Home GÜNCEL ALİ AYKURT O RÜŞVETİ ALDI MI?

ALİ AYKURT O RÜŞVETİ ALDI MI?

- Guncellenme Tarihi: 14 Kasım 2016 20:57
7 min read
ALİ AYKURT O RÜŞVETİ ALDI MI? için yorumlar kapalı
0

Ak Parti Orhaneli ilçe Başkanı Ali Aykurt’la ilgili haberimize kendisi hariç bir çok Ak Partiliden ses geldi. İddialarının tümünün doğru olduğunu dile getiren ve adının açıklanmasını istemeyen bazı Orhanelili vatandaşlar Aykurt’un yaptığı yanlışların bunlarla da sınırlı olmadığını belirtiyorlar. Bunun üzerine biraz daha araştırma yapalım dedik. Gördük ki hiçbir değişiklik yok, aksine durum hala vahametini koruyor.

Aldığımız duyumlara göre;

Son meclis toplantısından önce Ak Partiden 10 meclis üyesi olmasına rağmen kendisi dahil 5 kişiyle grup toplantısı yapıyor Aykurt ilçe binasında. Toplantıya Adnan Uludaş, Ayşe Filiz Alp, Davut Arı ve Ekrem Çohadar katılıyor. Üyelerden biri Aykurt’a kilit bir soru soruyor: “Mehmet Aslan’ın oğlundan Buski’ye işe yerleştirme karşılığı 10 bin Lira rüşvet aldın mı?” Şahsen ben sorunun muhatabı olmak bir yana orada bulunmayı dahi istemezdim. Düşünsenize birlikte yol aldığınız, aynı bayrağa hizmet ettiğiniz kişi rüşvet almakla suçlanıyor. Sorunun cevabı ne mi oluyor, koca bir HİÇ..! O meclis üyelerine verilmeyen cevabı belki gazetemize verir başkan, ilçe halkı da rahatlar, kendisi de…

İddialar bununla da sınırlı değil..! Bizi arayanlar diyor ki; “Sor bakalım; Halil İbrahim Ablay’ın oğlu Mustafa Ablay yine Buski’ye işe yerleştirirken  hangi kriterleri dikkate almış Sayın Aykurt? İşin ehli miymiş, yoksa ihtiyacı var mıymış?” Elçiye zeval olmaz soralım biz de, ilçe teşkilatlarının gerçekten işe ihtiyacı olanlara yardımcı olması noktasında sıkıntı yok, ama dedik ya ihtiyaç varsa..! Derler ki bu oğul Orhaneli şartlarının çok üzerinde bir araçla işe gidip geliyormuş. İşe göre adam mı, adama göre iş mi veyahut da çıkarlara uygun adam bulup, o adama göre iş mi ayarlıyor acaba sayın Aykurt?

Bu işe yerleştirme konusu özellikle dikkatini çekmiş okuyucularımızın. Bu bağlamda biz de sormak istiyoruz Aykurt’a: Orhaneli’de Büyükşehir ve Buski Şantiyelerinde kendisinin referansıyla işe başlayan işçilerin köy dağılımı nasıl? Yüzde kaçı sizin köyden Sayın Aykurt?

Buski Orhaneli şubesine ilk işe alınan 10 – 12 kişinin çoğunluğunun 2014 yerel  seçimlerinde başka bir partiye çalıştığı iddiaları da ayyuka çıktı Ali Bey. Derler ki sizinle birlikte MHP’ye  çalışmışlar. Bu iddiaları güçlendiren bir konu da yine o seçimlerde (30 Mart 2014’de gerçekleşti biliyorsunuz) zat-ı alinizin Mart’ın ilk 15 günü sadece beş, ikinci yarısı ise BİR kez seçim çalışmalarına dahil olduğunuz… Neden Sayın Aykurt neden, siz Ak Partinin neferi değil misiniz, ağabeyiniz Cemalettin Torun tüm bunlardan haberdar mıydı?semra-kose-1

Son bomba da ORDER’in engelli sınıfı açılışında gerçekleşmiş Orhaneli’de. Devlet görgüsüdür, Belediye Başkanı, Kaymakam, Garnizon Komutanı bu sıralamayla yan yana otururlar törenlerde. Kentin diğer yöneticileri de bu sıralamanın sağına soluna otururlar. Ali Aykurt bu geleneği de delerek Garnizon komutanının yerine geçip oturuvermiş, Komutan ağır adammış besbelli, hiç tepki vermeden o da Aykurt’un yanına oturmuş. Yılların tecrübeli ismi Ali Aykurt’un bu hamleyi bilerek mi yaptığı, öyle ise komutanla ne alıp veremediği olduğu merak konusu… Bilmeden yaptıysa da zaten söylenecek söz yok, farkındalıktan yoksunluk der geçeriz.

Bu yazının buraya kadar olan kısmını dün akşam yazmıştım, ama bugün elime gelen başka bir fotoğraf son paragrafta yazdığım konuya açıklık getirdi.dsc_0740

Bugün Orhaneli’de Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi açıldı. Bu açılıştaki oturma düzenini de eklediğim fotoğrafta görüyorsunuz. Sayın Aykurt bu koltuklara çok meraklı anlaşılan, bu kez de Belediye Başkanının yerini kapmış.

Koltuklar geçici, saygınlık kalıcı, bizden söylemesi..!

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Seçim Sürecini Damga Vuranlar ve Seçim Tahminlerim…

En güzelinden başlıyorum: 14 – 25 yaş arası gençler… Evet, gençlerin sürece en çok entegre…