Home GÜNCEL BURPAS BAŞKANI BİLİKTÜ, PLASTİK VE AMBALAJ SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ…

BURPAS BAŞKANI BİLİKTÜ, PLASTİK VE AMBALAJ SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ…

- Guncellenme Tarihi: 12 Ekim 2016 09:46
3 min read
BURPAS BAŞKANI BİLİKTÜ, PLASTİK VE AMBALAJ SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ… için yorumlar kapalı
0

Bu yılık ilk 9 aylık döneminde plastik ve ambalaj sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendiren Bursa Plastik ve Ambalaj Sanayicileri Derneği (BURPAS) Başkanı İlker Biliktü, “Bu dönemde geçen seneye göre sektörümüzün ihracatında yaklaşık yüzde 5’lik gerileme yaşadık” dedi. Biliktü, Mısır ve Irak’a yapılan ihracatın yüzde 25, Rusya’ya yapılan ihracatın yüzde 43 oranında azaldığını dile getirdi.

 

İhracat açısından önemli bir pazar durumunda olan Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan iç karışıklıkların plastik ve ambalaj sektörünü etkilediğini de sözlerine ekleyen Biliktü, “Sektörün temsilcileri olarak yeni pazarlar bulmamız gerektiğini biliyoruz. Bu anlamda PLASFED olarak sürdürdüğümüz çalışmalara ilave olarak İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği bünyesinde kurulan Tanıtım Grubu faaliyetlerinin de yeni pazar yaratılmasında önemli rol alacağı inancındayız. Ayrıca yeni teknolojiye geçiş ve imalatlarımızda yasaklı hammaddelerin kullanımını azaltarak, yerine plastik yasağı olmayan ürünler kullanmak suretiyle Avrupa ülkelerine de rahatlıkla ihracat yapabiliriz” şeklinde konuştu.

 

Taşıma poşetleri imalatından endüstriyel ürünlere yönelik üretime geçilmesi gerektiğine de dikkat çeken BURPAS Başkanı İlker Biliktü, bu konuda Hükümetin ve ilgili kurumların destekleri olduğunu da belirtirken, “KOSGEB başta olmak üzere pek çok kurum ar-ge çalışmaları başta olmak üzere, ürün geliştirme ve pazar araştırması gibi konularda destekler veriyor. Sektörümüzde faaliyet gösteren firmalar bunları da değerlendirmelidirler” dedi.

 

Plastik ve ambalaj sektöründe düşük karlılık ve üretimde kullanılan hammaddenin dövizle alınıp TL ile satılması nedeniyle pek çok firmanın sektörden çıkmaya başladığını belirten Biliktü, plastik ve ambalaj arz düşüşlerine dikkat çekti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Kestel Belediyesi’nden 2 Milyon 807 Liralık Sosyal Destek

Kestel Belediyesi, bakkallardaki ve okul kantinlerindeki veresiyeler ile elektrik ve su bo…