Home Duyuru “Çemberimde Gül Oya” sergisi Bursa’da…

“Çemberimde Gül Oya” sergisi Bursa’da…

- Guncellenme Tarihi: 8 Ekim 2016 14:11
2 min read
“Çemberimde Gül Oya” sergisi Bursa’da… için yorumlar kapalı
0

Avrupa Birliği Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ilde yürütülen “Çemberimde Gül Oya” projesinin Yenişehir ayağı yapıldı.
81 ilin unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerinin gün ışığına çıkarılması hedefleniyor. Bursa’nın Yenişehir ilçesinde açılan sergi göz kamaştırdı. Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’ndeki serginin açılışına Kaymakam Abdullah Çiftçi, Belediye Başkan vekili Zekai Dündar, İlçe Milli eğitim Müdürü Musa Ayaz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Mehter konseriyle renklenen serginin açılışında konuşan Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, “Bu projeyle 81 kültürün buluşmasını görmüş olacağız” dedi.
Kaymakam Abdullah Çiftçi de, “Yenişehir, Osmanlı’nın ilk başşehri. Sahip olduğumuz bu zenginlik bir Osmanlı mirasıdır. Ülkemizin her noktasında çok farklı kültürler var. Bunlar bizim ortak mirasımız” diye konuştu
Konuşmaların ardından sergi gezildi. Kadınların ve genç kızların el emeği ve göz nuruyla yaptığı oyalar, nakışlar, yastık ve yatak örtüleri ile çeşitli çeyiz eşyaları göz kamaştırdı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Duyuru
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl’ün Geçmişi ile Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Huzurevi sakinleriyle lise öğrencilerini aynı iftar s…