Home GÜNCEL ÖZDEMİR; “HALK ARTIK SİZE GÜVENMİYOR”

ÖZDEMİR; “HALK ARTIK SİZE GÜVENMİYOR”

- Guncellenme Tarihi: 16 Kasım 2016 09:32
9 min read
ÖZDEMİR; “HALK ARTIK SİZE GÜVENMİYOR” için yorumlar kapalı
0

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir,  Ulu Önder Atatürk’ün ölüm yıldönümünde İpekböceği olarak adlandırılan tramvayda yaşanan ‘bayramınız kutlu olsun’ anonsuyla ilgili yaptıkları açıklamanın amacına ulaştığını ancak bazı kesimlerin halen gerçeği görmek istemediğini söyledi.  BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy’un açıklamalarını hayretle takip ettiklerini ifade eden Özdemir; “Halk artık size güvenmiyor ve sorun noktasında sizin çözüm noktası olduğunuza inanmıyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir,  Ulu Önder Atatürk’ün ölüm yıldönümünde İpekböceği olarak adlandırılan tramvayda yaşanan ‘bayramınız kutlu olsun’ anonsuyla ilgili yaptıkları açıklamanın amacına ulaştığını ancak bazı kesimlerin halen gerçeği görmek istemediğini söyledi.  BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy’un yaptığı açıklamalara inanmakta güçlük çektiklerini belirten Özdemir; “Dün duyarlı vatandaşlarımızın ikazıyla gündeme getirdiğimiz tramvayda yaşanan ‘iyi bayramlar’ anonsuyla ilgili BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy’un açıklamalarını hayretle takip ettik. Büyükşehir Belediye başkanı Recep Altepe’nin üslubunu kendine düstur edinmiş bir şekilde açıklamada bulunan Fidansoy, maalesef ki bizi şaşırtmayan bir tavır takınmıştır. Böyle bir olayın yaşandığını kabul eden ve ‘soruşturma başlattık’ dahi diyen Fidansoy, Cumhuriyet Halk Partisi’ne gelen şikayetten kendilerine bir tane dahi gelmediğini açıklayarak hizmet noktasında nerede olduklarını da kanıtlamıştır. Halkın hangi şikayet ve talebine yanıt verdiniz şimdiye kadar? Toplu taşımayı kullanın deyip, balık istifi vagonlarda yolculuk yapmalarını bekliyorsunuz. Ne sefer sayısını artırıyor, ne de saat 24.00’dan sonra insanlara bir ulaşım seçeneği sunuyorsunuz. Zaten kötü olan trafiği, şehir merkezlerine koyduğunuz anlamsız tramvay hatlarıyla daha da çekilmez hale getirdiniz. Halkın belediyeyi aramayıp, teveccüh gösterip Cumhuriyet Halk Partisi’nin yetkililerini bilgilendirmesi, bizim ne kadar doğru, Büyükşehir Belediyesi’nin de ne kadar yanlış bir yolda olduğunu göstermektedir. Halk artık Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ve bağlı olan kurumlara güvenmemektedir. Bu sebeple haklarını farklı yollardan arama yoluna gitmiştir ve bu noktada da CHP’yi güvenilir bulmuştur. Fidansoy’un, olay yaşanmış olmasına karşın böyle bir yola başvurması panik anında yapılan bir açıklama olarak gözler önüne serilmiştir. Sayın Fidansoy’a ve onun özelinde Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye buradan hatırlatmak isteriz ki; Halk artık size güvenmiyor ve sorun noktasında sizin çözüm noktası olduğunuza inanmıyor” dedi.

NE İLK NE DE SON

Konunun sadece anonsu harekete geçiren kişiye yüklenmemesi gerektiğini söyleyen Özdemir; “Yanlışlıkla olmuştur ya da bilinçli bir şekilde yapılmıştır. Ancak bu olay ne ilktir ne de sondur. Bu tür konuların AK Parti’ye bağlı kurumlar tarafından yapılması da ayrı bir soru işaretidir. Buradan Büyükşehir Belediyesine, BURULAŞ’a soruyorum: ‘Bayramınız kutlu olsun’ anonsunun sesi, ‘Atamızı saygıyla anıyoruz’ olamaz mıydı? Tabii ki olurdu ve değiştirilirdi. Tabii ilk önce bunu istemek gerekir. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tam olarak ‘Ata’ya saygı duruşunda sap gibi ayakta durmaya gerek yok’ demişti. Ve bir zamanlar yol arkadaşları olan eski Başbakan Sayın Bülent Arınç’ın da ‘Yeni bir anayasa ile inşallah saygı duruşu, istiklal marşı gibi saçma adetleri ortadan kaldıracağız’ sözlerini hatırlatırım. Yaşanan olay sonrası söylenenler bu anlayışın Bursa yönetimindeki tezahürüdür” diye konuştu. Cumhurbaşkanı’nın 22 Ekim Bursa ziyaretini de hatırlatan Şadi Özdemir; “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa’ya geldiğinde hafif raylı sistemi ücretsiz yapan ancak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda gelen talebe ‘ücretsiz ulaşım yapılamaz’ diyerek kanuna dayandıran zihniyet, bu değişiklik için de deyimi yerindeyse kılını kıpırdatmayacaktır. Levent Fidansoy yaptığı açıklamada olay yaşanmasına karşın CHP’yi suçlama noktasına gitmiş, ancak bir kez olsun Mustafa Kemal Atatürk ismini ağzına almamıştır. Dün de söylediğim gibi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve aziz şehitlerimizin hatırasına saygısızlık yapanlar bedelini bir gün mutlaka ödeyecekler” dedi. CHP İl Başkanı Şadi Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin ve bağlı bulunduğu kurumların halka, çevreye, tarihe her şeyden önemlisi Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu önder Atatürk’e saygıdan uzak olduğunu belirterek; “Altepe, o koltukta son dönemini yaşıyor. Şehri yaşanmaz hale getiren Recep Altepe, şu zamanda olmasa da gelecekte tarih tarafından yargılanacaktır ve bu şehir insanları tarafından affedilmeyecektir” diyerek sözlerine son noktayı koydu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…