Home EĞİTİM CBS GÜNLERİ SEMPOZYUMU YAPILDI…

CBS GÜNLERİ SEMPOZYUMU YAPILDI…

- Guncellenme Tarihi: 25 Kasım 2016 17:36
5 min read
CBS GÜNLERİ SEMPOZYUMU YAPILDI… için yorumlar kapalı
0

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şubesi tarafından Balıkesir Karesi Belediyesi AVM Toplantı Salonunda “CBS Günleri Sempozyumu” düzenlendi.

Her yıl Kasım ayının üçüncü haftasında tüm dünyada kutlanan “Dünya CBS (Coğrafi Bilgi Sistemleri) Günü” kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dinçer Orkan,  Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Harita Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Ali Faruk Çolak başta olmak üzere birçok akademisyen ile Balıkesir, Bursa ve çevre illerden gelen harita mühendisleri katıldı.

Programın açılışında konuşan Harita Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Ali Faruk Çolak, başta belediyeler olmak üzere kamu kurum kuruluşlarının çalışmalarında coğrafi bilgi sistemlerini aktif olarak kullanmanın önemine değinerek özellikle akıllı kentlere dönüşüm sürecinde coğrafi bilgi sistemlerinin büyük rol oynayacağını vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Çetin Cömert başkanlığındaki sempozyum oturumları yapıldı.20161121_143144

İki oturum olarak gerçekleştirilen sempozyumun I. oturumunda Bursa Büyükşehir Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü’nden Harita Mühendisi Ali Köşker, “Bursa Büyükşehir Belediyesi CBS Projeleri”, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü’nden Coğrafi Bilgi Dairesi Başkanı Dr. Akın Kısa “True Ortofoto Projesi ve CBS Genel Müdürlüğü Projeleri”, BASKİ Genel Müdürlüğü’nden Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Nezih Gülesanlar “BASKİ CBS Uygulamaları” ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden Harita Mühendisi Çağatay Tatar da “Mekansal Adres Kayıt Sistemi” konularında sunumlar yaptı.

Sempozyumun II. oturumunda ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Yücel, “CBS ve İHA Teknolojileri Kullanarak Madencilik Faaliyetlerinin İzlenmesi”, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden Harita Mühendisi Serdar Ergüner, “Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü CBS Uygulamaları”, Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Harita Mühendisi Yusuf Ziya Demirci, “Elektrik Dağıtımında CBS Uygulamaları”, Bursa Büyükşehir Belediyesi Harita Şube Müdürlüğü’nden Ali Ataman Yüksel ise “Lazer Tarama Nokta Bulutu Modeli ile Tarihi ve Kültürel Yapıların Geleceğe Taşınması” başlıklı sunumlar gerçekleştirdi.

Oturumların tamamlanmasının ardından sempozyum sonuç bildirgesi sunulup, konuşmacılara katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …