Home EKONOMİ BU PASTANE BAŞKA PASTANE!

BU PASTANE BAŞKA PASTANE!

- Guncellenme Tarihi: 1 Kasım 2016 15:53
10 min read
BU PASTANE BAŞKA PASTANE! için yorumlar kapalı
0

img_073922 yaşındaki genç girişimci Büşra Erhan pastanesindeki ürünler ile göz dolduruyor. Özel bahçesinde yetiştirdiği bitkiler ve organik malzemelerle yaptığı kek, pasta ve kurabiye çeşitleri ile adından sıkça söz ettiriyor.

Nilüfer ilçesi Beşevler’de bulunan Pasta Konağı zevkli dekorasyonu ile oldukça ilgi çekiyor. 22 yaşındaki genç girişimci Büşra Erhan hayalindeki mesleği açtığı pastane ile gerçekleştirdi. Erhan, Bursa Söylem gazetesine verdiği röportajda heyecanını okurlar ile paylaştı.

img_0738‘HAYALİMDİ’

Aslen Amasyalı olan Büşra Erhan, Faruk Saraç Moda Tasarım bölümünden mezun olduğunu, fakat mesleğini değil hayalini yaşadığını belirtti. Bundan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, ’Hep merakım vardı pasta ya da kurabiye yapmaya. İlk olarak okulum bittikten sonra yeğenimin doğumu ile kurabiye yapmaya başladım. Şeker hamurları ile evde sürekli yapıyordum’ dedi. Severek yaptığı bir iş olduğunu aktaran Erhan, pasta yapma konusunda eğitimi olmadığını vurgulayarak ‘internetten her şey öğrenilebilirsiniz, internetten öğrenerek ve öğrendiklerimi evde pratiğe dökerek kendimi geliştirdim. İnsan yeter ki istesin, istediği her başarıya ulaşır’’ dedi.

PASTANE AÇMA FİKRİ

Erhan ‘Okulu bitireli 2 sene oldu. İlk önce instagram hesabı ile başladım. Sonrasında akrabalar ve ailem pastane açmam gerektiğini söylediler. Babamın desteği ile birlikte Pasta Konağını açtık’ dedi. Ailesinden yana şanslı olduğunu dile getirirken  ‘Ailem gece geç saatlere kadar çalışsam da mutlu olduğumu gördükleri için onlar da çok mutlu oluyorlar. Çok şükür iyi ki böyle bir aileye sahibim’ diyerek duyduğu gururu anlattı.

img_0679TAMAMEN DOĞAL…

Genç girişimci pastanede olan ürünler için tamamen doğal ve katkısız gıdalar kullanıyor. Ürünlerinde her şeyin doğal olmasına dikkat ettiğini vurgulayan Erhan .’’ Babamın da özel istekleri oluyor zaman zaman. Özellikle tereyağı ve fındık yağını kullanmam gerektiğini söyler her zaman. Onun dışında babamın isteği ile olan semaverimiz, bahçemizdeki yeri ile hem göze hem çay severlere hitap ediyor’’ diye konuştu. Yeni ürünler denediğini de söyleyen Büşra Erhan, ‘Yeniliklere açığım fakat glütensiz ürünler yapmaya çalışıyorum. Benim için çok önemli, kaldı ki Bursa’da çok az firma bunu yapıyor’ diyerek glütensiz ürün kullanmaya dikkat çekti.

 

img_0714HERKESE HİTAP EDİYOR

Her kesimden tercih edildiğini söyleyen Büşra Erhan, ‘Özellikle ev hanımları çok sık geliyor. Altın günlerini burada yapan çok müşterimiz oluyor. Bende sohbetlerine tat kattığım için mutlu oluyorum’ dedi. Genellikle grup kahvaltılarına ve sipariş üzerinde yoğunlaştığını belirtirken ‘Kahvaltılarda serpme kahvaltı tercih ediyoruz ve zeytini kendi bahçemizden topluyoruz, dışarıdan almıyoruz’  dedi ve sözlerine ekledi ‘Tereyağını Giresun’da yaylada yaptırıyoruz. Peyniri ise bizim köyümüzde ananem yapıyor bize gönderiyor’ dedi.

img_0740EN ÇOK SEVİLEN…

Genç girişimci Büşra Erhan ‘En sevilenlerden biri olan ekler pastasından bahsederken, her zaman yapılan eklerden farklı olduğunu vurgulayarak, ‘’ Ben hafif olması için kendime özel bir tarifle müşterilerimin beğenisine sunuyorum. Ekler hamurundan yaptığım tatlımı, üzerine Hindistan cevizi ile süsleyerek servis ediyorum.’’ dedi. Pasta ve kurabiyelerinin çok fazla beğenildiğini işaret ederek ‘Bir de yöresel bir lezzetimiz olan Amasya çöreğimiz var. Pastanemde haftada bir kez çıkan Amasya yöresine ait bu çörek, iki çeşit oluyor. Biri haşhaşlı cevizli diğeri yuvarlak ve sadece cevizli, mutlaka tavsiye ederim’’  diyerek müşterilerine önerilerde bulundu. Kalıplarının en sevdiği yardımcıları olduğunu vurgulayarak  ’ Olmazsa olmazım kalıplarımdır, onlara aşığım, kimseye vermem bana özeldir’ ifadelerini kullandı.

img_0717TARİFLERİ EKSİK VERİRİM

Yeni yaptığı ürünleri şu aralar annesine tattırdığını söyleyen Büşra Erhan, ‘’Ben kesinlikle tatmam yanımda kim varsa ona tattırırım’’ dedi.  Pastanenin güzel keklerinden olan kalori deposu üzeri ve içi tahinli cevizli, şekerli kekinin annesine ait olduğunu dile getirirken, ‘Tarif isteyenlerle ilgili de gülümseyerek ’’ürünlerimi tadıp tarifini istediklerinde, genellikle ya eksik ya fazla veriyorum, tariflerim bana özel’’ diyerek kalıplarına olan düşkünlüğünü dile getirdi.

 ‘AMACIMA ULAŞTIM’              

Erhan ‘Aslında bir şube açmak istiyorum fakat yeni açacağım şube, butik tarzda olmalı. Burada tamamen sipariş üzerine çalışmayı düşünüyorum. Kendimi geliştirmek adına insan figürü ve 3 boyutlu çalışmalar üzerine kurslara giderek pastaya yoğunlaşmak istiyorum’ diyerek hedeflerini dile getirdi. Yaşı genç olduğu için girişimciliğinden dolayı çevresinden tebrik aldığını söyleyen işletmeci  ‘Amacıma ulaştığım için çok mutluyum. Belirli bir kitleye ulaştım ve ürünlerim beğeniliyor. Bu beni heyecanlandırıyor ve başarımı arttırıyor. Müşterilerimden olumlu tepkiler alıyor olmak, şahane bir duygu’’şeklinde konuştu.

GENÇ ARKADAŞLARIMA TAVSİYEM

‘Sipariş vermek için ve ürünlerimi görmek için @pastakonagi instagram ve facebook hesabımızdan bana ulaşarak siparişlerini iletebilirler’ diyerek, Benim gibi böyle hayalleri olan gençlere tavsiyem ; ‘’Tamamen doğal ürünleri kullansınlar.  İlk etapta küçük yer tercih etsinler. Çünkü kendilerini kanıtlamaları daha kolay olur.. İnanmak başarmanın yarısıdır. Biraz risk almak lazım. Korkmasınlar mutlaka hedeflerine ulaşmak için bir adım atsınlar çünkü herkes sevdiği işi yapmalı ’’ diyerek sözlerini tamamladı.img_0792

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…