Home GÜNCEL HAYAT HASTANESİNDE ‘HASTA HAKLARI GÜNÜ’ KUTLANDI…

HAYAT HASTANESİNDE ‘HASTA HAKLARI GÜNÜ’ KUTLANDI…

- Guncellenme Tarihi: 28 Ekim 2016 12:21
3 min read
HAYAT HASTANESİNDE ‘HASTA HAKLARI GÜNÜ’ KUTLANDI… için yorumlar kapalı
0

Hayat Hastanesi’nde, Hasta İletişim ve Halkla İlişkiler Birimi tarafından “26 Ekim Hasta Hakları Günü” kutlandı.

26 Ekim Dünya Hasta Hakları günü nedeniyle, Hayat Hastanesinde yatmakta olan ve ayaktan tedavi için başvuran hastalara ve hasta yakınlarına ikramda bulunularak ‘hasta hakları’ konusunda bilgilendirme yapıldı.

Hayat Hastanesi Hasta Hakları ve Halkla İlişkiler Birimi Sorumlusu Mihriban Ürkmez, Başhemşire Gülşen Akdeniz Tutarlı, Hasta İletişim ve Hasta Hakları Birim Memuru Buse Arslan Talu tarafından gerçekleştirilen ziyaretlerde, ayaktan tedavi için başvuran ve kliniklerde yatan hastalara hasta hakları ile ilgili bilgiler verdi.

Hayat Hastanesinin hasta haklarına önem veren bir yapıya sahip olduğunu söyleyen Ürkmez, öncelikleri olan tıbbi hizmetleri en iyi şekilde verebilmek adına çalıştıklarını dile getirdi. Hasta Hakları Birim Sorumlusu Mihriban Ürkmez, hastaların en doğal hakkı olan sağlık hizmetini eksiksiz ve yüksek memnuniyet oranı ile alması için gayret gösteren bir sağlık kuruluşu olduklarını da ifade etti.

Memnuniyet ve şikayetler değerlendiriliyor…

Ürkmez şunları söyledi: “Bir sağlık kuruluşuna sağlık hizmeti almak için başvuran herkesin, hizmetten genel olarak faydalanma, eşitlik ilkesi içinde hizmete ulaşma, bilgilendirme, kuruluşunu seçme ve değiştirme, bilgi isteme, mahremiyet özeni, tedaviyi reddetme ve durdurma, sağlık hizmetini güvenli bir ortamda alma, dini vecibelerini yerine getirebilme ve saygınlık görme hakları vardır. Bizlerde hastalar için oldukça anlam ifade eden bu özel günde kendilerini ziyaret ederek hakları konusunda bilgilendirme yaptık. Zaten birimimizde de, hasta ve hasta yakınlarının memnuniyet ve şikâyetleri her daim değerlendiriliyor.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Obezitenin Çözümü Obezite Cerrahisinden Geçiyor

Nev Esentepe Genel Cerrahi Gastroenteroloji Cerrahisi Bölümü’nden Doç. Dr. Ufuk Arslan, ob…