Home GÜNCEL FİZNİK ANTİK TİYATRODA İLK ETKİNLİK YAPILDI

FİZNİK ANTİK TİYATRODA İLK ETKİNLİK YAPILDI

- Guncellenme Tarihi: 31 Ekim 2016 16:51
4 min read
FİZNİK ANTİK TİYATRODA İLK ETKİNLİK YAPILDI için yorumlar kapalı
0

1980 yılında Arkeolog Dr. Bedri Yalman tarafında başlayan kazı çalışmaları 36 yıl sonra ilk kez İznik Roma Tiyatrosu ilk etkinliği kendi tanıtımı için ev sahipliği yaptı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği programda geçmişten günümüze kadar yapılan kazı çalışmaları hakkında bilgi verildi.

İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz ELBAS, İznik Müze Müdürü Haydar Kalsen, Dokuz Eylül Üniversitesi Doç. Dr. Aygün Ekin Meriç, Doç. Dr. Ali Kazım Öz, Dr. Fatih Hakan Kaya, Bursa Büyükşehir İlçe Koordinatörü Serkan Acar ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşti.

Roma Tiyatrosu orta tonoz bölümünde gerçekleşen etkinlikte konuşan İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan yaptığı konuşma da ” Yıllardır önce gelen arkeolojik çalışmalar son zamanlarda olumlu bir şekilde hızlandı. Tabi ki bu çalışmaların hızlanmasının sebebi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında bu çalışmaların tüm yıl tam zamanlı bir şekilde yürütülmesine yönelik imzalanan protokol. Bugün burada bu çalışmaların meyvelerini görüyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın himayelerinde Büyükşehir Belediyemizin desteği, finansal desteği, 9 Eylül Üniversitesi ve hocalarımızın gayretli çalışmaları ve yine Bakanlığımız adına Müze Müdürlüğümüzün kazı başkanlığında bu çalışmalar yürüyor. Bizlerde gerek Kaymakamlık olarak gerek Belediye Başkanlığı olarak bu çalışmaları yakından takip etme gayreti içerisindeyiz” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Arkeoloji Bölümü hocaları Doç. Dr. Aygün Ekin Meriç, Doç. Dr. Ali Kazım Öz, Dr. Fatih Hakan Kaya tarafından İznik’in tarihi, Roma Tiyatrosu kazılarında yapılan çalışmalar, bulunan eserler ve çalışmalar sonucunda tiyatronun geleceği konum ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Yapılan konuşmaların ardından Roma Tiyatrosunda mini kokteyl verilmesinin ardından, protokol üyeleri ve katılımcılar çalışma alanını gezerek bilgilendirildi.bld_2348-1

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…