Home GÜNCEL ALİ AYKURT BU SORULARA YANIT VERECEK Mİ?

ALİ AYKURT BU SORULARA YANIT VERECEK Mİ?

- Guncellenme Tarihi: 13 Ekim 2016 15:37
10 min read
ALİ AYKURT BU SORULARA YANIT VERECEK Mİ? için yorumlar kapalı
0

 

15 Temmuz darbe girişiminden sonra birçok örgüt üyesi görevden alınırken Ak Parti içinde de iç sorgulamalar başladı. Teşkilatın da bu kişilerden temizlenmesi,  güvenilir kişilerden oluşması için tüm duyarlı partililer el birliği ile çalışmalarını sürdürmeye devam ediyorlar.

Ancak bunların yanı sıra partiye gerçekten faydalı olanlarla, zararı dokunanlar da konuşulmaya ve sorgulanmaya başlandı.

Örneğin uzun zamandır Ak Parti Orhaneli İlçe Başkanı olarak görev yapan Ali Aykurt’la ilgili konuşulanlar, yayın organımıza ulaşan bilgiler enteresan bir hal aldı.

Başkan Aykurt’a kendisi hakkındaki iddiaları sormak istiyoruz:

  1. 2014 seçimlerinde Ak Parti İlçe Başkanı iken dönemin Ak Parti Belediye Başkan adayı İrfan Tatlıoğlu’nu istemediği için Ak Partinin kaybetme riskine rağmen MHP adayını destekledi mi? Açıkça MHP adayına çalıştı mı?
  2. Orhaneli Belediyesince düzenlenen Festivallerde, Şenliklerde, 9 Eylül Kurtuluş Günü etkinliklerinde, 100 yıldır yapılan bayramlaşma törenlerinde (örneğin son Kurban bayramında) Orhaneli’deki neredeyse CHP’li, MHP’li tüm siyasiler katılmasına rağmen davet edilmesine rağmen neden kendisi bulunmuyor?
  3. Yine Orhaneli Belediyesince tertip edilen Vefa Toplantısı Ak Partili eski ver var olan ilçe başkanları, milletvekilleri, eski ve var olan il ve ilçe belediye başkanları, CHP ve MHP ilçe başkanları, meclis üyeleri katıldığı halde, davet edilmesine rağmen neden bu organizasyonda da yoktu?
  4. Ak Parti camiasının gücüyle işe yerleştirdiği kişilerden buna karşılık bir ücret talep ettiği ve aldığı doğru mu? Doğruysa bu ücret ne kadar, şimdiye kadar ne kadar gelir sağladı?
  5. Seçim döneminde aday adaylarından ilçe başkanlığı için ne kadar para topladı, bu paraları hangi amaçla nerelere harcadı? İlçeye yapılan bu bağışların parti için harcanmadığı doğru mu?
  6. Ramazan ayında Büyükşehir’den gelen 400 adet erzak paketlerinin dağıtım listesine Kadın kolları başkanının adını yazdığı, bu yöneticinin ve eşinin aslında birer iş sahibi oldukları, erzak paketine ihtiyaçları olmadığı doğru mu? Yazıldıysa ufacık erzak paketi için neden böyle yola başvuruldu? Kalan paketler kimlere dağıtıldı? Fakire değil de daha çok yakın ve yandaşlarına verildiği doğru mu?ali-aykurt
  7. Göreve geldiğimden beri Fetö yandaşı memurların tayinini çıkarmakla uğraşıyorum, mücadele ediyorum demesine rağmen görevden alınan ve men edilen Orhaneli Kaymakamı M. S. B.’ye destek vermek için biri vekil olmak üzere birçok kişiyle görüşüp hatta Ankara’ya giderek göreve iadesi için çaba gösterdi mi?
  8. Daha önce kendisinin Kimse Yok mu Derneğine üye olduğu, Zaman gazetesi abonesi olduğu doğru mu?
  9. Evinin ve işinin Bursa’da olduğu, parti ilçe binasının genellikle kapalı olduğu doğru mu?
  10. 15 Temmuz darbe girişiminden sonraki akşamlarda neredeyse tüm ilçeler halkı ilçe meydanlarına taşırken kendisinin sadece parti binasının önünde partililerle toplandığı, Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ilçe meydanında halkla, milletvekilleriyle, CHP ve MHP ilçe başkanlarıyla demokrasi nöbeti tutarken buraya dahi iştirak etmediği doğru mu?
  11. Başkan Aykurt ; İlçe Başkan yardımcılarından Recep Demir ve Cevat Koç’la birlikte büyük Büyükşehir’e ve Buski’ye ve de bir ilçe belediyesine araç kiraladıkları, ihaleye girip girmedikleri, ihale şartları hakkında açıklama yapabilir mi? İlçe yöneticisi olmadan da böyle bir hizmet veriyorlar mıydı? Vermiyorlarsa ilçe yöneticisi olduktan sonra bu işleri almaları tesadüf mü? Bu üç isim ilçe yöneticisi olmadan ve olduktan sonraki mal varlıklarını açıklayabilir mi? Bu mal varlıklarında öncesi ve sonrasında fark var mıdır, varsa ne kadardır?
  12. Yine Başkan Yardımcılarından Recep Demir’in hem araç kiralama işi hem de fason ayran ürettirme işiyle ilgilendiği doğru mu? Bu ayranların, marka ayranlara göre daha yüksek fiyata yine bir ilçe belediyesine satıldığı doğru mu?

Son sorularımız da İl Başkanı Cemalettin Torun’a:

  1. Kendisinin önce atamayla getirdiği, daha sonra siyasi bir manevrayla kongrede tek aday çıkmasını sağladığı Ali Aykurt’la ilgili türlü şikayetler almasına rağmen neden hiçbir işlem yapmıyor?
  2. Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ile yıllardır süren dargınlıklarını bildiği halde neden şimdiye kadar hiçbir müdahalede bulunmadı? İlçe danışma meclisi toplantısında Ak Parti Milletvekili Müfit Aydın’ın iki yöneticiyi barıştırma çabaları sonuç verir mi? Ak Partinin gelecek seçimlerde Orhaneli’deki başarısı veya başarısızlığı bu iki yöneticinin koordineli ve barış içinde çalışmasına bağlı değil mi? Ak Parti’nin başarısı Cemalettin Torun’un umurunda mı?

Sayfalarımız gelecek cevaplara açıktır…

 

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…