Home GÜNCEL Atay: Cinsel istismar yasal hale getirilmeye çalışılıyor

Atay: Cinsel istismar yasal hale getirilmeye çalışılıyor

- Guncellenme Tarihi: 21 Kasım 2016 09:04
5 min read
Atay: Cinsel istismar yasal hale getirilmeye çalışılıyor için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Kent Konseyi’nin de bileşeni olduğu Bursa Kadın Platformu, cinsel istismar failinin cezasını mağdurla evlenmesi halinde erteleyen önergeye tepki gösterdi. Platform adına açıklama yapan Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay, “Kadınlara ve çocuklara reva görülen bu tecavüz düzenini kabul etmiyoruz” dedi.

AKP’nin TBMM Genel Kurulu’na getirdiği cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren önergeye tepkiler çığ gibi büyüyor. Nilüfer Kent Konseyi’nin de bileşeni olduğu Bursa Kadın Platformu, yaptığı basın açıklamasıyla tepkisini dile getirdi. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da basın açıklamasına katılarak platforma destek verdi. Kent Meydanı’nda Bursa Kadın Platformu adına açıklama yapan Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay, “OHAL bahanesi ile tecavüzcülerin salıverilmesine, kadınların ve çocukların Meclis onayı ile tecavüzcülere, istismarcılara teslim edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

AKP’nin önergesiyle kadınlara ve çocuklara yönelik tecavüz ile her türlü cinsel istismarın önünün açılacağını belirten Atay, “Çocukların ve kadınların tecavüzcüyle evlendirilmelerini yasallaştıracak bir önerge. Bu önerge ile 4 bin tecavüzcüye tahliye yolunu açmayı planladılar. Çocuk yaşta evlilikler, cinsel istismarın sürekli hale getirilmiş biçimidir. AKP hükümeti, cinsel istismarı meşrulaştırıp yasal hale getirmeye çalışıyor” diye kaydetti.

AKP’nin düzenlemeyi ilk kez gündeme getirmediğini ifade eden Atay, “2016 yılının başında Meclis tarafından oluşturulan Boşanma Komisyonunun önerilerinden biri de benzer bir düzenleme yapılmasıydı. O zamandan beri geçirilemedikleri bu düzenlemeyi şimdi OHAL ortamında daha çabuk geçirebileceklerini düşündüler. Ancak kadınların ve toplumun geniş kesimlerinin seslerini yükseltmesi nedeniyle, bu sefer ‘toplum böyle istiyor’ diyemeden yine acele ile geri çektiler. Ancak bugün olmasa da getirmek istedikleri cinsel istismar suçu işleyen kişi mağdurla evlenirse cezası kaldırılacak. Yani bir çocuğa tecavüz eden kişi eğer çocukla evlendirilirse ceza almayacak.  Bir kadına tecavüz eden kişi kadınla evlenirse ceza almayacak. Tecavüzcüler, istismarcılar ödüllendirilecek, aklanacak ama milyonlarca kadın ve çocuk Meclis onayıyla istismarcıyla birlikte olmaya zorlanacak” şeklinde konuştu.

OHAL bahanesi ile tecavüzcülerin salıverilmesine, kadınların ve çocukların Meclis onayı ile tecavüzcülere, istismarcılara teslim edilmesine izin vermeyeceklerini vurgulayan Atay, “Kadınlara ve çocuklara reva görülen bu tecavüz düzenini kabul etmiyoruz. Söz konusu haklarımız olunca çalıştırılmayan, baypas edilen Meclisin, tecavüzcüleri aklamak için canhıraş çıkardığı önergeleri kabul etmiyoruz” dedi.

 

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Obezitenin Çözümü Obezite Cerrahisinden Geçiyor

Nev Esentepe Genel Cerrahi Gastroenteroloji Cerrahisi Bölümü’nden Doç. Dr. Ufuk Arslan, ob…