Home EĞİTİM Özgünaydın, Yaşar Kemal’i fotoğraflarla anlattı

Özgünaydın, Yaşar Kemal’i fotoğraflarla anlattı

- Guncellenme Tarihi: 17 Kasım 2016 10:30
3 min read
Özgünaydın, Yaşar Kemal’i fotoğraflarla anlattı için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediyesi’nin 2016 Yılın Yazarı Yaşar Kemal etkinlikleri kapsamında liseli öğrencilerle buluşan Yazar Lütfi Özgünaydın, usta isimle olan anılarını paylaşırken salondakilere okumaları yönünde öğütlerde bulundu.

2016 Yılın Yazarı Yaşar Kemal etkinlikleri kapsamında liseli öğrencilerle bu kez Lütfi Özgünaydın buluştu. Nâzım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen ‘Anılarda Yaşar Kemal’ başlıklı söyleşide Özgünaydın, usta yazar ile olan anıları, gerçekleştirdiği fotoğraf sergisinden kesitleri paylaştı. Yaşar Kemal ile çok sıkı dostluğu olduğunu ve ona hayranlığını dile getiren Özgünaydın, anıları, sohbetleri ve fotoğraf çekimleri sırasında yaşanan olayları anlattı.4047

Öğrencilere bol bol kitap okumaları yönünde öğütlerde de bulunan Lütfi Özgünaydın, kendisinin de hala okuduğunu vurguladı. Yaşar Kemal’in gençliğinde iki buçuk yıl kütüphanede çalıştığını ve çok kitap okuduğunu bildiğini söyleyen Özgünaydın, “O sadece ülkemizde değil, dünya çapında sevilen bir isimdi. O çok okuyan ve iyi gözlemler yapan biriydi. Coğrafyalar insan toplumlarını çok etkiler. O kitaplarının birçoğunu Çukurova’da yazmış. Ben de onun memleketi olan Çukurova’da fotoğraf çalışması yaptım ve onun hayatından birçok kesitler gördüm. Onun doğa betimlerini çok okudum” dedi.

Özgünaydın, söyleşi sonunda ‘Çukurova Yaşar Kemal’ adlı fotoğraf gösterisini de öğrencilerle paylaştı. Özlüce Doğa Koleji, Görükle Kız Teknik Meslek Lisesi, Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi ve Özel Ahmet Kırmızı Temel Lisesi öğrencileri de dağıtılan kitapları söyleşinin ardından Lütfi Özgünaydın’a imzalatma fırsatı buldu. Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala, Özgünaydın’a günün anısına plaket ve çiçek verdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …