Home GÜNCEL İZNİK 2. GÜN BATIMI ŞENLİĞİNDE YAĞMUR BEREKETİ…

İZNİK 2. GÜN BATIMI ŞENLİĞİNDE YAĞMUR BEREKETİ…

- Guncellenme Tarihi: 10 Ekim 2016 09:51
6 min read
İZNİK 2. GÜN BATIMI ŞENLİĞİNDE YAĞMUR BEREKETİ… için yorumlar kapalı
0

3-iznik2-gunbatimi-senligi-2İznik Gölü’nde güneşin suya düştüğü 14-21 Mart ve 3-10 Ekim tarihleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi, İznik Kaymakamlığı ve İznik Belediyesi’nin ortak çalışması ile gerçekleşti.

Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleşen Gün Batımı Şenliğin İkincisi 8 Ekim 2016 tarihinde saat: 17.30’da İznik Belediyesi izzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezinde başlarken, hava muhalefeti ve sağanak yağış nedeni ile yarıda kesildi. Fakat İznik Gölü bu haliyle de fotoğraf severlere muhteşem kareler çekme fırsatı sundu.

Gün Batımı Şenliğine İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Garnizon Komutanı Binbaşı Fırat Toprak, Cumhuriyet Savcısı Sebahattin Taha Hasbutcu, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanı Aziz Elbas, Bursa Büyükşehir İlçe Koordinatörü Serkan Acar, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Örgütleri ve Fotoğraf severler katıldı.

“ 2. İznik Gün Batımı Şenliği”  Gün Batımı Proje Danışmanı İsmail Şahinbaş’ın organizasyonla ilgili çalışmaları anlatmasının ardından Medeniyetler Başkenti İznik Belediye Başkanı Osman Sargın konuşmasında “ İznik’te Güneş bir farklı doğar ve batar. İznik Gölünde Güneş sevdiğine farklı kavuşur. İznik gölü çok cömert bir gölümüzdür. Ağustos ve Eylül aylarında ise Turkuaz bir renge bürünür. Seyretmeye doyum olmaz. Sağlık açısından da birçok faydaları vardır. Sodalı suyu adeta insanlığa şifa dağıtmaktadır. Siz İzniklileri hiç sivilceli ve yaralı gördünüz mü? Hayır, göremezsiniz, çünkü İznik gölündeki sodalı su onları tedavi eder. Bugün bu güzelliği yaşamak nasip olmadı.Fakat İznik Gölü her haliyle mükemmeldir.İşte böylesine muhteşem bir gölü tüm dünya insanlarına sunmak istedik.İşte bu yıl ikincisini tertip ettik.İnşallah gelecek yıllarda da bu günbatımı etkinliklerini tertip edeceğiz.Ben bugün buraya gelen değerli konuklara teşekkür ediyorum” dedi.

Kaymakam Ali Hamza Yaptığı konuşmada “Sevgili konuklar, günbatımı etkinliği Bursa Valiliğimizin Doğa Bursa çalışmaları kapsamında ilk olarak yapılmıştı. Bu ikincisini de Bursa Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle, İlçe Kaymakamlığımız ve Belediye Başkanlığımızın ev sahipliğinde yapıyoruz. Ben tüm emeği geçen kurumlara teşekkür ediyorum. Aynı zamanda çalışmaları yürüten İsmail Şahinbaş’a da teşekkür ediyorum. Bugün güneş tabi kendini sakladı, nazlı davrandı. Tabi ki bu bir doğa olayı. İznik Günbatımı nezdinde de dünya da parmakla gösterilen nadir yerlerden biri. İznik Gölü Unesco çalışmaları içerisinde de ayrıca bir yer tutuyor. Bugünün bu şekilde olmasında da bir hayır vardır diye düşünüyorum. Ben bir yıldır İznik’teyim. İznik Gölü’nün her haliyle güzel olduğunu görüyorum. İştiraklerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Ardından “Suya düşen Işık belgeseli” ekranlarda izlenirken başlayan sağanak yağış sonrası program sona erdi. İznik Fotoğraf Severlerin hazırladığı fotoğraf sergisi de katılanlardan beğeni topladı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Karacabey, Gelecek 100 Yıla Hazır

Ramazan ayının manevi coşkusunun en güzel şekilde yaşandığı Karacabey’de, Bursa Büyükşehir…