Home GÜNCEL Nilüfer’in Kent Bostanları’na Altın Karınca Ödülü

Nilüfer’in Kent Bostanları’na Altın Karınca Ödülü

- Guncellenme Tarihi: 3 Ekim 2016 15:03
4 min read
Nilüfer’in Kent Bostanları’na Altın Karınca Ödülü için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediyesi’nin hayata geçirdiği Kent Bostanları ve Yerel Tohum Kütüphanesi, Marmara Belediyeler Birliği tarafından ödüllendirildi.
Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri sahiplerini buldu. İstanbul’da düzenlenen ödül törenine Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Fırat Emiroğlu da katıldı. Marmara Belediyeler Birliği tarafından geleneksel hale getirilen ödül töreninde “Afet Yönetimi”, “İmar Şehircilik ve Estetik”, “Kurumsal Yönetim ve Gelişim”, “Kültür ve Sanat”, “Toplum Düzeni ve Sosyal Hizmetler”, “Ulaşım ve Altyapı Hizmetleri”, “Yeşil Alan ve Çevre Yönetimi Hizmetleri”, “Ar-Ge ve İnovasyon” gibi kategorilerde 80 belediye ödüllendirildi.
Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri’nde bu yıl ilk kez Tabiata Saygı Ödülü ve Tarihe Saygı Ödülü de verildi. Tabiata Saygı Ödülü kategorisinde verilen tek ödüle Nilüfer Belediyesi değer görüldü. Kent Bostanları ve Yerel Tohum Kütüphanesi projesi ile ödüllendirilen
Nilüfer Belediyesi’nin ödülünü, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Fırat Emiroğlu, Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Recep Altepe ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın elinden aldı.
Emiroğlu, Nilüfer Belediyesi’nin ekolojik tarımın geleceği adına hayata geçirdiği Kent Bostanları ve Yerel Tohum Kütüphanesi ile ödül almasının gurur kaynağı olduğunu belirterek, “Doğayı korumak, tarım alanlarına ve çevre değerlerine sahip çıkmak Nilüfer Belediyesi’nin önceliklerindendir” dedi.
Nilüfer Belediyesi tarafından 2016 yılı Nisan ayında hayata geçirilen ve Küçük Ölçekli Kent Bostanları’nda ekolojik tarım yapılıyor. 5 buçuk dönümlük arazide oluşturulan 64 metrekarelik 67 bahçede kentli kırsalla buluşuyor. Kent Bostanları’ndaki bahçelerin bir bölümü Mahalle Komiteleri’ne ve Nilüfer Belediyesi Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nin kullanımına sunuldu. Diğer bahçelerde de ekolojik tarım koşullarına göre tarım yapıldı. Yaz aylarında yapılan üretim sonunda Kent Bostanları’nda 60 biber türü yetiştirilerek tohum elde edildi.
Genetiğiyle oynanmış tohum yerine, yerel tohum üretiminin yapılması ve çoğaltılması maksadıyla gerçekleştirilen çalışmalarda elde edilen tohumlar, Nilüfer Belediyesi’nin desteklediği ve Ekolojik Yaşam Derneği (EKODER) tarafından kurulan Tohum Kütüphanesi’ndeki yerini aldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Karacabey, Gelecek 100 Yıla Hazır

Ramazan ayının manevi coşkusunun en güzel şekilde yaşandığı Karacabey’de, Bursa Büyükşehir…