Home Duyuru Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması Başladı… Birinciye 5 bin TL

Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması Başladı… Birinciye 5 bin TL

- Guncellenme Tarihi: 30 Eylül 2016 10:00
10 min read
Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması Başladı… Birinciye 5 bin TL için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediyesi’nin, edebiyat dünyamıza yeni eserler kazandırmak, Mevlana’nın dünyaya yayılan felsefesini gençlerin hafızalarına ve ruhlarına işlemek amacıyla hayata geçirdiği ve bu yıl 7’incisini düzenlediği Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması başladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve “Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği” işbirliğinde düzenlenen Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması’nın tanıtım toplantısı, Karabaş-i Veli Kültür Merkezi’nde yapıldı. Türkiye’de tüm liselerden öğrencilerin katılabileceği yarışmanın bu yılki konusu gençlerin içlerindeki Mevlana sevgisini, Mevlana felsefesini istedikleri gibi anlatmaları amacıyla serbest olarak belirlendi. Bursa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nevzat Gültekin, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, Karabaş-i Veli Kültür Merkezi Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ ve jüri üyeleriyle beraber basın toplantısı düzenleyerek yarışma hakkında bilgiler veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Düzenlemiş olduğumuz yarışmalar ile gençlerimizin yeteneklerini keşfetmelerine olanak sağlıyoruz. Yeni şairlerin ve yazarların Türk edebiyatına kazandırılmasına zemin hazırlıyoruz” dedi.mevlana-3

“GENÇLERİMİZ YETENEKLERİNİN FARKINA VARIYOR”

Osmangazi Belediyesi olarak klasik belediyecilik faaliyetlerinin dışında sosyal ve kültürel alanda birçok çalışma yürüttüklerinin altını çizen Başkan Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak her zaman Milli Eğitim’in yanındayız. Okulların fiziki şartların iyileştirilmesinden, yeni okulların inşa edilmesine kadar eğitim alanında birçok çalışma yürütüyoruz. Fiziki ve maddi desteğin yanı sıra öğrencilerin hem eğitimine hem de gelişimine katkı sağlayacak edebi yarışmalar da düzenliyoruz. Liselerarası Müzik Yarışması, Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması ve bu yıl 7’incisini düzenlediğimiz Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması bunlar arasında. Yarışmamızı ilk olarak Osmangazi ilçesindeki liseler arasında yaptık. Daha sonra Bursa geneline yaydığımız yarışmamızı Türkiye geneline taşıdık. Bu yarışma ile gençlerimizin edebi alanda bir şeyler ortaya koymasına imkan sunuyoruz. Gençlerimizin yeteneklerini keşfetmelerine olanak sağlıyoruz. Yeni şairlerin ve yazarların Türk edebiyatına kazandırılmasına zemin hazırlıyoruz. Bunda da başarılı oluyoruz. Dereceye giren eserleri kitap haline getirerek kalıcı hale getiriyoruz. Bizim bu etkinliklerimiz herkes tarafından örnek gösteriliyor” dedi.

YARIŞMANIN KONUSU SERBEST

Bu yılki yarışmanın konusunu jüri üyelerinin kararı ile serbest bıraktıklarını belirten Başkan Dündar, “Konunun serbest olması gençlerimizin daha geniş bir bakış açısıyla Mevlana’yı anlamasına ve yazmasına olanak sağlayacaktır. Ülkemiz 15 Temmuz gecesi hain bir darbe girişimine maruz kaldı. Halkımız o gece tek yürek olarak bu girişime engel oldu. Halkımızın bu birlikteliği, bizim genlerimizden ve sahip olduğumuz maneviyattan geliyor. İşte Mevlana’yı okumak, anlamak ve onunla ilgili şiirler kaleme almak da gençlerimizin maneviyatını güçlendirecektir” diye konuştu. Yarışmaya 81 ildeki tüm liselerin katılabildiğine ve son başvurunun 25 Kasım’a kadar olacağına dikkat çeken Dündar, “Jüri üyelerimiz Prof. Dr. Alev Sınar Uğurlu, Yrd. Doç. Dr. Saadettin Eğri, Metin Önal Mengüşoğlu, Ercan Yılmaz ve Mustafa Başpınar’ın değerlendirmeleri sonucunda en güzel eserleri seçeceğiz. Umarım gençlerimizin bu eserleri hak ettiği değeri bulacak ve Bursa ile sınırlı kalmayıp tüm dünyaya eserlerini duyurabilecekler. Gençlerimize başarılar diliyorum” dedi.

Bursa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nevzat Gültekin, “Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması, eğitim alanında düzenlenen sosyal faaliyetler arasında önemli bir yere sahip. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yarışmaya katılımın üst düzeyde olması konusunda okullarımıza çağrıda bulunduk. Gençlerimiz bu tür yarışmalara katılarak ödül almayı ve isimlerini duyurmayı önemsiyorlar. Bir kitabın içerisinde isimlerinin ve eserlerinin yer alması onlar için büyük bir ödül olacaktır. Bu yarışmanın düzenlenmesinde başta Başkanımız Mustafa Dündar olmak üzere katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

MENGÜŞOĞLU: “ŞİİR YAZAN İNSAN VAHŞİLİK YAPAMAZ”

Jüri üyesi Metin Önal Mengüşoğlu da “Şiir ve edebiyat ile ilgilenen insanlar asla barbarca ve vahşice hareketler içerisinde bulunmazlar. İnsanların vahşetten kurtulması için sanatın her alanına ihtiyacımız var. Çocuklarımızı şiir yazmaya teşvik ederek Osmangazi Belediyemiz çok değerli bir işe imza atıyor” ifadelerini kullandı.

BAŞVURULAR İNTERNET ÜZERİNDEN

* Jüri üyeliklerini Prof. Dr. Alev Sınar Uğurlu, Yrd. Doç. Dr. Saadettin Eğri, Metin Önal Mengüşoğlu, Ercan Yılmaz ve Mustafa Başpınar’ın yapacağı yarışmaya, her yarışmacı 1 eserle katılabilecek.

* Eserler 3 A4 kağıdını geçmeyecek şekilde yazılacak.

* Yarışmaya kişiler sadece kendi eserleri ile katılabilirken, yine bu eserin daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış olması gerekiyor.

*Müracaatlar mevlanasiiryarismasi@osmangazi.bel.tr adresine e-posta yoluyla yapılacak. Başvuru sahibine alındı mesajı gönderilecek.

*Yarışmaya katılmak isteyenler 270 70 42 nolu telefondan ayrıntılı bilgi alabiliyor.

Yarışma ödülleri ise şöyle belirlendi; Birinciye 5 bin TL, ikinciye 4 bin TL,

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Duyuru
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…