Home GÜNCEL ÇAKMA SALDIRININ GERÇEK PROVOKATÖRLERİ

ÇAKMA SALDIRININ GERÇEK PROVOKATÖRLERİ

- Guncellenme Tarihi: 6 Ekim 2016 11:32
5 min read
ÇAKMA SALDIRININ GERÇEK PROVOKATÖRLERİ için yorumlar kapalı
0

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya Mütareke Meydanındaki İsmet İnönü heykeline yumurtalı saldırı düzenlendiğini, saldırının kabul edilemeyeceğini belirterek olayın takipçisi olacağını dile getirmişti.
Mudanya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, inceledikleri kamera görüntülerinden sonra Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın iddia ettiği gibi İsmet İnönü heykeline herhangi bir saldırı olmadığını açıkladı. İddia edilen yumurta kırıklarının ise o gece heykelin arkasında oturup sohbet edip yemek yiyen beş şahsa ait olduğunu ve yumurta atıklarını heykelin mermerinin üzerine bıraktığını bildirdiler.
Halkı provoke ederek, galeyana getirenlere ceza var mı?
Bu açıklama ve araştırma beklenmeden konu bursaolay.com sitesinde haberleştirildi.
Haber sitede; “Bursa Mudanya’da Mütareke meydanında bulunan İsmet İnönü heykeline yumurtalı saldırı düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün muhtarlarla yaptığı toplantıda Lozan çıkışı sonrası İsmet İnönü heykeline saldırı gerçekleşti. Bursa-Mudanya Mütareke meydanındaki heykele saldırıyı gerçekleştiren şahısların kimlikleri henüz belirlenemezken Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz olayın peşini bırakmayacaklarını açıkladı. Türkyılmaz saldırının kabul edilemeyeceğini belirterek olayın takipçisi olacaklarını dile getirdi.” şeklinde verildi. Bu haberi dayanaksız, araştırmadan yapan site editörünün de toplumda nasıl bir infiale yol açabileceğini düşünemeden hareket ettiğini var sayıyoruz.
Asıl konu şu ki; halkta kin ve nefret oluşturacak, istenmeyen olaylara sebep olabilecek bu provokasyon devlet kurumlarından birinin başındaki bir Belediye Başkanına yakıştı mı?
CHP, İnönü heykeli önünde, ‘olmayan saldırının’ basın açıklamasını yaptı.
CHP Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman’ın, İl Başkanını Şadi Özdemir’i, milletvekili Nurhayat Altaca’yı ve partilileri arkasına alıp sözde saldırıyı kınaması da ayrı bir provokasyon olarak algılandı. Heykel önünde basın açıklaması yapan CHP Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman, Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü gibi isimlerin anılarına hakaret edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Ergül Batman, ”saldırının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhtarlar toplantısında yaptığı Lozan açıklaması sonrası gerçekleştiğini savunarak, Cumhuriyet sayesinde koltuklarında oturanları sorumluluğa davet ediyoruz” dedi.
Tüm bu eylemler neticesinde aslında böyle bir saldırının hiç gerçekleşmemiş olmasına rağmen, tamamen afaki görüşlere dayalı açıklamalarla halkın galeyana sürüklenmesinin; İlçenin mülkiye amirince nasıl değerlendireceği merak konusu… Mudanya Halkı; Kaymakam Beyin ve Savcılığın bu konuda görevlerini yerine getireceğine dair beklentisini sürdürüyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…