Home GÜNCEL Osmangazi’den Ankara’ya Demokrasi Turları…

Osmangazi’den Ankara’ya Demokrasi Turları…

- Guncellenme Tarihi: 6 Ekim 2016 14:36
6 min read
Osmangazi’den Ankara’ya Demokrasi Turları… için yorumlar kapalı
0

demokrasi-turu-4Osmangazi Belediyesi’nin 15 Temmuz hain darbe girişimini unutmamak ve unutturmamak adına düzenlemiş olduğu ‘Ankara’ya 15 Temmuz Demokrasi Turları’ başladı. Osmangazi Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen kültür turları, bu yıl 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimini engellemek adına büyük kahramanlıklara sahne olan Ankara’ya gerçekleştiriliyor. ‘Ankara’ya 15 Temmuz Demokrasi Turları’ adı altında gerçekleştirilen turlarda her gün Osmangazi sınırları içerisindeki bir mahalleden 3 otobüs Ankara’ya gidecek. Yılsonuna kadar devam edecek olan Demokrasi Turları kapsamında Osmangazi’nin 136 mahallesinden toplam 13 bin vatandaş ücretsiz olarak Ankara’ya götürülerek büyük kahramanlıkların yaşandığı ve demokrasi destanının yazıldığı yerleri gezecek. Demokrasi Turları kapsamında vatandaşlar ilk olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin bulunduğu Beştepe’ye gidecek. Darbe girişimi gecesi tanklar tarafından bombalanan Ankara Emniyet Müdürlüğü’nü de gezecek olan vatandaşlar daha sonra savaş uçakları tarafından bombalanan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni gezme fırsatı bulacak. Taceddin Dergahı, Ulucanlar Cezaevi ve 47 polisin şehit olduğu Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’nı da ziyaret edecek olan vatandaşlar, 15 Temmuz gecesi vatanına, milletine, bayrağına ve demokrasisine sahip çıkmak adına verilen destansı mücadeleyi yerinde görme ve anlama fırsatı bulacak.

BAŞKAN DÜNDAR İLK KAFİLEYİ UĞURLADI

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Ankara’ya 15 Temmuz Demokrasi Turları kapsamında Hüdavendigar Mahallesi’nden yola çıkan ilk kafileyi uğurladı. Başkan Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak yıllardır düzenlediğimiz kültür turları ile vatandaşlarımızı tarihi ve manevi açıdan önem taşıyan çeşitli şehirlerimize götürüp gezdiriyoruz. Geçtiğimiz yıl Çanakkale Savaşları’nın 100. yılı olması dolayısıyla 18 bin öğrencimizi Çanakkale’ye götürdük. Gençlerimiz destanının yazıldığı toprakları gezip, şehit olan atalarının verdiği mücadeleyi anlama imkanı buldu. Bu yıl ise gezilerimizi bir başka kahramanlık destanının yazıldığı Ankara’ya düzenliyoruz” dedi.demokrasi-turu-6

DÜNDAR: “15 TEMMUZ’U UNUTTURMAYACAĞIZ”

15 Temmuz gecesi Çanakkale’de yaşanan kahramanlık ruhunun tekrardan canlandığını ve tüm Türkiye’nin tek yürek olarak hain darbe girişimine karşı durduğunu ifade eden Başkan Dündar, “15 Temmuz gecesi tüm halkımız 100 yıl önce Çanakkale’de sergilediği mili duruşu, vatan ve millet sevgisini tekrardan tüm dünyaya gösterdi. Hain darbe girişimi, vatanımızı, milletimizi, devletimizi ve bayrağımızı hedef alan bir saldırıydı. Bu ülke daha önce de darbeler gördü. Ancak böyle hain bir saldırı ile hiç karşılaşmadı. Tarihi bilmezsek geleceğe emin adımlarla yürüyemeyiz. Tarihin çeşitli dönemlerinde olduğu gibi dış güçlerin ülkemizi parçalamaya yönelik hareketleri günümüzde de devam ediyor. 15 Temmuz gecesi de bu saldırılardan biriyle karşı karşıya geldik. Milletimiz o gece bir oldu, iri oldu, diri oldu ve hep birlikte Türkiye oldu. Atalarımızın dediği gibi su uyur düşman uyumaz. Bizim her zaman dikkatli olmamız ve yaşananları unutmamamız gerekiyor. Osmangazi Belediyesi olarak biz de 15 Temmuz’da yaşananları unutmamak ve unutturmamak adına da Ankara’ya geziler düzenliyoruz. İnşallah bu projemiz maksadına ulaşır” diye konuştu.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aktaş: “Biz Bursa’nın Her Köşesinde Gülümsüyoruz”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düz…