Home GÜNCEL DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜNDE ANLAMLI ETKİNLİK

DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜNDE ANLAMLI ETKİNLİK

- Guncellenme Tarihi: 5 Aralık 2016 16:38
9 min read
DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜNDE ANLAMLI ETKİNLİK için yorumlar kapalı
0

engelliler-gunu-10

Osmangazi Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında gün boyu renkli etkinliklere imza attı. ‘Mutlu Bir Günü Paylaş Engelleri Aş’ sloganıyla düzenlenen programda, engelli çocuklar unutulmaz bir gün yaşadı. Yaklaşık bin 500 engelli çocuk ve ailelerinin katıldığı etkinlikte sahne alan Türk Pop Müziği’nin sevilen ismi Taner de söylediği şarkılarla katılımcıları coşturdu.

Engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak,  rahat ve mutlu bir yaşam sürmeleri adına çalışmalar yürüten Osmangazi Belediyesi, Anatolium Alışveriş Merkezi iş birliğinde anlamlı bir etkinliğe imza attı.  ‘Eğlenceler Engel Tanımıyor’ projesi kapsamında düzenlenen etkinliğe Bursa’daki tüm engelli çocuklar aileleriyle birlikte davetliydi. Sihirbaz gösterisiyle başlayan etkinlik, halk dansları oyunları ile devam ederken Hacivat-Karagöz ve semazen gösterileri ile de engelli çocuklar renkli anlar yaşadı.  Sportif aktiviteler de gerçekleştiren engelli çocuklar, daha sonra bowling salonuna giderek hayatlarında ilk kez bowling oynamanın mutluluğunu yaşadı. Etkinlik sonunda Türk Pop Müziği’nin sevilen ismi Taner de sahne alarak birbirinden güzel şarkılarını çocuklar için söyledi. Taner’in seslendirdiği şarkılara dans ederek eşlik eden çocuklar, gönüllerince eğlendi.engelliler-gunu-15

Anatolium Alışveriş Merkezi’nin yemekhane katında düzenlenen etkinliğe Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Kaymakamı Enver Ünlü, Belediye Başkan Yardımcıları, bürokratlar, engelli çocuklar ve aileleri katıldı. Etkinlikte konuşan Başkan Dündar, “Dünya Engelliler Günü dolayısıyla çocuklarımıza unutamayacakları bir gün yaşatmak istedik. Bizler istiyoruz ki engelli vatandaşlarımız günlük yaşamlarında sıkıntılar yaşamasın. Rahat ve güzel bir hayat sürsün. Bunun için de Osmangazi Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımız için projeler üretiyor, onlara her konuda destek oluyoruz. Osmangazi Engelliler Bakım Merkezi (OBAM) ile ilçemiz ve kentimizde yaşayan engelli vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz. Engelli vatandaşlarımızın gelişimlerine destek olmak ve sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlamak adına her zaman yanlarında oluyoruz. Onların hayatlarına renk katmak adına bugün olduğu gibi etkinlikler düzenliyoruz” dedi.

 “ENGELLİLERİMİZİN GELİŞİMİNE KATKI KOYUYORUZ”

 Engelli vatandaşlar için yapmış oldukları faaliyetler ve hizmetler hakkında bilgiler veren Başkan Dündar, “Demirtaş Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Tesisi’nde hocalarının gözetiminde haftada bir gün havuza girmelerini sağlıyoruz. Sevgi İzi projemiz ile de engelli bireylerin kollarına dövme yapılarak kaybolma durumunda emniyet birimlerinin ailelerine en kısa sürede ulaşılabilmesine katkı sunuyoruz. Bu çalışmamızda belli aralıklarla tekrarlanıyor. Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde engelli çocuklarımızın haftada bir gün ata binmelerini sağlayarak tedavilerine destek oluyoruz. Ayrıca OBAM’da tedavi gören engelliler domates, biber, salatalık, fasulye, marul gibi çeşitli ürünler yetiştirip, bu ürünleri de kullanarak mutfak etkinlikleri yapılıyor. Engelsiz Koro projemiz kapsamında da OBAM’da yıl boyu hocalar eşliğinde engelli çocuklarımız için müzik çalışmaları yapılmakta ve bu koromuz belli aralıklarla konserler de veriyor. Ayrıca oryantiring şampiyonası düzenleyerek engelli vatandaşlarımızın becerilerini ortaya çıkararak zihinsel gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Geçtiğimiz yıl ilk defa uyguladığımız  lunapark etkinliği piknikler ve geziler ile engelli çocuklarımızın gelişimine katkılar koyuyoruz” diye konuştu.

“BİR GÜN DEĞİL HER GÜN ENGELLİLERİMİZİN GÜNÜ OLSUN”

Bundan sonraki süreçte de yeni projeler ile engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak adına çalışmaları sürdürdüklerini dile getiren Başkan Dündar, “Engelli vatandaşlarımızın akülü araçlarını şarj edebilmeleri için ilçenin farklı noktalarına şarj istasyonları kurduk. Ayrıca birçok ihtiyaç sahibi vatandaşımıza da akülü araç ve tekerlekli sandalye hediye ederek destek verdik. Hayatın her alanında her zaman engelli çocuklarımızın yanındayız. Çocuklarımızın gönüllerince oynayabilmesi için Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne engelsiz park inşa ettik. Sadece bir gün değil her gün engelli vatandaşlarımızın günü olsun diyoruz ve onlar için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eğiticilerimize de engelli çocuklarımız için gösterdikleri fedakarlıklardan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Osmangazi Kaymakamı Enver Ünlü de, “Düzenlenen anlamlı etkinlik için başta Başkanımız Mustafa Dündar olmak üzere emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Dündar, ihtiyaç sahibi 10 engelli çocuğa tekerlekli sandalye hediye etti. Etkinlik süresince çocuklarla bol bol fotoğraf çektiren Başkan Dündar, bowling salonuna da giderek çocuklarla bowling oynadı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

BAREM’de 23 Nisan Coşkusu

Osmangazi Belediyesi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi (BAREM) bünyesinde eğitim gören engel…