Home EKONOMİ Genel Kurulda 2017 Yılı Bütçesi…

Genel Kurulda 2017 Yılı Bütçesi…

- Guncellenme Tarihi: 6 Aralık 2016 16:22
3 min read
Genel Kurulda 2017 Yılı Bütçesi… için yorumlar kapalı
0

MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, son zamanlarda Orta Vadeli Program’daki rakamların revize edildiğini belirterek, “Bu neden kaynaklanıyor?

MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, son zamanlarda Orta Vadeli Program’daki rakamların revize edildiğini belirterek, “Bu neden kaynaklanıyor? Şu anda iktidarda ehil olmayan, emin olmayan, realitede halka yakın olmayan kadrolar var. Bu kadroların yaptıkları hesaplar tutmuyor.” dedi.

Koçdemir, TBMM Genel Kurulunda, 2017 yılı bütçesinin geneli üzerinde şahsı adına yaptığı konuşmada, bütçeyi, geleceğe dair bir umudun planlanması olarak nitelendirdi.

Geçen hafta dolar karşısında Türk Lirasının değer kaybettiğini vurgulayan Koçdemir, “Son zamanlarda Orta Vadeli Program’daki rakamların revize edildiğini görüyoruz. İşsizlik, büyüme rakamları revize ediliyor. Bu neden kaynaklanıyor? Şu anda iktidarda ehil olmayan, emin olmayan, realitede halka yakın olmayan kadrolar var. Bu kadroların yaptıkları hesaplar tutmuyor.” diye konuştu.

Küresel ölçekte yaşanan ekonomik krizde 57. Hükümet’in aldığı tedbirlerin, AK Parti hükümetleri tarafından da uygulandığını savunan Koçdemir, başörtüsünden Cumhurbaşkanının Mecliste seçimine ve FETÖ ile mücadeleye kadar pek çok konunun diğer partilerin katılımı ile çözüme kavuştuğunu bildirdi.

Uluslararası özgürlük endeksine göre 178 ülkede Suudi Arabistan’ın 78’inci, Türkiye’nin ise 79’uncu olduğunu iddia eden Koçdemir, “Yolsuzluk algısı endeksinde, 2010 yılında 56’ncı olduğumuz sıradan 2014 yılında 66’ncılığa gitmişiz. Küresel barış endeksinde İsrail 144’üncü, Türkiye 145’inci, Lübnan 146’ncı.” ifadesini kullandı.

2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2015 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısının maddelerine geçilmesi oylanarak kabul edildi. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, birleşimi, saat 11.00’de toplanmak üzere kapattı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…