Home EKONOMİ İnegöl Belediyesinden Kimsesizler İçin Konteyner Ev

İnegöl Belediyesinden Kimsesizler İçin Konteyner Ev

- Guncellenme Tarihi: 5 Aralık 2016 16:16
7 min read
İnegöl Belediyesinden Kimsesizler İçin Konteyner Ev için yorumlar kapalı
0

Hava sıcaklıklarının sıfırın altına indiği bu günlerde İnegöl Belediyesi, kimsesizlerin umudu olmaya devam ediyor. Sokakta yaşayan vatandaşlar, Huzur Evi bahçesinde konuşlandırılan konteyner evde soğuktan ve kışın zor şartlarından korunuyor.

İnegöl Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda uyguladığı konteyner ev uygulamasını kış aylarının gelmesiyle birlikte bu yıl da yeniden hayata geçirdi. Sokakta yaşayan kimsesiz vatandaşların kışın soğuk günlerinde barınma ihtiyaçları başta olmak üzere gıda, temizlik gibi ihtiyaçlarının da karşılandığı konteyner ev, Huzur Evi bahçesinde konuşlandırıldı.

KİMSESİZLERİN KİMİ OLMAYA DEVAM EDİYORUZ
Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Huzur Evi Müdürü Recep Şen ile birlikte konteyner evi ziyaret ederek hem eksik aksak olup olmadığını kontrol etti hem de konteynır evin hizmete girdiğini duyurdu. Burada bir açıklama da yapan Gülhan Şahin, “Her insan, beşikten mezara kadar, ömrünün her evresinde ilgiye, sevgiye, saygıya ve insanca yaşama hakkına sahiptir. İnsanımızın hepsine bu nazarla bakıyor, yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızın refahını, mutluluğunu ve huzurunu temin etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu düsturla hareket eden bir belediye olarak kışın kendini iyiden iyiye hissettirdiği bugünlerde kalacak bir yeri olmayan vatandaşlarımız için Huzurevi bahçesinde konuşlandırdığımız Konteyneri ziyaret için bir araya geldik. İnsan odaklı bir belediye olarak Kimsesizlerin kimi olmaya devam ediyoruz. Dışarıda kalmak zorunda kalan vatandaşlarımız için konteynerimiz onların sıcak yuvası oluyor. Bildiğiniz üzere geçen yıl bu konteyneri kullanan epey sayıda vatandaşımız oldu. Olumlu dönüşler aldığımız bu anlamlı ve özel uygulamayı bu senede devam ettiriyoruz. Rutin belediyecilik faaliyetleri yanında sosyal belediyeciliğin gerekliliklerini bir bir yerine getirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu şehirde her kim yaşıyorsa onların derdi bizim derdimiz onların mutluluğu bizim mutluluğumuz” dedi.5201_31480944115

YEMEK, TUVALET VE BANYO İHTİYAÇLARI DA HUZUR EVİNDE KARŞILANIYOR
Huzurevinin bahçesine yerleştirilen konteyner ile soğuktan etkilenen ve kışın zorluklar içerisinde kalan vatandaşlara bir nebzede olsa destek olmaya çalıştıklarını ifade eden Gülhan Şahin, “Şunu da belirtmek isterim ki, bizler kimsesiz vatandaşlarımızın yemek, temizlik ve yıkanma ihtiyaçlarını en uygun ve rahat bir şekilde karşılamaları için bu noktayı seçtik. Bu anlayışla konteynerde kalan vatandaşlarımız için huzurevinden yemek sağlanıyor. Tuvalet ihtiyaçlarını giderebiliyorlar. Ayrıca yıkanma ihtiyaçlarını da huzurevinden karşılayabiliyorlar. Konteynerimizde vatandaşlarımızın rahat bir şekilde dinlenmesi ve uyuması için 6 adet ranza var. Masa ve sandalye mevcut. Soğuktan korunmayı sağlamak için ısıtıcımız mevcut. Kısacası dışarda kalmak zorunda kalan bu vatandaşlarımızın soğuk kış günlerinde rahat etmeleri ve bir nebzede olsa sıcak bir mekanda kalmalarını sağlamak için her türlü olanağı düşündük. Konteyneri böyle merkezi bir yere koymamızın başka bir sebebi de, toplumdan dışlanmış gibi görünen bu kişilerin, burada toplumsal ilişki içerisinde kendilerine yer edinerek, onları yeniden toplumun içinde yer almalarını sağlamaya çalışıyoruz. Rabbim kimseyi evsiz, yurtsuz bırakmasın olduğumuz yerin değerini ve kıymetini bilelim, hayatın içinde herkesin başına gelebilecek böylesi bir duruma hiçbir zaman kayıtsız kalmayalım, dışarıda mecburen yaşayan, evsiz kimsesizlerin toplumun bir parçası olduğunu lütfen hiçbir zaman unutmayalım. Bu duygular ile sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getirme noktasında çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğimizi buradan bir kez daha belirtir, sevgi ve saygılarımı sunarım” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…