Home GÜNCEL DR. ÖZKUL’DAN ERDOĞAN ŞAHİN ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNE ‘HAYAT’ DERSİ

DR. ÖZKUL’DAN ERDOĞAN ŞAHİN ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNE ‘HAYAT’ DERSİ

- Guncellenme Tarihi: 8 Kasım 2016 10:05
5 min read
DR. ÖZKUL’DAN ERDOĞAN ŞAHİN ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNE ‘HAYAT’ DERSİ için yorumlar kapalı
0

Özel Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Başhekimi Uzm. Dr. Ahmet Özkul,  Erdoğan Şahin Ortaokulu’nun düzenlediği Kariyer Günleri etkinliğine katıldı. Öğrencilerle başarı hikâyesini paylaşan Dr. Özkul, “Başarılı olmak için ilk önce sağlıklı olmak gerekir” dedi.

“Başarılı olmak için önce kendinizle ilgili bilgi sahibi olmalısınız” diyen Dr. Özkul, “Hangi konulara ilgi duyuyorsunuz? Hangi konularda yetenekli olduğunuzu düşünüyorsunuz?  Kişilik özelliklerinizin farkında mısınız? Bu sorulara verecek cevabınız varsa başarıya ulaşmanız çok kolay. Başarıya ulaşmanın 5 temel unsuru var: Kendini tanımak, inanmak, çalışmak, araştırmak ve pes etmemek” ifadelerini kullandı.

img_1209ÖĞRENCİLERE SAĞLIK TAVSİYELERİ

Dr. Özkul, Erdoğan Şahin Ortaokulu öğrencilerine sağlıkla ilgili de bilgiler verdi. “Başarılı olmak için önce sağlıklı olmak gerekir” diyen Dr. Özkul,  öğrencilere altın değerinde şu tavsiyelerde bulundu: “Vücut direncinizi bozan faktörler arasında başrolü üşütme oynuyor. O yüzden ceketinizi, montunuzu üzerinize giymeden dışarı çıkmayın. Büyükleriniz giyinme konusundaki tavsiyelerine uyun. Uykusuzluk da vücut direncinizi olumsuz etkileyecektir. O yüzden uyku saatlerine riayet edin. Yeterli ve dengeli beslenme de sağlığınızı koruyacaktır. Günün en önemli öğünü kahvaltıyı atlamayın. Meyve, sebze ve süt ve süt ürünlerine öncelik verin.”

BAŞARIYA ULAŞMANIN TEK YÖNTEMİ DAHA ÇOK ÇALIŞMAK

Dr. Özkul, öğrencilere kendi kariyeri hakkında da bilgi verdi. Tüm mesleklerin temelinde insanlığa hizmetin olduğunu söyleyen Dr. Özkul, şunları sıraladı: “Doktorluk keyifli bir meslek. Ancak tüm mesleklerde olduğu gibi fedakârlık istiyor. İnsanlığa faydalı bir şeyler üreteceğiniz, hayır duası alacağınız her meslek size haz sağlayacaktır. İşinize koşarak gitmenize neden olacaktır.  Ancak doktorluğa giden yol da bu sıralardan geçiyor. Bugün derslerinizde göstereceğiniz performans geleceğinizi belirleyecek. Başarıya ulaşmanın tek yöntemi daha çok çalışmak” dedi.

SİZLER BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİSİNİZ

Bu sıralarda oturan öğrencilerin tarihi ve kültürel değerlerimizi koruyacak olan kişiler olduğunu ifade eden Dr. Özkul, “İnsanlarımıza, milletimize ve değerlerimize sahip çıkacak olanlar sizlersiniz. O yüzden bu dönemde aldığınız eğitim çok önemli.  Sizler, bizim için çok önemlisiniz. Sizler iyi çalışır, iyi yetişirseniz ülkemiz ileriye, çok daha ileriye doğru gidecek. Muhasır medeniyetler arasında yer alacak. Bizi buraya davet eden Okul Müdürümüz Mustafa Dönmez’e, değerli öğretmenlerimize ve siz çok kıymetli öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Söyleşinin sonunda Erdoğan Şahin Ortaokulu öğrencileri Dr. Özkul’a sağlık, kariyer ve doktorluk hakkındaki sorularını yöneltti. Keyifli geçen söyleşi, fotoğraf çekiminin ardından tamamlandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aktaş, “Biz Gençlerimize Güveniyoruz”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de gen…