Home EKONOMİ Mudanya’da Meclisten Başkana VİP darbe..!

Mudanya’da Meclisten Başkana VİP darbe..!

- Guncellenme Tarihi: 5 Kasım 2016 22:21
5 min read
Mudanya’da Meclisten Başkana VİP darbe..! için yorumlar kapalı
0

img_2394
Göreve geldiğinde belediyenin kiralık makam aracını kullanmayan ve iade eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın VİP Minibüs hayali, meclis üyelerinin oyları ile suya düştü. Komisyondan red gelmesine rağmen meclis gündemine alınan minibüs alımı 5 CHP’li Meclis üyesinin de oyuyla reddedildi.
Mudanya Belediye Meclisi’nin son toplantısında örnek bir karara imza attı. Başkan Hayri Türkyılmaz için alınması planlanan VİP Minibüs talebi 3 partinin oyları ile reddedildi. Başkanlık makamının talebiyle Plan Bütçe ve Ulaştırma Komisyonu’nda CHP’li Meclis üyeleri Hüseyin Esen, Hayati Samast ve Erkan Altıntaş’ın isteğiyle Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın makam aracı olarak kullanımı için VİP minibüs alım talebi geldi. Her iki komisyonda da Hüseyin Esen, Hayati Samast ve Erkan Altıntaş dışındaki üyeler makam aracı alınmasına karşı çıktı. Agâh Bursalı Kreşi’nin bir minibüse ihtiyaç duyduğu ve illa araç alınacaksa kreşe alınması da tavsiye edildi.
ESEN, SAMAST VE ALTINTAŞ ISRARI
Ancak CHP’li Meclis üyeleri Hüseyin Esen, Hayati Samast ve Erkan Altıntaş makam minibüsü alınması konusunda ısrarlarını sürdürdü. Bu üçlünün talebiyle red olan komisyon kararı Mudanya Belediye Meclisi Kasım ayı birleşiminde gündeme alındı. Üstelik CHP bunun için partide grup kararı da aldı. Meclis üyelerine baskı yapılarak, kabul etmeleri istendi. Fakat evdeki hesap çarşıya uymadı.
CHP’Lİ ÜYELER DİK DURDU
Mecliste gündeme gelen madde AK Parti’den 6, MHP’den 2 ve CHP’den 5 meclis üyesinin oyuyla 13’e karşı 10 reddedildi. CHP Grup Sözcüsü Akın Poroy’un olumlu oy vermeleri yönündeki ısrar ve baskısına karşın Mahmure Uçar, Mustafa Ay, Metin Bağcı, Metin Uyanık ve İlke Özşen oylarını red yönünde kullandı. Akın Poroy, Hüseyin Esen, Özgür Özkumit, Erkan Altıntaş, Zeynep Şen, Hayati Samast, Ali Polat, Servet Usta, Erdal Aktuğ ve Başkan Hayri Türkyılmaz ise makam aracının alınması yönünde oy kullandı. Halkın parasının makam arabası alımı için kullanılmasını engelleyen ve dik duruşlarından taviz vermeyen 5 üye, Mudanya kamuoyundan da büyük destek aldı.
DÜN DÜNDÜR BUGÜN BUGÜNDÜR
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, seçildikten sonra ilk iş olarak kiralık olan Mercedes marka makam aracına binmeyeceğini açıklamış, kira süresi içinde 15 gün halkın kullanımına sunmuştu. Başkan Tirilye Belediyesi’nden gelen Ford marka otomobili makam aracı olarak kullanacağını açıklamış, bugüne kadar da onu kullanmıştı. Ancak son dönemde Başkan Türkyılmaz’ın VİP minibüs makam aracı isteği CHP içinde konuşuluyordu. CHP’li Meclis üyelerinin de desteğiyle makam aracı talebinin reddedilmesi nedeniyle başkanın büyük moral bozukluğu yaşadığı söyleniyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bayram Tatilinde Hava Yolunda Rekor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bayram tatilini kapsayan 5-14 Nisan tarih…