Home GÜNCEL “Saç Dökülmesi Hastalık İşareti Olabilir!”

“Saç Dökülmesi Hastalık İşareti Olabilir!”

- Guncellenme Tarihi: 2 Kasım 2016 15:34
6 min read
“Saç Dökülmesi Hastalık İşareti Olabilir!” için yorumlar kapalı
0

Özellikle mevsimsel geçişlere bağlı artan, genetik, çevresel faktörler ya da aşırı stresle birlikte yaşanan saç dökülmelerinin, çeşitli hastalıkların habercisi olabileceği uyarısında bulunan Özel Esentepe Hastanesi Cildiye (Dermatoloji) Bölümü’nden Uzm. Dr. Adnan Öbek, tedavide geç kalınması durumunda saç dökülmesinin ilerleyebileceğine dikkat çekerek, 1 ay ve daha fazla süren saç dökülmeleri, para şeklinde bölgesel açılmalar ve saçlı deride sivilcelerle birlikte dökülme olması durumunda, vakit kaybetmeden doktora gidilmesi tavsiyesinde bulundu.

Bursa, 02.11.2016 – Sağlıklı, gür ve canlı bir görünümdeki saçlara sahip olmak, şüphesiz kadın ve erkeklerin dış görünüşleriyle ilgili en çok dikkat ettiği noktaların başında gelirken, günümüzde bireylerin en sık karşılaştığı sorunlardan biri olarak da saç dökülmesi dikkat çekiyor.

Her yetişkinin, gün içerisinde 50 – 100 tel arasında saçının döküldüğünü anımsatan uzmanlar ise bireyin psikolojisinde önemli bir soruna neden olan saç dökülmelerinin, normal seyrinden farklı bir hal alması durumunda, mevcut sorunun mutlaka ciddiye alınması gerektiğini belirtiyor.

Özellikle mevsimsel geçişlere bağlı artan, genetik, çevresel faktörler ya da aşırı stresle birlikte yaşanan saç dökülmelerinin, çeşitli hastalıkların habercisi olabileceği uyarısında bulunan Özel Esentepe Hastanesi Cildiye (Dermatoloji) Bölümü’nden Uzm. Dr. Adnan Öbek, tedavide geç kalınması durumunda saç dökülmesinin ilerleyebileceğine dikkat çekerek, 1 ay ve daha fazla süren saç dökülmeleri, para şeklinde bölgesel açılmalar ve saçlı deride sivilcelerle birlikte dökülme olması durumunda, vakit kaybetmeden dermatoloji uzmanına gidilmesi tavsiyesinde bulundu.

Saç dökülmesinin pek çok farklı nedeni olabildiğini belirten Dr. Öbek; “Kadınlarda menopoz sonrası yaşanan sıkıntılar, hamilelik, tiroid hormonları, stres, psikolojik sorunlar gibi hormonal dengesizlik yaratan durumlar saç dökülmesine neden olabilir. Keza yanlış beslenme, vitamin eksikliği, kansızlık, demir-çinko-biotin eksikliği, çok sık şekilde saçları boyatmak gibi faktörler de saç dökülmesi meydana getirebiliyor. Erkeklerde de genetik faktörler ve erkeklik hormonu bunu tetikleyebiliyor. Şayet saçlarda normalden fazla olarak saç dökülmesi ve kırılmalar görülüyorsa, vakit kaybetmeden doktora gidilmesi gerekiyor” dedi.

Kulaktan Duyma Bilgiler Kalıcı Hasara Neden Olabilir

Saç dökülmesinin hangi tipte olduğunun, dermatolog tarafından yapılacak klinik muayeneden sonra anlaşıldığını aktaran Uzm. Dr. Adnan Öbek; ” Saç dökülmesinden kaynaklı hastalıkların teşhis edilmesi için çeşitli testler yapılabiliyor. Bu noktada tabi öncelik erkek tanıda… Saçın dökülme tipine göre saçlı deriye lokal tedaviler veya dökülen alana enjeksiyonlar uygulanarak, dökülmeye neden olan unsur karşısında, sistemik tedaviler, ultraviyole ışık tedavileri gibi değişik tedavi seçenekleri uygulanıyor. Son yıllarda hastanın kendi kanından elde edilen bazı maddelerin de tedavide denenmeye başladığını ve pozitif sonuçlar elde edildiğini görüyoruz. Hekim tarafından onaylanmayan kulaktan duyma bilgilerle saç dökülmesinin tedavi edilmeye kalkılması durumunda, kıl köklerinde kalıcı hasarlar oluşabilir. Hatta hastanın bir daha saçının çıkmaması bile olasıdır. Bu yüzden sorunu ciddiye alıp, doğru ellerde tedavinin yürütülmesi faydalı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…