokul öğrencilerimiz için hayata geçirdiğimiz bu eğitim hizmeti ücretsiz bir uygulamadır. Online Eğitim Sistemi’nin fiziki okullardan farkı; zaman ve mekân sınırlaması olmayışıdır.

1.sınıftan 8. sınıfa kadar tüm öğrenciler internet bağlantısı bulunan her yerden bilgisayar ile istediği zaman sisteme girebilecek. Diledikleri konuyu, defalarca tekrar edebilecek, çalışmayı, etkinliği ve testi tekrar çözebilecek. Mustafakemalpaşa Belediyesi Online Eğitim Sistemi, eğitsel oyunlar, animasyonlar, sesli konu anlatımları, farklı örnek ve yüzlerce sorudan oluşan testleri ile okul derslerine büyük yardımcı olacak. Öğrencilerimizin bu hizmetten verimli bir şekilde yararlanacaklarına inanıyor, başarılar diliyorum ” dedi.

‘Online eğitim çıtayı yükseltir’

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe ise çok sayıda ders kaynağını bir arada tutan uygulamanın, öğrencilerin eğitim seviyesini daha da yukarıya taşımaya yardımcı olacağını dile getirdi.

Efe; “ Eğitimde kaynaklara erişimde eşitliğin sağlanması ve başarının sürdürülebilir noktalara ulaşmasını hedefliyoruz. Bu uygulamada eğitimde önemli bir boşluğu dolduracaktır. Her yönden geniş bir eğitim materyalinin yer aldığı sistemi çocuklarımızın yararına sunan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum ” dedi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Duyuru
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…