Home EKONOMİ BURSA’YA 15 TESİS KAZANDIRILIYOR…

BURSA’YA 15 TESİS KAZANDIRILIYOR…

- Guncellenme Tarihi: 1 Aralık 2016 11:45
4 min read
BURSA’YA 15 TESİS KAZANDIRILIYOR… için yorumlar kapalı
0

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 298 milyon lira tutarındaki 27 adet yatırım müjdesi ile Bursa’ya gidiyor. Bursa programı kapsamında ayrıca iki bakan ilde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’ne ait
14 adet yatırımın temelini atacak ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne ait 1 adet tesisin de açılışını gerçekleştirecek.

Merasimdeki Tesislerin Yatırım Bedeli 258 Milyon Lirayı Buluyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 2 Aralık Cuma günü Bursa’da düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimi ile 258 milyon lira yatırım bedelli 15 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.

İki bakanın saat 14.00’te Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenleyeceği toplu temel atma ve açılış merasiminde bulunan tesislerin 7 adedi baraj, 6 adedi baraj-gölet sulaması, 1 adedi taşkın koruma tesisi ve 1 adedi de DKMP projesinden oluşuyor.

Bursa’nın Münbit Toprakları Suya Kavuşuyor

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak DSİ’ye ait tesislerin hizmete alınması ile 18 bin 450 dekar zirai alan modern sulama sistemine kavuşacak, yılda 28,38 milyon metreküp su teminiyle 250 bin kişinin içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak. 27,377 milyon m3 su depolanacak ve 1 mahalle taşkın zararlarından korunacak.

Ayrıca Bakan Prof. Dr. Eroğlu, Bursa’da düzenlenecek merasimde 9 aileye gelir getirici tür sertifikası, 6 aileye Orköy sertifikası verecek.

Bursa’ya Son 4 Yılda 849 Milyon TL’lik 74 Müjde

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 6 Temmuz 2013 tarihinde Bursa’ya verdiği 551 milyon TL’lik 47 müjdeye ilave olarak 298 milyon lira yatırım bedeline sahip 27 müjde daha verecek. Böylece son 4 yılda Bursalılara toplam 849 milyon TL’lik 74 müjde vermiş olacak.

Müjdeler arasında baraj, sulama, taşkın koruma tesisleri, fidan üretimi, orman köylülerine kredi ve gelir getirici tür ağaçlandırma projeleri, Uludağ Milli Parkı Yönetim Merkezi 2 ile kamp-günübirlik kullanım alanlarında ve Suuçtu Tabiat Parkı’da çevre düzenleme çalışmaları, Uluabat Gölü Yönetim Merkezi’nin yapılması yer alıyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…