Home EĞİTİM Başkan Dündar Gençlerle Tecrübelerine Paylaştı

Başkan Dündar Gençlerle Tecrübelerine Paylaştı

- Guncellenme Tarihi: 8 Kasım 2016 10:34
6 min read
Başkan Dündar Gençlerle Tecrübelerine Paylaştı için yorumlar kapalı
0

AK Parti Osmangazi İlçe Gençlik Kolları’nın haftalık olağan toplantısına katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, gençlerle bilgi ve tecrübelerini paylaştı. Başta 15 Temmuz süreci olmak üzere, ülkemizde yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Dündar, “Bu gün öyle bir noktaya geldik ki, konu siyaset üstü memleket meselesi bile olsa, siyasi partilerimiz bazen bunu güncel politika malzemesi haline getirip, ülke menfaatine bakmaksızın karşı duruş sergileyebiliyor” dedi.

AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz’ın da yer aldığı ziyarette, bir saati aşkın bir süre gençlere siyaset ve yerel yönetim konularında sahip olduğu tecrübelerini aktaran Başkan Mustafa Dündar, ülkemizin yaşadığı hızlı değişim ve gelişim süreci ile birlikte vatandaşın hizmetlere bakış açısının değiştiğini, istek ve taleplerinde çok daha yapıcı olduğunu söyledi. Bu durum karşısında gerek yerel yöneticilerin, gerekse siyasilerin kendilerini yenileyip, rutin hizmetler dışında mutlaka farklı bir şeyler üretmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Dündar, “Bu değişim ve gelişimle birlikte, yaptığınız pek çok güzel şey vatandaş tarafından eleştirilebiliyor. Kendimizi yenilememiz, yaptığımız işleri sorgulamamız, yapılanları vatandaşa doğru anlatabilmek son derece önemli” dedi.

Artık ülkemizde bir siyasi partinin yüzde 50 oy almasına rağmen, diğer partiler tarafından başarısızlıkla suçlanıp eleştirildiğine dikkat çeken Başkan Dündar, “Üstelik bu eleştiriyi yaparken, yaptıklarınızın ülke ve millet menfaati doğrultusunda olup olmadığına da bakmıyorlar. Son dönemde tartışılıp konuşulan Başkanlık sistemi gibi. Burada, öncelikle parti olarak sorumluluğumuz kendimizi iyi ifade etmek. Mahallemizde, sokağımızda, kentimizde, ülkemizde yapılanları doğru şekilde anlatmak. Hizmetlerin bir sonu olmaz. Hizmet üretirken herkesi memnun etmeniz imkansız ancak, yapılanları doğru anlatmak son derece önemli. Tabi bunun için önce kendimizin bilgi sahibi olmalıyız. Bu ülke 2002’den bu güne geçen 14 yıllık sürede nereden nereye geldi, bunu iyi bilmek, iyi analiz etmek gerekir. Bunun için de 2002 öncesini, 90’lı, 80’li yılların Türkiye’sini bilmek gerekiyor” diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülkemizde yaşanan sürece ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “15 Temmuz’un bir güzel yanı varsa o da şu bence. Milletimizin, kendisi için çalışıp güzel hizmetler üreten yöneticisine nasıl sahip çıkacağını gösterdi. Bu yönüyle son derece önemli ve de ayrı bir ders aslında 15 Temmuz. Eğer bu millet ülkesine, bayrağına sahip çıkmasaydı, darbe girişimi başarılı olsaydı, bu ülkenin başsız kalmasına, bölünüp parçalanmasına neden olurdu. Bu gün Libya’da, Mısır’da, Suriye’de ne olmuşsa ülkemizde de aynısı olacaktı” dedi. Bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin bu ülke vatandaşı olduğunu söyleyen Başkan Dündar, “Osmangazi’de yaşayan 830 bin insanımızın hepsi bizim vatandaşımız. Ayrım yapmaksızın hepsine hizmet götürmekte bizim görevimiz. Yerel yöneticiler olarak bu gün bizlerin yaptıkları, gelecekte çok daha farklı olarak anlatılacak. Siz gençlere düşen en büyük görev, gelecek nesillere bu günleri en iyi şekilde anlatmak. Bunun için de kendinizi en iyi şekilde yetiştirmelisiniz” dedi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Emekli Yaşam Merkezi ile Büyüklerimiz Sosyal Hayatın İçinde Olacak

Cumhur İttifakı AK Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer, “60 yaş üstü 2…