Home GÜNCEL İZNİK’TE OKUL ÖNCESİ EĞİTİME TAZE KAN

İZNİK’TE OKUL ÖNCESİ EĞİTİME TAZE KAN

- Guncellenme Tarihi: 27 Ekim 2016 12:35
4 min read
İZNİK’TE OKUL ÖNCESİ EĞİTİME TAZE KAN için yorumlar kapalı
0

Eğitimde Farklı Yaklaşım Sloganıyla İznik’e kazandırılan okul öncesi eğitim kurumu Menekşe Anaokulunda eğitimler başladı.

Yeni bir tarz ile çocukların ilkokula hazırlanması için açılan           Menekşe Anaokulu İznik Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği öncülüğünde eğitime kazandırıldı. Okulun hedefi Çağımızın yeni insan modeline uygun olarak, Aklı kullanarak uygun eğitim ortamları oluşturmak. Gelişmeyi sağlayacak eğitim anlayışı ile çocuklarımızı,Milli kültür ve ahlak anlayışı içinde ilkokula ve hayata hazırlamak ve olduğunu belirten  Okul Müdürü Sait Şentürk eğitimlerin tam ve eksiksiz bir şekilde devam ettiğini bildirdi.

_dsc0067-kopya3 yaşına kadar bir çocuğun Beyni’nin bir yetişkinden 2,5 kat fazla çalıştığı; yapılan uluslararası araştırmalar ve uygulanan testler 0-6 yaş gurubunda gelişim düzeyinde okul öncesi eğitimi almış çocukların, yetişkin olduklarında dış dünya ile kolay ve sağlıklı iletişim kurdukları ve sosyal insanlar olduklarını gösterdiği, bu yüzden her bireyin mutlaka  okul öncesi eğitiminden geçmesi gerektiğini söyleyen Okul Müdürü Sait Şentürk bu hedefi gerçekleştirmek için açılışa özel olarak tanışma ve kaynaşma hedefi ile İznikli minikleri bir hafta boyunca okulda misafir olarak eğitime alacaklarını belirtti.Eğitimde iki türlü çalışma olacak.

1-Karakter Eğitimi: Fatma Ateş öğretmenimizin önderliğinde Kur’an, din bilgileri. Ahlak ve maneviyat konularında 3 saat eğitim;

2-Akademik Eğitim: Sinem Gül ve Gizem Ülkü Aktaş önderliğinde İlkokula hazırlık, hayata yönlendirme ve arkadaşlık ilişkileri, yardımlaşma, kaynaşma eğitimleri verilmektedir.

Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak 10 Ekim 2016 tarihinde açılmış olup, devlet müfredatlara uygun olarak çalışmaktadır

Okulumuzun kontenjan sayısı 23 öğrencidir.  Eğitimimiz  sabah  8.30 ile 16.30 arasındadır.

Oyun salonumuz ve 4 ayrı eğitim dersliği ile 03 ile 06 yaş arası öğrenciler açıktır.

Öğrencilerimize sabah ve ikindi kahvaltısı,öğle yemeği verilmekte, sürpriz aktivitelerle çalışmalar yürütülmektedir.

Daha sonra ise bu öğretim yılı boyunca sürpriz bir ücretle eğiteceklerini belirten Şentürk kayıtların devam ettiğini de dile getirdi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gençlerin Yoluna Işık Tutacak Etkinlik Başladı

İnegöl Belediyesi’nin Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezi i…