Home EĞİTİM Türkiye’nin ilk Otizm Eğitim Merkezi Bursa’da

Türkiye’nin ilk Otizm Eğitim Merkezi Bursa’da

- Guncellenme Tarihi: 28 Kasım 2016 10:48
7 min read
Türkiye’nin ilk Otizm Eğitim Merkezi Bursa’da için yorumlar kapalı
0

Doruk Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından Osmangazi ilçesi Yunuseli mahallesinde gerçekleştirilen ‘Otizmli Çocuklar ve Anneleri Motivasyon Etkinliği’ duygu dolu anlara sahne oldu.

Türkiye’nin ilk Otizm Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin Bursa Osmangazi İlçesi Yunuseli Mahallesinde kurulduğunu ifade eden Özel Eğitim Öğretmeni Serdar Sütlüdere, ’10 yı lı aşkın bir süredir Özel Eğitim öğretmenliği yapmaktayım. Bursa’da ve Türkiye’de çok sayıda birçok dalda özel eğitim alanına yönelik eğitim kurumu ve bulunmakta. Doruk Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak 2 katlı olarak Yunuseli Mahallesi’nde inşa ettiğimiz 240 m2 kapalı alana sahip binamız ile Türkiye’de ve Bursa’da ilk defa Otizm üzerine bir merkez kurulmuş oldu. 2016 yılı içerisinde bina inşa ve kuruluş çalışmalarımız tamamlandı. Sadece 2 ay gibi bir sürede kapasitemizin dolum oranlarına yaklaştık. 2017 yılında daha fazla kapasite ve eğitimci sayısıyla çalışmalarımıza hız vermeyi hedefliyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile eşleri hanımefendi Emine Erdoğan olmak üzere Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz, önceki dönem İçişleri Bakanımız Efkan Ala ile Bursa Valiliğimize her türlü ilgi ve desteklerinden ötürü kurumum ve ailelerimiz adına teşekkür ediyorum. Özel Eğitime ihtiyacı olan çocuklara yönelik devlet destekleri onlarında bizlerle birlikte yaşama dâhil olmalarına katkı sağlıyor. En büyük hedeflerimiz arasında Otizmli çocuklarımızın rehabilitasyon çalışmalarında tam başarıya ulaşarak Otizm Raporlarını kaldırmak yatmakta’ dedi.

Tetiker, ‘iletişim dili sevgi ile iyileştiriyoruz’

Akasya Düğün Salonları’nın salon sponsorluğunda gerçekleştirilen Otizmli Çocuklar ve Anneleri Motivasyon Etkinliği’nin Doruk Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin ücretsiz etkinliklerinden sadece birisi olduğunu ifade eden Kurum Müdürü Sinem Tetiker, ‘Doruk Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak Otizm ve Otizmli Aileleri önemsiyoruz. Toplumun içerisinde cennet melekleri sıfatı ile yaşayan Otizmli çocuklarımızın özelliklerini sevgi ile kurduğumuz iletişim sayesinde rehabilite ediyor ve onlara eğitim ile yeni yetenekler kazandırıyoruz. Türkiye ve Bursa’da ilk olma özelliğimizin yanı sıra 2017 yılında hedeflediğimiz ücretsiz aktivasyon ve eğitimlerle daha fazla ailemize ve özel nitelikli çocuğumuza hizmet vermeyi hedefliyoruz. Uzman kadromuz ve Otizmli çocuklarımızın yaşamlarını kolaylaştıran Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezimiz ile Bursa başta olmak üzere ilçeleri ile Balıkesir ve Çanakkale illerine hizmet vermekteyiz. 2016 yılında Ahmet Vefikpaşa Tiyatrosu ile yaptığımız protokol ile çocuklarımızı ayda bir tiyatro etkinliklerine götürmekteyiz. Çocuklarımız ile bowling turnuvaları düzenlemekte, at çiftliklerinde keyifli anılara imza atmaktayız. Bugün gerçekleştirdiğimiz etkinlik ile hem çocuklarımızın annelerini motive etmek hem de onların her alanda yanlarında olduğumuzu ifade ettik. Doğru ve sürekli Rehabilitasyon Eğitimleri ile raporları kaldırmanın mümkün olduğunu kanıtladık’ dedi.

Sütlüdere, ‘Otizm Derneklerini önemsiyor ve destekliyoruz’

Doruk Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından düzenlenen etkinliğe Yağmur Çocuklar Derneği ve Renk Otizm Derneği destek verdi. Yağmur Çocuklar Derneği Başkanı ve 20 yaşında bir Otizmli çocuk annesi olan Saadet Türkmen, ‘Otizmli bir çocuğa sahip olmanın duygusunu tarif etmek mümkün değil. Biz hayatlarımızı otizm öncesi ve sonrası diye ayırıyoruz. Her ne kadar zor gibi olsa bile onların güler yüzü ve bizlere olan sevgisi yükümüzün yorgunluğunu alıyor” diyerek bu tür kurumları desteklediklerini ifade etti. Doruk Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Başkanı Serdar Sütlüdere, Otizmli Çocuklar ve Anneleri Motivasyon Etkinliklerinin 2017 yılı içerisinde artarak devam edeceğini ifade ederek, ‘Otizm ile ilgili her bireyin, ailenin, kurumun ve derneğin desteğini paylaşımını önemsiyoruz ve onlara elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız’ dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aydın’a DAĞDER’de Coşkulu Karşılama

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, ziyaret ettiği DAĞDER’de büyük ilgi ve coşkuyla ka…