Home GÜNCEL CHP’li muhalifler neden istifa etti?

CHP’li muhalifler neden istifa etti?

- Guncellenme Tarihi: 14 Kasım 2016 17:05
4 min read
CHP’li muhalifler neden istifa etti? için yorumlar kapalı
0

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’dan şeytanın aklına gelmeyecek hamle.

Cumhuriyet Halk Partisi, 2014 yerel seçimini Mudanya’da kazandıktan sonra Başkan Hayri Türkyılmaz, CHP Belediye Meclis Üyeleri ile ilk toplantıyı yapıyor. Bu toplantıya CHP Eski Milletvekili Sena Kaleli de iştirak ediyor. Buraya kadar her şey normal. Ama Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, her meclis üyesi için hazırlattığı istifa dilekçelerini toplantıda dağıtarak hepsinden teker teker imza istiyor. Mahmure Uçar, Metin Uyanık, Mustafa Ay, Metin Bağcı, İlke Özşen bu istifa dilekçelerine imza atmıyorlar. Ancak, CHP’nin çıkarlarına ters düştüklerinde, grup kararına uymadıklarında veya buna benzer bir şey olduğunda istifa edeceklerini kendi el yazıları ile yazıyor, imzalıyor ve teslim ediyorlar.

Hayri Türkyılmaz’ın belediyeye VIP makam aracı almak istemesinden doğan kriz ile İlke Özşen belediye meclis üyeliğinden istifa etmiş, yerine Ozan Eroğlu meclis üyeliğine getirilmişti.

Başkan Hayri Türkyılmaz, istifasını sunmayan diğer dört meclis üyesi Mahmure Uçar, Metin Uyanık, Mustafa Ay ve Metin Bağcı için 2014 yılında ilk toplantıda topladığı istifa dilekçelerini işleme koyarak ilçe seçim kuruluna bildiriyor, yerine yedek üyelerin atanmasını istiyor. Ama bununla ilgili herhangi bir dilekçeyi ilçe seçim kuruluna vermiyor. İlçe seçim kurulu, istifa dilekçelerini istemek yerine Hayri Türkyılmaz’ın Belediye Başkanı “sıfatına” güvenerek bu meclis üyeleri yerine yedeklerini atıyor.

2014 yılında alınan gerekçeli istifa dilekçelerinin işleme konulduğundan haberi olmayan Mudanya Belediyesi CHP Meclis üyeleri Mahmure Uçar, Metin Uyanık, Mustafa Ay, Metin Bağcı durumu basından öğreniyor. Meclis üyeleri; savcılığa, ilçe ve il seçim kuruluna itiraz dilekçelerini sunmak için hazırlık yapıyorlar.

Hayri Türkyılmaz’ın bu hareketi “Barış ve Kardeşliğin başkenti” olarak adlandırdığı Mudanya’da “kardeş katli vaciptir” yasasının devreye girdiğinin göstergesidir.

 

Load More Related Articles
  • Dayı’m…

    Bu devirde arkasında dayısı olan işini yürütüyor. Aslında bu sadece bu devre özel bir şey …
  • Akın Poroy’un Derdi Ne?

    Akın Poroy’un Derdi Ne? Mudanya’da Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın isteği ile seçimde…
  • Kılavuz Karga’lar…

    -Belediyede acil halledilmesi gereken bir işim var, iki dakika Manav Hüseyin’e uğrayayım M…
Load More By Onuralp Özalp
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Dayı’m…

Bu devirde arkasında dayısı olan işini yürütüyor. Aslında bu sadece bu devre özel bir şey …