Home EKONOMİ 2017 Yılı Bütçesi Kabul Edildi

2017 Yılı Bütçesi Kabul Edildi

- Guncellenme Tarihi: 11 Kasım 2016 11:50
6 min read
2017 Yılı Bütçesi Kabul Edildi için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediyesi’nin Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısında 2017 yılı tahmini bütçesi 490 milyon TL olarak kabul edildi. Bütçede en büyük pay 229 milyon 847 bin lira ile yatırımlara ayrıldı.

Osmangazi Belediyesi’nin 2017 yılı bütçesi belli oldu. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın başkanlığında yapılan Kasım Ayı Olağan Meclis

Toplantısında belediyenin 2017 yılı bütçesi oy çokluğuyla 490 milyon lira olarak onaylandı. Geçtiğimiz yıla oranla 60 milyon lira artış gösteren bütçenin yatırım odaklı olduğuna vurgu yapan Başkan Dündar, bütçenin en verimli şekilde ve Bursa’ya değer katacak projeler doğrultusunda kullanılacağını ifade etti.

Kasım ayı olağan meclis toplantısı 2017 yılı mali bütçe inceleme raporunun maddeler halinde okunmasıyla başladı. Bütçe inceleme raporunun okunmasının ardından Başkan Dündar, 2017 mali bütçesi ve belediye çalışmaları hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi. Grupların bütçe hakkındaki değerlendirmelerinin ardından 2017 yılı mali bütçe inceleme raporları, maddeler halinde okunarak oylamaya sunuldu. Oy çokluğuyla kabul edilen Osmangazi Belediyesi 2017 mali yılı bütçesi, bir önceki yıla göre 90 milyon liralık artışla toplam 490 milyon TL olarak belirlendi. Bütçeden aslan payını, 229 milyon 847 bin lira ile yatırım giderleri aldı. Toplam bütçenin yüzde 47’sine denk gelen yatırım giderlerinin ardından ikinci en yüksek pay ise, 151 milyon 634 bin lira ile mal ve hizmet alımlarına ayrıldı.

 

“İLÇE TARİHİNİN EN BÜYÜK PROJELERİNİ YAPIYORUZ”

Bütçeyle ilgili görüşlerini aktaran MHP Grup Sözcüsü Cemil Aydın’ın belediyenin borç yükünün azaldığı ancak yatırımların yetersiz olduğu yönündeki eleştirilerine cevap veren Başkan Dündar, “Osmangazi Belediyesi kurumsal yapısını tamamlamış büyük tecrübeye ve deneyime sahip bir kurum. 830 bin nüfusumuz ile Türkiye’nin 4 büyük ilçe belediyesiyiz ve hizmet coğrafyamız geniş bir alanı kapsıyor. Her hizmetimizi kamunun menfaati doğrultusunda ve şeffaflık ilkesi çerçevesinde yapıyoruz. En uygun ve en verimli şartlarda Osmangazi halkına hizmet sunuyoruz. Bizim için önemli olan kamu düzeni ve menfaatleridir. En ciddi yatırımları bu dönemde gerçekleştiriyoruz. Kent Meydanı projemiz Bursa’ya değer katacak. Bu proje için bu güne kadar 50 milyon liralık kamulaştırma yaptık. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, Kapalı Atletizm Salonu, Kapalı Pazar Alanları ve Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi büyük maliyetli ciddi projeler. Hem finansal, hem de yatırım bakımından ilçe tarihin en büyük projeleri. Biz işimizde başarılıyız. Bu konuda da iddialıyız. Vatandaşın hakkının bir kuruşunu heba etmeden hizmetler üretiyoruz. Milletimizin bütçesine sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz. 2017 yılı bütçemiz Osmangazi’mize hayırlı olsun” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…