Home GÜNCEL Gemlik’de pazar yeri gerginliği…

Gemlik’de pazar yeri gerginliği…

- Guncellenme Tarihi: 15 Kasım 2016 16:40
3 min read
Gemlik’de pazar yeri gerginliği… için yorumlar kapalı
0

İhaleyle 10 yıllığına kiraya verilecek olan kapalı pazar yerinde önceliğin Gemlikli pazarcılara tanınacak olması, Bursa Pazarcılar Odası üyeleri tarafından tepkiyle karşılandı. Orhangazi Caddesi lambalarında yolu kapatmak isteyen pazarcılar, polis ile karşı karşıya geldi. İlçe Emniyet Müdürü Cafer Gündoğdu ve ekipler eyleme müdahale etti. OHAL kapsamında böyle eylemlere izin verilmeyeceğini ifade eden polis, kalabalığın dağılmasını istedi. Bursa Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Bülent Gür’ün organize ettiği eylem, polisin araya girmesiyle son buldu.

Pek çok ilçede önceliğin o yörenin esnafına verildiği öğrenilirken, yolu kapatmak isteyen Bursalı pazarcılar, kendilerinin Gemlik pazar yerinde haklarının olduğunu ileri sürdü.

Gemlikli pazarcı esnafı ise, “Gemlik Belediyesi doğrusunu yapıyor. Biz Bursa, Orhangazi, Yalova ihalelerine gittik, herkes önce kendi pazarcılarına yer verdi. Karamürsel Belediyesi de kendi esnafı haricinde hiçbir pazarcıya yer vermedi” dediler.

“Yönetmelik önceliği ilçe esnafına veriyor”

Konuyla alakalı açıklama yapan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Kamulaştırma ve inşaat maliyeti 24 milyon TL’yi bulan Bursa’nın en modern ve kullanışlı kapalı pazar yerinin bedava dağıtılması mümkün değildir. Kapalı pazar yeri aynı zamanda deprem toplanma merkezidir. 10 bin metrekare otoparkı, sağlık birimi, mescidi, çok sayıda duş ve helası, yürüyen merdiveni, asansörü, bebek emzirme yerleri, güvenlik kameraları gibi imkânları bulunan burası büyük bir külliyedir. Buraya harcanan kaynağın bir kısmını geri alabilmeliyiz ki başka yatırımları yapabilelim. Pazarcı esnafımıza devre mülk verir gibi 10 yıl müddetle kiraya veriyoruz. 18 aylık taksitle de ödeme kolaylığı getiriyoruz. Pazarcı belgesi olanlar alabilecek. Yönetmeliğe uygun hareket ediyoruz. Diğer il ve ilçelerde olduğu gibi önceliği Gemlikli pazarcılarımıza veriyoruz. Bundan mevzuata aykırı bir durum yok” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…