Home Duyuru Başkan Özkan’dan Toplu Taşıma Zammına İlişkin Önemli Açıklama!

Başkan Özkan’dan Toplu Taşıma Zammına İlişkin Önemli Açıklama!

- Guncellenme Tarihi: 17 Ekim 2016 13:48
3 min read
Başkan Özkan’dan Toplu Taşıma Zammına İlişkin Önemli Açıklama! için yorumlar kapalı
0

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, M Plakalı şehir içi toplu taşıma araçlarına dair Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin onayladığı karar doğrultusunda yapılan tam bilete %33, öğrenciye ise %50 oranındaki zammın vatandaşlardan tepki alması nedeniyle önemli bir açıklama yaptı.

Mevcut zammın, Karacabey Belediyesi ile hiçbir alakası olmadığını belirten Başkan Özkan, bu konuda vatandaşlardan gelen şikâyet doğrultusunda ilgili birimlerin konuyu takibe aldıklarını ve yapılan usulsüz zammın durdurulması için de gerekli çalışmaları başlattıklarını söyledi.

Başkan Özkan açıklamasında, Ulaştırma Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (UKOME) tarafından alınması gereken bu kararın, Karacabey Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası’nın teklifi ve Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin onayıyla, karar usulüne uygun olmaksızın uygulamaya konduğunu söyledi.

Belediye Olarak Konunun Takipçisi Olacağız

Toplu taşıma araçlarında yapılan zamma ilişkin konuşan Başkan Özkan, açıklamalarını şu sözlerle noktaladı: “Belediye olarak yasal merci olan UKOME üst kuruluna konu süratle iletilmiş, gündeme alınmış ve tüm Bursa Büyükşehir ilçelerinin birlikte değerlendirileceği kararı verilerek, bu zam kararı reddedilmiştir. Buna rağmen şehir içi minibüs işletmeleri oda kararını gerekçe göstererek zammı uygulamaya etmeleri üzerine, denetim yetkisi olması sebebiyle Bursa Büyükşehir tarafından gerekli denetimler yapılacaktır. Biz de belediye olarak konunu takipçisi olacağız.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Duyuru
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…