Home GÜNCEL MİKROBİYOTA VE PROBİYOTİKLER MEDICABIL’DE ELE ALINDI…

MİKROBİYOTA VE PROBİYOTİKLER MEDICABIL’DE ELE ALINDI…

- Guncellenme Tarihi: 7 Aralık 2016 11:29
2 min read
MİKROBİYOTA VE PROBİYOTİKLER MEDICABIL’DE ELE ALINDI… için yorumlar kapalı
0

Özel Medicabil Hastanesi, haftalık periyotlar halinde düzenlediği bilgilendirme seminerlerine Dyt. Veysel Ciğerli’nin ‘Mikrobiyota ve Probiyotikler’ başlıklı sunumuyla devam etti.

Mikrobiyotanın insanın üzerinde ve içinde yaşayan organizmalar olduğunu söyleyen Dyt. Ciğerli, “İnsan mikrobiyotası kişiye özgüdür ve kişinin yaşamı boyunca değişen iç ve dış faktörlere duyarlıdır” dedi.veysel-cigerli

Sezeryanla doğan bebeklerin bazı patojenlerin artışı sebebiyle bir takım hastalıklara karşı daha duyarlı olduklarını söyleyen Dyt. Veysel Ciğerli, insan vücudundaki toplam bakterilerin bir tenis sahasını kaplayabilecek boyutta olduğunu söyledi.

Probiyotikleri ise sindirim sisteminde belirli sayıda olan ve konakçıda yararlı etkiler oluşturan organizmalar olarak tanımlayan Dyt. Ciğerli, “Probiyotikler Bulgar köylülerinin uzun yaşamalarının fermente süt ürünlerinin tüketiminden kaynaklandığını savunan Rus Fizyolojist Elie Metchnikoff tarafından ortaya atılan, intoksikasyon teorisi ile gerçekleşmiştir” dedi.

Diş eti hastalıklarını önleyecek…

Probiyotik kullanımının otistik çocuklarda bozulduğu düşünülen bağırsak florasının düzelmesinde etkili olacağının ve atakların azalmasına katkı sağlayacağının düşünüldüğünü ifade eden Dyt. Veysel Ciğerli, “Probiyotikler bağırsaktaki koruyucu mukoza bariyerini güçlendirirler. Böylece geçirgenliği azaltarak alerjik maddelerin kana geçmesini engellerler. Yeni olmakla birlikte probiyotik kullanımının diş çürükleri ve diş eti hastalıklarını önleyebileceğine dair çalışmalar da mevcuttur” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …