Home EĞİTİM SAĞLIKLI YAŞAMIN ALTIN KURALLARI…

SAĞLIKLI YAŞAMIN ALTIN KURALLARI…

- Guncellenme Tarihi: 28 Kasım 2016 14:50
5 min read
SAĞLIKLI YAŞAMIN ALTIN KURALLARI… için yorumlar kapalı
0

BALKANTÜRKSİAD bünyesinde ciro artırımı, kaynak yaratma ve büyüme için en önemli faktörlerden biri olan ilişki ağını yönetmek ve geliştirmek amacıyla hayata geçen networking ağı BALNET, çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Üyelerin birbirlerini daha yakından tanıyarak işbirliği gerçekleştirmelerine olanak sağlamak için kurulan BALNET sistemi, 2 ayrı grup halinde işleyişine devam ediyor.

Divan Otel’de BALNET 1 Grubu ev sahipliğinde gerçekleşen ve BALKANTÜRKSİAD Başkanı Levent Bilek’in de katıldığı toplantının konuk konuşmacısı Core Private Training Studio Yöneticisi ve Spor Uzmanı Erçin Çaçan oldu. Çaçan, üyelere çalışanlar için spor ve beslenme alışkanlıkları ve sağlıklı yaşamın altın kuralları ile ilgili bilgiler verdi.

Yoğun iş hayatının ve tüm gün masa başında hareketsiz bir şekilde çalışmanın insan sağlığına olumsuz etkileri olduğunu vurgulayan Çaçan, spor ve egzersizi alışkanlık haline getirmek gerektiğini söyledi. ABD’de yapılan araştırmalara göre oturmanın ömrü kısalttığını ve birçok hastalığa yol açtığı için ölüm sebebi oluşturduğunu ifade eden Çaçan, “Yetişkinler zamanlarının çoğunu oturarak veya hareketsiz bir şekilde geçiriyor. Gündüz işimizde masada oturuyoruz akşam evde televizyon izlerken oturuyoruz. Oturarak geçirilen bir hayat birçok sağlık problemini artıran önemli bir etken. Günlük yaşamda hareketi artırmak için kendinize mutlaka fırsatlar yaratın” dedi._dsc2452

Spor için en uygun saatin sabah saatleri olduğuna dikkat çeken Çaçan, “Sabah vücut dinlenmiş, zinde kalktığı için fiziken ve ruhen de kişinin tüm uyarıcıları açıktır. Dolayısıyla sabah yapılan spor daha faydalıdır. Ancak iş ve özel hayatın yoğunluğuna bağlı olarak bazen kendimize bu anlamda fırsat yaratamıyoruz. Eğer sabah yapamıyorsanız ne zaman olursa olsun gece çok geç saatler olmamak kaydıyla mutlaka günde 1 saatinizi mutlaka spora ayırın. Bununla beraber beslenme ve dinlenme de önemlidir. Düzenli ve doğru sporun yanına doğru beslenme ve iyi dinlenmeyi eklerseniz sağlık ve kaliteli bir yaşam sürebilirsiniz” diye konuştu.

Toplantı sonunda BALNET 1 Grubu Başkanı Özleyiş Ardalı tarafından katılımlarından ve bilgi paylaşımından dolayı Çeçen’e fidan dikim sertifikası takdim edilirken, Başkan Bilek tarafından da dernek flaması hediye edildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…