Home GÜNCEL AVUSTURYA BAŞKONSOLUSU BTB’Yİ ZİYARET ETTİ

AVUSTURYA BAŞKONSOLUSU BTB’Yİ ZİYARET ETTİ

- Guncellenme Tarihi: 11 Kasım 2016 11:51
4 min read
AVUSTURYA BAŞKONSOLUSU BTB’Yİ ZİYARET ETTİ için yorumlar kapalı
0

Avusturya İstanbul Başkonsolosu Christine Wendl ve Avusturya Başkonsolosluğu Ticaret Konsolosu Georg Karabaczek, Avusturya Fahri Konsolosu Sedat Diniz’le birlikte Bursa Ticaret Borsası’nı (BTB) ziyaret etti.

BTB Meclis Başkanı Mehmet Aydın’la görüşen Avusturya heyeti,  iki ülke arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin artırılması için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını vurguladı. Avusturya’nın Türkiye’de birçok yatırımı olduğunu vurgulayan Wendl, “Bursa hem tarım hem de sanayi bakımından gelişmiş bir şehir. BTB’nin rakamlarının ne kadar etkileyici olduğunu gördük. Bursa’yı çok önemsiyoruz. Buraya geldiğimiz için çok mutluyuz.  Birlikte adımını atacağımız projelere güveniyoruz” dedi.

BTB Meclis Başkanı Aydın da Avusturya heyetine Bursa ve BTB hakkında bilgi verdi. Bursa’nın tarım ürünleri alanında birçok ulusal ve uluslararası marka çıkarmış bir şehir olduğunu söyleyen Aydın, “BTB’de 11 Eylül 1924 yılında Bursa Zahire Borsası adı altında kurulmuş köklü bir kurum. Borsamızın işlem hacmi her geçen gün artmakta. Ayrıca Avrupa Borsalar Birliği üye olan Türkiye’deki ilk borsayız” dedi.

AVUSTURYA’YLA TİCARET HACMİMİZ İSTENİLEN SEVİYEDE DEĞİL

Bugüne kadar Avusturya ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin istenilen seviyelerde olmadığını belirten Aydın, şöyle devam etti: “Ancak Bursa, Avusturya için bu tabloyu tersine çevirecek potansiyele sahip. Çünkü Bursa Türkiye’de tarım ve hayvancılığın başkenti konumunda. Avusturya’da özellikle hayvancılık konusunda gelişmiş bir ülke. Birlikte birçok işbirliğine imza atabileceğimizi düşünüyorum. Ancak ticaret hacmini geliştirebilmek için aşmamız gereken bir takım bürokratik engeller var. Özellikle canlı hayvan ticaretinde işlemlerin uzaması telafisi zor sorunlar ortaya çıkarıyor. BTB olarak, Avusturya’yla ticari ilişkilerimizi üst seviyeye çıkarmak adına göreve hazırız.”

Aydın, kurulması planlanan teknoloji OSB’nin yakınlarında dünyada örneği olmayan modern bir tesisi Bursa’ya kazandıracaklarını ifade etti. Hedeflerinin Bursa’da üretilen ürünleri dünya markasına dönüştürmek olduğunu belirten Aydın, “Kalite ve güven denilince ilk akla gelen şehir olmak istiyoruz” dedi.

Ziyaretin sonunda Mehmet Aydın,  Avusturya İstanbul Başkonsolosu Christine Wendl Başkanlığındaki Avusturyalı heyete anı plaketi takdim etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …