Home Duyuru OSMEK’ten İş Garantili Kurs

OSMEK’ten İş Garantili Kurs

- Guncellenme Tarihi: 9 Kasım 2016 11:42
7 min read
OSMEK’ten İş Garantili Kurs için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediyesi’nin her yıl ücretsiz olarak gerçekleştirdiği Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarında (OSMEK) eğitimler başladı. Bu yıl ilk kez açılan Hasta, Yaşlı ve Refakatçı Bakım Kursu, katılımcılarına henüz kursiyer oldukları dönemde para kazandırıyor. İş-Kur ve Halk Eğitim işbirliğinde düzenlenen kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler, kurs sonunda alacakları sertifika ile de iş sahibi olmayı garantileyecek.

Gördüğü yoğun ilgi nedeniyle her yıl bünyesine yeni branşlar eklenen ve bu yıl 46 farklı branşta eğitim çalışmalarına başlayan OSMEK, katılımcısına henüz kursiyerlik sürecinde para kazandırmaya başlıyor. Üretim ve istihdama sağladığı katkı ile sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden olan OSMEK kurslarına, bu yıl 4 bine yakın başvuru olduğunu söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “13 ayrı kültür merkezinde açılan 100 farklı sınıfta başlayan eğitimlere ise 2 binin üzerinde kursiyer kayıt yaptırdı. El sanatları, girişimcilik, hasta kabul, dil ve desinatörlük gibi 46 farklı branşta açmış olduğumuz kurslarımızı, İş-Kur ve Halk Eğitim ile birlikte düzenliyoruz. Dolayısıyla, başarılı olan kursiyerlerimiz, aldıkları sertifikalarla istihdam konusunda sıkıntı yaşamıyor. Birçok kursiyerimiz de kendi işinin başına geçiyor” dedi.

OSMEK bünyesinde bu yıl ilk kez açılan Hasta, Yaşlı ve Refakatçı Bakım Kursu’nun, henüz eğitim döneminde kursiyerlere para kazandırdığını söyleyen Başkan Dündar, “Bu kursumuz, İş-Kur destekli bir proje. Dolayısıyla kursu başarıyla tamamlayıp sertifika aldıktan sonra işe yerleştirme konusunda İş-Kur kendilerine yardımcı olacak. Bir nevi iş garantili kurs diyebiliriz. Ayrıca, kurs süresince de günlük masraflarını karşılayacak kadar da olsa, İş-Kur’un kendilerine belli bir mali desteği mevcut. Yani, daha eğitim sırasında para kazanmaya başlıyorlar. Bu kurslar, iş ve meslek sahibi yapmanın yanında, kişilerin özgüveninin gelişimine de katkı sağlayan önemli birer araç” diye konuştu.

20 kursiyerin katıldığı Hasta, Yaşlı ve Refakatçı kursu eğitmeni hemşire Sibel Akbaşaran, kursun son yıllarda kamu ve özel sektör tarafından açılan yaşlı bakım birimlerine eğitimli eleman yetiştirmeyi amaçladığını söyledi. Akbaşaran, “Kursiyerlerimize hasta bakımı, hastalık çeşitleri, hastanın ilaçlarının takibi, engelli bakımı, ilk yardım ve kuralları ile hastayla iletişim gibi konularda eğitim veriyoruz. Hafta içi her gün sabah 9’dan akşam 16:00 saatleri arası tam gün olan eğitimlerimiz 70 gün, 560 saat. Kursumuz İş-Kur destekli bir proje olduğu için, bir anlamda iş garantili kurs diyebiliriz” diye konuştu.

Bu yıl ilk kez açılan Hasta, Yaşlı ve Refakatçı Bakım Kursuna katılan kursiyerlerden Tarık Ballı, hasta insanlara sahip çıkılması gerektiğine inandığı için kursa katıldığını söyledi. Babasının da bakıma muhtaç bir hasta olduğunu ifade eden Ballı, “Bu işin daha çok sabır ve aşk işi olduğuna inanıyorum. Böyle insanların sahip çıkılması gerektiğine inandığım için, ben de bu kursa katılmaya karar verdim. Hastayla nasıl ilgilenilmesi gerekiyorsa onları layıkıyla öğreniyoruz. Bize bu imkanı sağladığı için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve OSMEK yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

Kursiyerlerden Büşra Dere ise, “Sonuçta bizde yaşlanacağız. Özellikle yaşlı ve hasta insanların bakıma ihtiyaç duyduğunu düşünerek bu kursa başvuru yaptım. Üniversite mezunuyum ancak kendi mesleğimi yapmak yerine, çok sevdiğim yaşlılarla vakit geçirmek adına kursa katıldım” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Duyuru
Comments are closed.

Benzer Haberler

KFA Fuarcılık Dünya Savunma Sanayisini IDEF’te Buluşturacak

IDEF’25 17’nci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, T.C…