Home EKONOMİ BOZBEY NİLÜFER BELEDİYESİ’NİN ÖRNEK PROJELERİNİ ANLATTI…

BOZBEY NİLÜFER BELEDİYESİ’NİN ÖRNEK PROJELERİNİ ANLATTI…

- Guncellenme Tarihi: 23 Kasım 2016 14:23
9 min read
BOZBEY NİLÜFER BELEDİYESİ’NİN ÖRNEK PROJELERİNİ ANLATTI… için yorumlar kapalı
0

Bursa Karagöz Lions Kulübü Kasım ayı 2. Olağan Toplantısı’nda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i konuk etti.

Karagöz Lions ev sahipliğinde gerçekleşen ve Horizons Lions, Hisar Lions, Merinos Lions ile birlikte Karagöz Rotary Kulübünün de katıldığı gecede Başkan Bozbey “Yerel Yönetimlerde Örnek Alınacak Davranışlar” konulu sunum yaptı. Belediye başkanlığındaki 4 dönemi katılımcılara aktaran Bozbey, Nilüfer Belediyesi’nin Türkiye’de örnek olan çalışmalarını anlattı.

Lions Uluslararası Direktörü Nesim Levi, 118-K Yönetim Çevresi Genel Yönetmen 2. Yardımcısı Dursun Özbey’in de konuk olduğu toplantıda konuşan Karagöz Lions Başkanı Birgül Ay, göreve geldikleri günden itibaren faydalı çalışmalar yapma gayretinde olduklarını söyledi. 118-K Lions Yönetim Çevresi’ne bağlı tüm kulüplerle birlikte Alzheimer Hasta Konukevi için yoğun bir mesai harcadıklarını ifade eden Ay, Nilüfer Belediyesi’ne katkılarından ötürü de teşekkür etti.1-2

Bozbey’den teşekkür…

Gecenin konuk konuşmacısı Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Lions ve Rotary kulüpleri ile hayırsever vatandaşlarla ortak projeler yürüttüklerini belirti. Başkan Bozbey, “Altınmakas ailesi ile ortaklaşa yaptığımız huzurevi 5 yıldızlı otel konforunda. Çamlıca Mahallesi’nde de İzzet Şadi Sayarel vatandaşımız ile birlikte bir huzurevini daha Nilüfer’e kazandıracağız. Onko-Day da insanlar çok mutlu. Nilüfer Belediyesi Lions & Ercan Dikencik Alzheimer Hasta Konuk Evi de yakın zamanda tamamlanacak ve büyük bir eksikliği gidermiş olacak. Bunlar insana değen projeler. Katkı koyan herkese kent adına gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bozbey örnek çalışmalarını anlattı…

1999 yılında ‘Önce İnsan’ ilkesi ve eğitim, bilim, kültür-sanat kenti olma hedefiyle yola çıktıklarını belirten Başkan Bozbey, “Bu uzun yolda zorluklar yaşadık. 2000 yılında hedeflerimizi bir sisteme dönüştürdük ve Kalite Yönetim Sistemi’ne geçtik. 2003 yılında Mükemmellik Modeli ile yolumuza devam ettik. Türkiye’de ilk kalite belgesini alan kurum Nilüfer Belediyesi’dir. 2013 yılında da Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez kurum olarak Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) ‘Vatandaşa Değer Katma Kategorisi Başarı Ödülü’nü aldık. Yaptığımız çalışmalar neticesinde Avrupa Konseyi tarafından Avrupa Diploması ödülüne layık görüldük” dedi.

Kültür-sanatı halkın ayağına götürmekle işe başladıklarını ifade eden Bozbey, “Halkın ayağına gidersek ileriki dönemlerde yapacağımız salonlarla birlikte halk da salonlara gelip etkinliklerimize katılacaktır diye düşündük. Bir taraftan da halk konserleri yaptık. Şu an Nilüfer’de aktif olarak kullanabileceğimiz 9 salonumuz bulunuyor” şeklinde konuştu.

Mahalle Komiteleri modelimiz örnek olacak…

Demokrasi kavramını çok önemsediklerini ve demokrasiyi kente yerleştirmek amacıyla Mahalle Komiteleri sistemini kurduklarını belirten Bozbey, “Demokrasiye, ülkemizde yaşanan son olaylarla birlikte ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu hepimiz gördük. Demokrasi de öyle tepeden tepsiyle sunularak bu ülkede yerleşmez. Demokrasi, önce aile de, sonra apartmanda, sokakta, mahallede, kentte, şehirde başlar ve ülkeye yayılır. Eğer bunu başarabilirsek, bu ülkede demokrasiyi hakim kılabiliriz. Demokrasinin ilerisi de gerisi de faşizmdir. Demokrasinin ve özgürlüklerin evrensel tanımı bellidir. Bunun için 2009 seçimlerinden itibaren demokrasiyi bu kente yerleştirmek için Mahalle Komiteleri sistemini oluşturmaya başladık. İddia ediyorum ki Mahalle Komiteleri modeli, yerel yönetimler yasasına girecek ve Türkiye’de uygulanmaya başlayacak” dedi.

118-K benim gözdem…

Lions Uluslararası Direktörü Nesim Levi de 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu’nun Türk lionsları içerisindeki gözdelerinden biri olduğunu söyledi. Türkiye’nin aydınlık geleceği için birlikte çalışmak gerektiğini belirten Levi, “Karagöz Lions Kulübü ev sahipliğinde gerçekleşen bu etkinlikte diğer Lion kulüpleri ile Rotary kulübünün bir arada olması beni son derece mutlu etti. Lionlar ve Rotaryenler ülkenin aydınlık yüzünün parçalarıdır. Bu aydınlık yüzün geleceğe dek devam etmesi bireysel değil bu gibi birlikte çalışmalarla mümkündür. Ayrıca Nilüfer Belediye Başkanımızın yaptıklarını dinlemekten de büyük keyif aldım. Çalışmalarıyla gurur duydum hatta başımı döndürdü diyebilirim.

118-K Yönetim Çevresi Genel Yönetmen 2. Yardımcısı Dursun Özbey de bu güzel geceyi düzenleyen başta Karagöz Lions Kulübü olmak üzere diğer Lions kulüplerine ve Karagöz Rotary Kulübü’ne teşekkür etti.

Gece, konuşmaların sonrasında gerçekleşen flama takdim töreni ile son buldu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Kestel Belediyesi’nden 2 Milyon 807 Liralık Sosyal Destek

Kestel Belediyesi, bakkallardaki ve okul kantinlerindeki veresiyeler ile elektrik ve su bo…