Home EĞİTİM Personele Stres Yönetimi ve Öfke Kontrolü Eğitimi

Personele Stres Yönetimi ve Öfke Kontrolü Eğitimi

- Guncellenme Tarihi: 30 Kasım 2016 11:52
3 min read
Personele Stres Yönetimi ve Öfke Kontrolü Eğitimi için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından belediye personeline ‘Stres Yönetimi ve Öfke Kontrolü Eğitimi’ verildi. İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Günaydın, yaptığı sunum ile belediye personeline öfke ve stresle baş edebilme yolları hakkında bilgiler verdi.egitim-4

Osmangazi Belediyesi, personelinin vatandaşa daha iyi hizmet sunarak, verimliliğini arttırmak adına ‘Stres Yönetimi ve Öfke Kontrolü’ konulu seminer düzenledi. Meclis Salonu’nda düzenlenen ve belediye personelinin büyük ilgi gösterdiği seminere İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüsnü Murat Günaydın, konuşmacı olarak katıldı. Öfke ve stresi yönetmenin en temel yolunun insanın kendisini tanıması olduğunu ifade eden Günaydın, “Bizi nelerin öfkelendirdiğini bilmeliyiz. Öfkelendiği zaman nasıl davranması gerektiği her insan için farklılık gösteriyor. En temelinde bu işin altın kuralı kendini tanımaktır. Kendimizi tanırsak öfke ve stresimizi kontrol altına alabiliriz. Ama belli bir oranda stres ve öfke göstermek lazımdır. Belirli oranda stres verimlilik için gerekmektedir. Temel altın kural, öfke ile kesinlikle hareket etmemeli ve konuşmamaktır. Öfkelendiğiniz zaman kendinizi sakinleştirmek için ortamdan uzaklaştırmak gerekiyor” dedi.

Öfke ve stresi kontrol altına almak için insanların her gün en az 15 dakika kendini rahatlatıcı aktivitelerle uğraşması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Murat Günaydın, “Müzik dinlemek, kitap okumak, ibadet etmek, spor yapmak, resim çizmek gibi çeşitli aktiviteler içersinde bizi hangisi rahatlatıyorsa her gün mutlaka en az 15 dakika yapmalıyız. Bazı öfkelerin  geçmesi birkaç gün gerekebilir. Öfke kaynağından uzaklaşın ve öfke anında karar vermeyin. Derin nefes alma verme teknikleri ile çok rahat öfkenizi kontrol altına alabilirsiniz. Öfkelendikten sonra 15-20 dakika yürüyüş yapın” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…