Home GÜNCEL Gazilere yeni bina…

Gazilere yeni bina…

- Guncellenme Tarihi: 25 Ekim 2016 14:26
3 min read
Gazilere yeni bina… için yorumlar kapalı
0

Mustafakemalpaşa Muharip Gaziler Derneği Şubesi yeni yerine törenle taşındı. Uzun yıllar Belediye İş Hanı’nda faaliyetlerini sürdüren Gaziler Derneği Şubesi’ne Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından Etibank karşısında yeni bina tahsis edildi. Gaziler Derneğinin yeni hizmet binasının açılışına; Kaymakam Mustafa Masatlı, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Böberci, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Gaziler Derneği Başkanı Erdinç Hazar, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte gaziler ve aileleri katıldı.

Açılışta konuşan Gaziler Derneği Başkanı Erdinç Hazar, yeni tahsis edilen binadan oldukça memnun olduklarını söylerken Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a teşekkür etti.

 ”Gaziler yüz akımız ”

Türkiye’nin ideallerinin gazilerle yaşatıldığını belirten Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise şehitlerin can yoldaşı olan gazilerin her zaman yanında olduklarını dile getirdi. Başkan Kurtulan; ”Cumhuriyetimizin yaşatılması için elimizdeki en büyük güç milli kültürümüzdür. Gazilerimiz de bizim yüz akımız, yaşayan tarihimizdir. Gelecek nesle canlı tarih olarak gazilerimizi saklıyoruz. İhtiyacınız olan her şeyi yapmak bizim vicdani görevimizdir. El ele vererek bu binayı gazilerimize kazandırdık. Bugüne kadar ülkemiz için çarpışan tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum”dedi. Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Böberci ‘e konuşmasında gazilerin Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcileri olarak cumhuriyetin temel taşları olduğunu kaydetti.

Kaymakam Mustafa Masatlı ise milletin gücü ve inancıyla tüm sorunları rahatlıkla aşacağını söyledi. Kaymakam Masatlı; ” Gazilerimiz millete emanettir. Bize düşen görev onların bize bıraktığı ülkemizi daha da ileriye taşıtarak gelecek nesle miras bırakmaktır.Gazilerimize hep birlikte sahip çıkacağız”dedi.

Konuşmaların ardından Müftü Musa Uzun'un yaptığı dua ile Gaziler Derneğinin yeni hizmet binası açıldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…