Home GÜNCEL TÜRKYILMAZ’DAN CHP’LİLERİ AYAĞA KALDIRAN HAMLE…

TÜRKYILMAZ’DAN CHP’LİLERİ AYAĞA KALDIRAN HAMLE…

- Guncellenme Tarihi: 25 Kasım 2016 15:40
6 min read
TÜRKYILMAZ’DAN CHP’LİLERİ AYAĞA KALDIRAN HAMLE… için yorumlar kapalı
0

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP meclis üyelerinin seçim döneminde aldığı istifa dilekçelerini VİP minibüs isteğinin ret edilmesinden sonra seçim kuruluna sunarak üyeliklerin düşürülmesini sağladı.

Hatırlanacağı üzere başkanlık makamının talebiyle Plan Bütçe ve Ulaştırma Komisyonu’nda CHP’li Meclis üyeleri Hüseyin Esen, Hayati Samast ve Erkan Altıntaş’ın isteğiyle Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın makam aracı olarak kullanımı için VIP minibüs alım talebi gelmiş, her iki komisyonda da Hüseyin Esen, Hayati Samast ve Erkan Altıntaş dışındaki üyeler makam aracı alınmasına karşı çıkmıştı.

Adreslere özel kurye ile savunma isteği…

Mudanya Belediyesinde geçen hafta yapılan meclis toplantısında Başkan Hayri Türkyılmaz’ın VIP minibüs makam aracı isteğine,  CHP’li meclis üyeleri İlke Özşen, Mustafa Ay, Metin Uyanık, Mahmure Uçar ve Metin Bağcı ret oyu vermişti. CHP ilçe yönetimi, meclis üyelerinin savunma isteğini, ikametlerine özel kurye ile göndererek 5 meclis üyesini kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk etti. Savunması istenen meclis üyelerinden İlke Özşen, görevinden istifa ettiğini Cumartesi günü duyurdu. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, seçim döneminde aldığı istifa dilekçelerini geçtiğimiz gün itibariyle seçim kuruluna sunarak üyeliklerin düşürülmesini sağladı.

 Tarihsiz istifa dilekçeleri…

Seçim döneminde CHP Mudanya Belediye Başkan adayı olan Hayri Türkyılmaz, Gemlik’te önceki dönem yaşananları gerekçe göstererek meclis üyelerinin istifalarını peşin olarak vermelerini isteyerek, o dönem CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili olan Sena Kaleli’nin de bulunduğu toplantıda meclis üyesi listesine giren isimlerden tarihsiz istifa dilekçeleri alındı.

Meclis üyelerine baskı…

Makam minibüsü alınması konusunda ısrarlarını sürdüren Hüseyin Esen, Hayati Samast ve Erkan Altıntaş komisyondan ret kararı çıkmasına rağmen, bu 3 meclis üyesinin talebiyle konu Mudanya Belediye Meclisi Kasım ayında tekrar gündeme alındı. Meclis üyelerine baskı yapılarak, kabul etmeleri istenmesi üzerine 5 meclis üyesi ret oyu vereceklerini, bağlayıcı bir grup kararı alınmadığını kendileri tarafından ifade edildi.

 Yerleri dolduruldu…

CHP İl Başkanlığı ve Genel Merkezde şok etkisi yapan bu gelişmeye Bursa Milletvekilleri de devreye girdi. Üyeliği düşürülen isimlerle genel merkez arasında gün boyu telefon trafiği yaşanırken, boşalan 5 meclis üyeliği koltuğuna ise Ozan Eroğlu, Caner Tahsin, Gülbeyaz Ispalar, Engin Tokgöz ve Naciye Koçkaya getirildi.

Hayri Türkyılmaz’ın kişisel çıkarları mı?

Hukukçular, peşin alınan istifa dilekçelerinin anayasal suç oluşturabileceğine dikkat çekiyor. Üyeliği düşenlerin yapılan işlemi idari yargıya götürme hakları bulunuyor. 15 günlük bir itiraz süreci var. Peşin verilen dilekçelerle ilgili de suç duyurusunda bulunma yolunu izleyebilirler. Hak gaspının yanında seçmen iradesinin de gasp edilme durumunun olduğu ifade ediliyor. Üstelik dilekçelerin birinde 2014 tarihinin olduğu da biliniyor.  Üyeliği düşürülen meclis üyelerinin ilk açıklaması ise dilekçelerin dönemin Genel Başkan Yardımcısı Sena Kaleli’nin baskısıyla imzalandığı, bugün ise Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın kişisel çıkarları için kullandığı yönünde.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…